شهرستان نهاوند دارای رتبه اول تولید گوشت قرمز در استان همدان

رئیس جهاد کشاورزی نهاوند گفت: شهرستان نهاوند یکی از مراکز مهم تولید محصولات دامی ازجمله گوشت قرمز است و رتبه نخست استان همدان در این زمینه را در اختیار دارد.

کد مطلب: ۶۲۷۶۱۳
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش پانا همدان، احمد باقری، گفت: شهرستان نهاوند با تولید ۵/۵ هزار تن گوشت قرمز در سال ۲۰ درصد از سهم تولید را در استان همدان را به خود اختصاص داده که در این زمینه رتبه اول تولید را در استان دارد.

وی با اشاره به اینکه ارزش محصولات شاخص بخش کشاورزی و دام‌پروری شهرستان ۷۸۴۰ میلیارد ریال است اظهار داشت: سهم گوشت قرمز از این مبلغ ۲/۱۸ درصد یعنی بیش از ۱۴۲۶ میلیارد ریال بوده که بسیار قابل‌توجه است.

رئیس جهاد کشاورزی نهاوند افزود: در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال سیاست دولت حمایت همه‌جانبه از بخش کشاورزی و دام‌پروری بوده و در این زمینه انواع تسهیلات بانکی، استمهال بدهی‌های معوق تولیدکنندگان، تحویل سبوس باقیمت دولتی، افزایش ضریب مکانیزاسیون در واحدهای تولیدی و سایر بسته‌های حمایتی لحاظ شده است.

وی همچنین از اجرای طرح سنتز نژادی دام سبک در شهرستان نهاوند خبر داد و گفت: این طرح با مشارکت ۲ واحد دامداری در سطح ۲۰۰ رأس دام سبک انجام‌شده که با توجه به مثبت بودن نتیجه و اعلام رضایت دامداران قابل‌گسترش به ۴۵۰ رأس در سال جاری است.

باقری بیان داشت: در این طرح نژاد گوسفند مهربان که یک نژاد بومی در استان همدان است با نژاد رومانف روسی تلاقی شده است که این تلاقی موجب افزایش دوقلو زایی در بین گوسفندان می‌شود.

وی ادامه داد: در نژاد رومانف وزن قوچ بالغ حدود ۹۰ تا ۸۰ کیلوگرم است و افزایش وزن روزانه دام به حدود ۲۶۴ گرم می‌رسد که برای کشاورزان بسیار سودمندتر خواهد بود.

رئیس جهاد کشاورزی نهاوند بیان داشت: نژاد رومانف زودرس بوده و بره‌های آن در سن ۴ ماهگی نیز خصوصیات بلوغ از خود نشان می‌دهند و بارداری بسیار خوب، فصل تولیدمثل بسیار طولانی، خصایص مادری منحصربه‌فرد، توان بالای حمایتی مادر از بره‌های تازه متولدشده و نیروی جسمی بسیار بالای بره‌های تازه متولدشده از بارزترین خصوصیات نژاد رومانف است.

وی افزود: میانگین چندقلوزایی در این نژاد ۲۸۹ درصد است یعنی به‌طور میانگین از هر ۱۰۰ رأس میش نژاد رومانف حدود ۲۸۰ رأس بره متولد می‌شود که بره‌های متولدشده از این تلاقی در نسل‌های متوالی به‌طرف کاهش دنبه و چربی پیش رفته که این امر باعث بالا رفتن کیفیت گوشت تولیدی می‌شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار