توصیههای ایمنی خرید و نگهداری ماهی قرمز
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی درآستانه عید نوروز توصیه هایی را جهت انتخاب، خرید و نگهداری ماهی قرمز عنوان کرد.
به گزارش پانا از آذربایجان شرقی، امیر حسین بهداد ضمن تبریک پیشاپیش عید سعید نوروز و آرزوی سالی خوش همراه با سلامت برای هم استانی های عزیز، نکات مهمی را در خصوص انتخاب، خرید و نگهداری ماهی قرمز در ایام نوروز بیان کرد.
وی ضمن تاکید بر خرید ماهی قرمز از مراکز معتبر و تحت نظارت و کنترل دامپزشکی افزود: ماهی قرمز باید دارای ظاهری سالم و شنای متعادل باشد و مردم از خرید ماهیانی که دارای علائمی از قبیل باله های تاخورده یا جمع شده، بیرون زدگی یک طرفه یا دو طرفه چشم ها، لکه های پنبه مانند در اطراف دهان و یا سطح پوست، لکه های خاکستری یا قرمز به شکل زخم در روی سطح بدن و یا بدن رنگ پریده یا لکه لکه شده، بی قراری ماهی و یا مالیدن پوست بدن خود به اطراف ظرف نگهداری و یا ریخته شدن پولک ها خودداری نمایند.
مدیر کل دامپزشکی آذربایجان شرقی استفاده از دستکش خصوصاً برای افراد حساس و دارای سوابق آلرژی را در هنگام تعویض آب ماهی ها لازم و ضروری دانست و تاکید کرد: تا حد امکان نباید با پوست بدن ماهی تماس برقرار شود و پس از هر بار تعویض آب، باید دستها به صورت کامل با آب و صابون شستشو داده شود و از دست زدن کودکان به ماهیان جلوگیری نموده و آموزش های بهداشت فردی لازم به آنها داده شود تا از دستمالی چشم، صورت و دهان بعد از تماس دست با ماهی یا آب نگهداری ماهی خودداری نمایند.
وی درادامه افزود: بهتر است در هنگام غذا دهی، غذا در سطح آب شناور بماند و غذا دهی یک یا حداکثر دو بار در روز و به اندازهای باشد که در مدت یک تا دو دقیقه مصرف شود.
بهداد ضمن اعلام شرایط آب مورد استفاده برای نگهداری ماهی قرمز، اظهار داشت: آب شرب شبکه آبرسانی شهری، جهت تعادل گازها و خروج کلر، قبل از استفاده باید حداقل به مدت ۴۸ ساعت در ظروفی دهان گشاد نگهداری شود، ضمناً یک تا دو بار در هفته آب ماهیان را تعویض کنند و حدالامکان از شن و ماسههای رنگی و تیز جهت تزئین تنگهای ماهیان استفاده ننمایند و همچنین جهت سالم ماندن و افزایش طول عمر نگهداری ماهیان قرمز از قرار دادن تنگهای ماهی در جلوی نور مستقیم آفتاب، کنار شومینهها و یا داخل آشپزخانه خودداری نمایند.
ارسال دیدگاه