توصیه های بهداشتی برای پیشگیری از آنفلوآنزای پرندگان
فقط محصولات طیور مورد تائید سازمان دامپزشکی کشور را بخرید
اداره کل دامپزشکی مازندران برای پیشگیری از آنفلوآنزای پرندگان توصیه های بهداشتی اعلام کرد.
به گزارش پانا-مازندران، روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان رعایت توصیه های زیر را به منظور پیشگیری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مورد تاکید قرار داد:
ویروس تحت تیپ H۵N۸ آنفلوآنزای پرندگان عمدتاً پرنده ها را مبتلا کرده و تاکنون هیچ گزارشی از ابتلای انسان در ایران و جهان به این تیپ وجود ندارد.
در مورد ویروس های آنفلوآنزا هیچ چیزی را نمی توان به صورت قطعی بیان کرد، ممکن است ویروسی که در انسان ایجاد بیماری نمی کند، بتواند بعد از مدتی از طریق جهش به ویروس بیماری زا برای انسان تبدیل شود.
جهت پیشگیری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان لازم است مردم و به ویژه کودکان از تماس با پرندگان وحشی و بومی به شکل ذبح شده و یا زنده خودداری کنند.
در صورت مشاهده پرنده وحشی یا بومی تلف شده، ضمن خودداری از تماس با آن، موضوع را به ادارات دامپزشکی اطلاع دهید.
به کودکان خود توصیه کنید از بازی کردن با پرندگان موجود در فضاهای باز خودداری کنند.
راه اصلی انتقال بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از طریق تماس با پرندگان و یا مدفوع و ترشحات آنها است و احتمال انتقال از طریق خوردن محصولات طیور آلوده نزدیک به صفر است.
به منظور رعایت اصول بهداشت فردی لازم است بعد از تماس با محصولات طیور، دست ها با آب گرم و صابون بطور کامل شسته و یا ضد عفونی شود.
بهداشت فردی ایجاب می کند که بعد از پاک کردن گوشت طیور و یا تماس با محصولات طیور، نسبت به شستشو و ضد عفونی کردن وسایل و سطوح تماس، اقدام شود.
برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، از قرار دادن قفس پرندگان زینتی موجود در منزل در محل های باز و در دسترس پرندگان وحشی خودداری کنید.
در زمان اعلام بیماری آنفلوآنزای پرندگان تا حد امکان از خرید پرندگان زنده زینتی خودداری کنید.
در زمان اعلام بیماری آنفلوآنزای پرندگان از خرید پرنده زینتی از افراد دوره گرد یا محل های غیر مجاز جداً خودداری کنید.
فقط محصولات طیور مورد تائید سازمان دامپزشکی کشور خریداری شود و از خرید گوشت مرغ، تخم مرغ بدون هویت و یا فاقد مجوز از سازمان دامپزشکی خودداری شود.
ارسال دیدگاه