كارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی یزد :
كپك نان منجر به بروز بیماری گوارشی می شود
خبرگزاری پانا:كارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی یزد گفت: کپکها با ریشه دار شدن در بافت نان میتوانند منجر به بروز بیماریهای گوارشی شوند بنابراین توصیه می شود از مصرف نان كپك زده خود داری شود.
به گزارش خبرگزاری پانا به نقل ازروابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد، علی اكبر كمالی اردكانی در خصوص کپک انواع مواد غذایی و روش پیشگیری آن اظهارداشت: کپکها با ریشه دار شدن در بافت نان میتوانند منجر به بروز بیماریهای گوارشی شوند بنابراین توصیه می شود از مصرف نان كپك زده خود داری شود.
وی ادامه داد: میوهها پس از چیده شدن از خود گاز دیاکسیدکربن و اتیلن متصاعد میکنند، افزایش این دو گاز در یخچال باعث افزایش حرارت، رطوبت و در نتیجه رسیدن بیش از اندازه و کپک زدن میوه میشود.
كمالی افزود: این کپکها بیماریزا هستند و شستن یا جدا کردن بخش کپکزده دلیل بر سلامت میوه نیست، بنابراین در صورت کپکزدگی، همه میوه را دور بیندازید.
این كارشناس توصیه كرد: در صورت کپک زدن کره تمامی کره کپک زده را دور بیندازید از مصرف آن جدا خودداری کنید، زیرا کپکها کره را تجزیه و اکسید کرده و خطر سکته را به دنبال دارند.
كارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی یزد گفت با بیان این كه مصرف پنیر کپکزده هم میتواند موجب بروز زخم معده شود توصیه كرد: برای پیشگیری از کپک رب گوجهفرنگی یک لایه روغن در سطح آن بمالید تا عمل اکسیژنرسانی متوقف و از تشکیل کپک جلوگیری شود.
وی همچنین توصیه كرد: بهترین راه نگهداری رب بسته بندی به صورت لایه نازک در کیسه فریزر و منجمد کردن آن است.
كمالی اضافه كرد: برای پیشگیری از کپک آبغوره و سرکه نیز بطری شیشهای آنها را کاملا پر کنید تا در بطری جایی برای حضور هوا وجود نداشته باشد.
این كارشناس با بیان این كه ادویهجات، چای و قهوه نیز مستعد کپک زدن هستند، ولی کپک آنها مولد سم مایکوتوکسین نیست گفت: برای پیشگیری، آنها را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
كمالی با بیان این كه یخچال و فریزر کثیف یکی از دلایل فساد مواد غذایی هستند توصیه كرد: هفتهای یک بار درون آنها شسته شود تا از بروز فساد موادغذایی پیشگیری شود.
ارسال دیدگاه