معاون وزیر راه و شهرسازی
رفع تصرف بیش از ۱۰۰۰ مورد زمین خواری اراضی ملی
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن از رفع تصرف ۱۰۹۲ مورد زمینخواری اراضی ملی کشور گفت: اوایل سال ۹۶ سامانه جامع اراضی ملی به بهرهبرداری میرسد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری پانا حمیدرضا عظیمیان در نشست خبری با اشاره به تامین مسکن برای خانوارهای ویژه اظهار کرد: برای این اقشار بنیاد شهید این خانوارها را معرفی میکند و ما در قالب قطعات گروهی ۳ نفره به این افراد زمین واگذار میکنیم. علاوه بر این ۳۱۰ میلیارد ریال به ۳۰۱۲ نفر تسهیلات پرداخت شده است.
وی با اشاره به تامین مسکن خانوارهای دارای دو معلول و بیشتر به عنوان یکی از برنامههای سازمان ملی زمین و مسکن نام برد و گفت: در این راستا تفاهمنامه زمیمن مناسب برای تامین مسکن ۷۷۵۹ خانوار تحت پوشش بهزیستی در مناطق شهری که حداقل ۲ فد معلول دارند، تامین میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در سال جاری شرایط ۶۱۶۰ خانوار مددجوی معرفی شده بررسی و تایید شده است، گفت: علاوه بر این برای ۴۸۵ خانار تحت پوشش بهزیستی قرارداد تخصیص واگذاری زمین با خیرین مسکن ساز استانها امضا شده است.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با اشاره به اینکه عمده وظیفه سازمان ملی زمین و مسکن تامین زمین برای مسکن و فعالیتهای دستگاههای دولتی و بخش خصوصی در راستای ارائه خدمات عمومی است، اظهار کرد: به نسبت طی سالهای اخیر و امسال توفیقات خوبی در این زمینه داشتهایم.
عظیمیان با یادآوری اینکه سازمان توسط یک هیئت مدیره ۵ نفره اداره میشود، تصریح کرد: مجموعه پرسنل سازمان ملی زمین مسکن در سراسر کشور بالغ بر ۱۵۰۰ نفر میشود، علاوه بر این ۵ کارخانه قطعات پیش ساخته ساختمان توسط سازمان انجام میشود.
وی با بیان اینکه تمام درآمدهای سازمان به حساب خزانه میرود و از آنجا درخواست وجه برای مصارف ارائه میشود، افزود: در سازمان ملی زمین و مسکن یگان حفاظت اراضی ملی ایجاد شده و در ۳۴ اداره کل فرماندهان این یگانها انتخاب شده است.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن ادامه داد: سازمان با ایجاد یگان حفاظت، کمبودهای مربوطه در حال برطرف شده و اسناد و زمینهای دولتی و مختصات آنها برای حفاظت در اختیار یگان حفاظت از اراضی ملی قرار گرفته تا از سوء استفاده دلالان جلوگیری شود.
عظیمیان با اشاره به اینکه از خردادماه امسال تاکنون حدود ۱۰۹۲ مورد بالغ بر ۲۰۰۰ هکتار زمین رفع تصرف شده است، گفت: در سالهای آینده و به مرور شاهد نتایج خیلی خوبی در این رابطه خواهیم بود. در نظر داریم با هماهنگی با وزارت دفاع در نظر داریم استانهای جنوبی و شرقی با استفاده از پهپاد و سیستم تصویربرداری هوایی از اراضی ملی نگهداری کنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه پیشبینیها برای کنترل قیمت زمین صورت گرفته است، گفت: ابزار اصلی سازمان ملی در کنترل قیمت زمین عرضه زمین است، اما متاسفانه به دلیل رکود چندساله این مسئله موضویت چندانی ندارد.
عظیمیان در خصوص جدیدترین وضعیت سامانه املاک و داراییهای دولت در محدوده و حریم شهرها، اظهار کرد: سامانه جامعی در این زمینه طراحی شده که تمام املاک و زمینهای سراسر کشور متعلق به دولت در محدوده قانونی و حریم شهرها وارد ین سیستم شده است.
وی با بیان اینکه امیدواریم اوایل سال آینده با حضور مسئولان این سیستم مورد افتتاح و بهرهبرداری قرار گیرد، تصریح کرد: بخش عمده ای از دریافت اطلاعات و کنترل اطلاعات املاک و داراییهای دولتی در محدوده قانونی و حریم شهرها انجام شده و دهها زیرنامه نوشته شده و در مراحل نهایی و اتمام قرار دارد.
وی تصریح کرد: این اطلاعات به سرعت در اختیار بخش های مختلف سازمان قرار میگیرد تا کارها به سرعت انجام شود و سرعت خدماترسانی ارباب رجوع (حقیقی و حقوقی) افزایش یابد.
وی همچنین از همکاری با سازمان ثبت برای شناسایی اراضی ملی خبر داد و گفت: بر این اساس تمام زمینها بر اساس سیستم کاداستر تهیه میشود و در یک سامانه ای که توسط سازمان ثبت تهیه شده،ثبت و ضبط میشد. موظف شدهایم این اطلاعات را در اختیار سازمان ثبت قرار دهیم تا در تمام اتفاقات بخش املاک و مستغلات شفاف شده و از فعالیت زمینخواران، دلالان، سودجیان و... جیوگیری به عمل میآید.
*صدور ۱۲۰ هزار سند برای اراضی ملی
معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: این کار اقدام مبارکی است که سازمان ملی زمین و مسکن با منابع طبیعی همکاری میکنیم و همه مدیران را مکلف کردهایم که با سازمان ثبت همکاری های لازم را انجام دهند.
عظیمیان با اشاره به اینکه اگر اطلاعات سازمان ثبت کامل باشد خیلی سریع میتواند سرویس سالمی را به مردم قرار میدهد، گفت: در سه سال اخیر حدود ۵۵۰ هزار سند تک برگی برای اراضی ملی درخواست دادهایم که تاکنون منجر به صدور ۱۲۰ هزار برگ سند شده است.
*۶۰ هزار مسکن مهر بدون متقاضی
معاون وزیر راه و شهرسازی در رابطه با مسکن مهر نیز گفت: یک میلیون و ۲۱۱ هزار و ۶۱ واحد عقد قرارداد شده که پیشرفت فیزیکی آنها ۹۴ درصد بوده است. تاکنون ۹۲۵ هزار و ۷۸۰ واحد تاکنون افتتاح شده است و ۴۵ هزار و ۳۶۰ آماده افتتاح است.
عظیمیان با بیان اینکه حدود ۲۴۰ هزار واحد مسکن مهر باقیمانده است و فکر میکنم سال آینده پرونده این طرح بسته میشود، اظهار کرد: با مشکلی در طرح مسکن مهر مواجه هستیم که آن واحدهای فاقد متقاضی است.
وی در خصوص تعداد واحدهای بدون متقاضی مسکن مهر گفت: ۶۰ هزار احد مسکن مهر در زیرمجموعه سازمان ملی زمین مسکن بدون متقاضی است. در حال مذاکره با بنیاد مسکن و نهادهای حمایتی هستیم که با یک ساز و کارهایی و سوبسید دولتی بخشی از این واحدها را در اختیار خانوارهای واجد شرایط قرار دهیم.
وی یادآور شد: با افزایش ۱۰ میلیون تومانی وام مسکن مهر مشکل اعتباری حدود ۸۰ هزار واحد برطرف میشود.
وی با بیان اینکه در دولتهای نهم و دهم در مسکن مهر هزینه شده و ما را گرفتار کرده است، گفت: همچنان با تقاضاهایی از سوی خانوارهای کم درآمد ماجه هستیم. در این راستا شیوهنامه واگذاری زمین در حال تغییر است که در قالب واگذاری گروهی با رعایت موارد جانبی از جمله خانوارهای ویژه و دو معلول و... اقدام میکنیم. بخش ساخت مسکن به طور عقلایی، سنتی باید توسط بخش خصوصی انجام شود و دولت بنباید وارد ساخت و ساز مسکن شود.
معون وزیر راه و شهرسازی افزود: در طرح مسکن اجتماعی وقتی احراز شرایط شود یعنی بدانیم درست عمل میکنیم و گروه هدف واقعا واجد شرایط هستند، در قالب تفاهمنامههای دو جانبه یا چند جانبه تامین زمین میکنیم و اجرا به عهده بخش خصوصی است. اگر زمین هم نداشته باشیم، آنرا تامین کرده و در اختیار بخش خصوصی قرار میدهیم.
ارسال دیدگاه