نمایش احکام و فرامین دوره قاجاری در موزه قاجار تبریز
به مناسبت روز جهانی موزه نمایشگاهی از احکام و فرامین سلاطین قاجار به میرزا یوسف خان مستشار الدوله تا چهارم خرداد در موزه قاجار تبریز برای بازدید علاقمندان دایر است.
به گزارش خبرنگار پانا از آذربایجان شرقی،نمایشگاه احکام و فرامین سلاطین قاجار مربوط به میرزا یوسف خان مستشار الدوله، شامل ۳۱ عدد از فرامین و احکام صادر شده به وی می باشد.
در این گزارش با اشاره به اینکه اسناد و مکتوبات یاد شده پیش از این در موزه آذربایجان نگهداری می شد، خاطرنشان کرد: به جهت ارتباط موضوعی این احکام و فرامین با دوره قاجار، اسناد به موزه قاجار انتقال یافته و به مدت یک هفته در خانه امیر نظام گروسی در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
در گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی با تأکید بر اینکه اسناد مذکور از نظر تحقیقاتی و پژوهشی بسیار ارزشمند هستند، یکی از اهداف اداره کل از برپایی این نمایشگاه، ترغیب پژوهشگران به تحقیق و پژوهش در خصوص احکام و فرامین عنوان شده است.
میرزا یوسف خان مستشار الدوله یکی از پیشروان و آزادی خواهان دوره قاجار در زمان سلطنت ناصرالدین شاه بود و با نوشته های خود نقش بسزایی در مبانی فکری نهضت مشروطه در سال های بعد داشت.
موزهٔ قاجار یکی از موزههای شهر تبریز است. این موزه در محل خانهٔ امیرنظام گروسی و در محلهٔ ششگلان قرار گرفتهاست. موزهٔ قاجار در سال ۱۳۸۵ خورشیدی پس از مرمت و بازسازی، بهطور رسمی راهاندازی شد.
کتاب 'یک کلمه' با مضمون ضرورت ترویج قانون گرایی در ایران دوره ناصری از جمله آثار گرانقدر میرزا یوسف خان مستشارالدوله است که گفته می شود با آن کتاب در زندان آن قدر بر سرش کوبیدند که چشمان اش کور شد.
خانه امیرنظام گروسی که در دوره ناصرالدین شاه و در زمان پیشکاری امیر نظام گروسی و توسط وی ساخته شدهاست در سال ۱۳۷۰ توسط سازمان میراث فرهنگی خریداری شد با شماره ۱۷۴۹ در فهرست آثار ملی کشور ثبت گردید. پس از مرمت و بازسازی بنا با حفظ ویژگیهای معماری و شاخصهای سنتی بنا به عنوان موزه قاجار مورد استفاده قرار گرفت. این موزه در نزدیکی مقبره الشعرا تبریز که مدفن بیش از ۴۰۰ شاعر نامی از جمله شهریار، قطران، اسدی طوسی، فاریابی و ثقةالاسلام است قرار دارد
ارسال دیدگاه