جهانی شدن لالجین رخدادی سترگ و باعث دگردیسی
معاون صنایع دستی کشورگفت: جهانی شدن لالجین رخدادی سترگ و باعث دگردیسی است، نام گردانی، ماهیت گردانی و پیکره گردانی میتواند در لالهجین باشد اما انتظار این است که لالهجین ماهیت گردانی را تجربه کند.
به گزارش خبرنگار پانا از همدان، بهمن نامورمطلق در مراسم جشن روز جهانی شدن لاله معاون صنایع دستی کشور گفت:لالهجین کوچکترین شهر جهانی است، اما این شهر ثابت کرد میتواند در کنار شهرهایی چون مشهد، اصفهان، تبریز و بسیاری دیگر قرار گیرد.
وی تصریح کرد: لالهجین این عنوان را راحت به دست نیاورده بلکه زحمات نسلهای متمادی بوده که این شهر را شهره کرده است.
وی با بیان اینکه لالهجین نشان داد شایستگی به بزرگی نیست بلکه به کیفیت و اصالت است؛ مردم لالهجین با گل زیبایی میآفرینند، افزود: این هنرمندان با خاک و دستان خیالپرداز خود شکوه خلق میکنند.
معاون صنایع دستی کشور با بیان اینکه وجود هنرمندان اصیل و خاک خدادادی برای این منطقه عامل این مهمی شده است، گفت: لالهجین کوچکترین شهر جهانی است اما شهر کوچک بزرگی است که ثابت کرد میتواند در کنار شهرهایی چون مشهد، اصفهان، تبریز و بسیاری دیگر قرار گیرد.
معاون صنایع دستی کشور با بیان اینکه لالهجین شهر تخصصی و تکمحصولی است، اظهار کرد: میخواهیم این الگو را تکثیر دهیم و سفال لالهجین را گسترش دهیم.
وی با بیان اینکه لالهجین نماد اقتصاد مقاومتی است، بیان کرد: این شهر اشتغالزا بوده به طوری که حتی با مهاجرت معکوس مواجه است.
وی با تاکید بر اینکه رخدادهای ناب، تاریخ را میسازند، گفت: سرشک این شهر باید دگرگون شود و اگر نگرشهای زیباییشناختی و زیرساختها را بهبود نبخشیم این شهر به هدف خود نرسیده است.
معاون صنایع دستی کشور با اشاره به اینکه همدان دو الگوی مناسب چون ابن سینا و باباطاهر دارد، تصریح کرد: لالهجین میتواند با بهرهگیری از حکمت سینوی بوعلی سینا و سبک باباطاهر به سفال عمق و اصالت بخشد و این اصالت در کتیبههای سفال تجلی یابد.
وی با تاکید بر اینکه باید لالهجین با همدان و ابن سینا و باباطاهر پیوند بخورد، گفت: سفال با این طرحهاست که میتواند دگردیسی داشته باشد.
نامورمطلق خاطرنشان کرد: بزرگترین هدف شهرهای جهانی رسیدن به بازارهای جهانی است و سفال لالهجین باید به باورهای عمیق و زیباییشناسی و جهانی شدن موقعیت تازه را میسر سازد.
وی به برنامه فرموله کردن خاک سفال اشاره کرد و گفت: طرحی داریم که بخشی از کورهها به سمت فرموله کردن خاک و همنواختی و کیفیسازی و یکنواخت کردن کارها و مقاوم کردن تولیدات سفال رود که این طرح در حال آمادهسازی است.
معاون صنایع دستی کشور از کمک به کارگاه لعابسازی خبر داد و بیان کرد: اگر شرکتی تقاضا کند ما کمک میکنیم و برای راهاندازی کارگاههای کوچک و اصیل تسهیلات داده می شود تا کارگاههای کوچک حفظ شود.
وی به فراهم اوردن شرایط همنشینی رشتههای استان اشاره کرد و گفت: میتوان با حصیر، منبت سفال را همراه کرد و کارهایی چون سرامیک چرم و سرامیک حصیر ایجاد کرد.
نامورمطلق یادآور شد: باید تمام طراحیهای اصیل سفال لالهجین در بانک اطلاعاتی جمع و احیا شود، از سوی دیگر باید مرکز علمی کاربردی این شهر نیز برای آموزش بیشتر تقویت شوند.
وی با اعلام اینکه اگر کار موزه سفال تمام شود ما نیز کمک میکنیم تا به موزه جهانی سفال تبدیل شود، گفت: به دنبال برگزاری نمایشگاه و فروش سفال ایرانی هستیم که نخستین دوره این نمایشگاه را در لالهجین خواهیم داشت.
معاون صنایع دستی کشور به راهاندازی بوستان تفریحی گردشگری در لالهجین اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه لالهجین از این پس مورد بازدید گردشگران داخلی و خارجی قرار خواهد گرفته شهر صنایع دستی گردشگر نیز خواهد شد.
وی با بیان اینکه راهاندازی کمیته صادرکنندگان نیز مهم است، افزود: این کمیته در این شهر تشکیل شده که به بهبود صادرات کمک خواهد کرد.
نامورمطلق با بیان اینکه پنج درصد از صادرات کشور به این شهر تعلق دارد، گفت: صادرکننده برتر صنایع دستی کشور نیز بشیری از شهر لالهجین است.
وی خاطرنشان کرد: در نمایشگاه ۲۰ خردادماه امسال استان همدان عنوان چهارم را کسب کرد و در بازارچههای نوروزی نیز رتبه هفتم را کسب کرد.
وی با بیان اینکه امروز لالهجین جشنی را میگیرد که خیلیها آرزوی آن را دارند، اظهار کرد: مردم ما استحقاق جشن و زیبایی و آرامش را دارند و این جشنها موجب انگیزه، خودباوری و پویایی میشود.
/شهبازی محب/
ارسال دیدگاه