معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اردبیل:
حریم بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی بازگشایی می شود
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اردبیل از بازگشایی حریم بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی خبر داد.
به گزارش پانا از استان اردبیل ، علی آذرنژاد در نشستی با معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه با حساسیت ویژه ای پیگیر نتایج اقدامات انجام شده در رمینه این طرح مهم هستیم افزود: با هدف یکپارچه سازی ، احیا و بهبود سیمای شهری در حریم بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی کار بهسازی این بافت را در اولویت قرار داده ایم.
حمید لطفاللهیان شهردار اردبیل نیز با تاکید بر لزوم تلاش مجموعه شهرداری اردبیل در عملیاتی شدن پروژه مهم بازگشایی حریم بقعه شیخ صفی در زمینه تداوم و پیشبرد برنامه های مرتبط با ساماندهی بافت تاریخی شهر اظهار داشت: بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی به عنوان یکی از آثار تاریخی فاخر و ارزشمند استان و کشورمان که در فهرست میراث جهانی یونسکو نیز ثبت شده ، با محیط پیرامون خود نگین درخشان بافت کهن و تاریخی شهر اردبیل است که بر تارک تاریخ و فرهنگ ایران زمین می درخشد.
وی گفت: با توجه به اینکه از چند سال گذشته تاکنون موضوع بازسازی و نوسازی اطراف بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی به عنوان یکی از نیازهای اصلی استان و خواسته عموم شهروندان مطرح بوده لذا شهرداری اردبیل با همکاری سایر ارگان های مربوطه اقداماتی را در این زمینه به انجام رسانده است.
گفتنی است:بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی از مهم ترین آثار تاریخی شهر اردبیل و از بناهای کم نظیر تاریخی ایران است که از لحاظ معماری و کاشی کاری از شاهکارهای سده هشتم هجری قمری و سال های پس از آن است.
این بنا پس از وفات شیخ به سال ۷۳۵ هجری قمری به وسیله فرزند وی صدرالدین موسی پایه گذاری شد و شاه عباس بناهای مهمی به این مجموعه افزود و اصلاحاتی در آن انجام داد.
اهمیت این اثر تاریخی به طور کلی در رابطه ای که با سلسله خاندان صفوی دارد جلوه گر می شود ، اسلاف شاهان صفوی و همچنین شاه اسماعیل اول بنیانگذار این سلسله در این مجموعه تاریخی به خاک سپرده شده اند.
مجموعه کنونی بقعه شیخ صفی شامل بیرون بقعه (عالی قاپو) ، سردر ، حیاط بزرگ ، رواق ، مقبره شیخ صفی الدین ، حرم خانه ، مقبره شاه اسماعیل ، چینی خانه (که دارای گچ بری های زیبا و چند درِ چوبی و نقره ای نفیس است) ، مسجد جنت سرا ، خانقاه ، چراغ خانه ، چله خانه و شهیدگاه است.
این مجموعه ارزشمند پنجم تیر سال ۱۳۸۹ خورشیدی به عنوان یازدهمین اثر ارزشمند تاریخی ایران از سوی یونسکو به ثبت جهانی رسید.
یکی از آثار این مجموعه فرش بسیار معروفی به نام قالی اردبیل است که یکی از مشهورترین قالی های جهان است و در گذشته در آرامگاه وی بوده اما هم اکنون در موزه ویکتوریا و آلبرت کشور انگلستان نگهداری می شود.
ارسال دیدگاه