ساخت لامپ با استفاده از نوک مداد!
اعضای پژوهش سرای شهید طاهر اسدنیا، نوک یک مداد گرافیتی را تبدیل به یک منبع نور کردند.
به گزارش پانا، در گذشتههای دور، پیش از آن که ادیسون، لامپ رشتهای را اختراع کند، نور و داشتن یک چراغ همیشه روشن در ظلمات شب، رویایی بیش نبود! امروز هم با رفتن برق، دنیای ما به همان تاریکی گذشته برمیگردد و با چند شمع و یا چراغ گازی برای مدتی از تاریکی رهایی پیدا میکند. در آن دوران کشف ادیسون یک اتفاق جهانی بود که تمام مردم را متحیر کرد، اما امروزه یک دانشآموز دبیرستانی هم میتواند با استفاده از علم و ابزار از انرژی الکتریکی، انرژی نورانی تولید کند.
یکی از گروههای برگزیده نخستین دوره مسابقه دانشآموزی نور؛ گرامیداشت ابن هیثم، با انجام آزمایشی با استفاده از نوک مداد که از جنس گرافیت است، سیم و باتری ماشین، انرژی الکتریکی را تبدیل به انرژی نورانی کردند.
محمدنبی سلطانی نژاد، محمد فتح آبادی و علیرضا میرزایی از پژوهش سرای شهید طاهر اسدی نیا، استان مرکزی، در توضیح آزمایش خود نوشتهاند: «ما در این آزمایش نوک مداد که از جنس گرافیت است را توسط دو سیم رابط به باتری ماشین وصل کردهایم، جریان الکتریکی از باتری، سیم و نوک مداد عبور کرده و باعث گرم شدن نوک مداد میشود تا حدی که نوک مداد شروع به نور افشانی میکند. به علت دمای زیاد نوک مداد، نور تابشی از آن تقریبا به رنگ سفید است، البته بعد از مدت کوتاهی بر اثر گرمای زیاد ایجاد شده و اکسید شدن نوک مداد، گرافیت به مرور زمان متلاشی میشود. در این آزمایش انرژی الکتریکی به انرژی نورانی تبدیل شده است؛ در واقع یکی از متداولترین روشهای تولید انرژی نورانی استفاده از انرژی الکتریکی است. (مثل انواع لامپهای مختلف)»
گفتنی است سال گذشته، مسابقه دانش آموزی نور؛ گرامیداشت ابن هیثم با ۲۰۰ اثر برگزیده از آزمایشهای علمی در رابطه با نور به کار خود پایان داد؛ امسال هم مسابقه دانشآموزی نور؛ گرامیداشت جکی یینگ از ابتدای آذرماه سال گذشته در قالب نمایش علمی با ساخت فیلمهای ۶۰ ثانیهای از هرگونه آزمایش علمی و در سطح دانشآموزان برخی کشورهای منطقه شروع شده است.
حال با کمی تعمق در گذشتههای دور میتوانیم کارهای بسیار سخت و جهانی را با ابزاری که در اطرافمان وجود دارد، به راحتی انجام دهیم و ادیسون زمانه خود باشیم.
ارسال دیدگاه