جهانگیری:

باید با فساد سیاه سازمان یافته در کشور مبارزه کنیم

خبرگزاری پانا: اسحاق جهانگیری با بیان اینکه اعتماد به عنوان سرمایه اجتماعی کشور به خاطر فساد دچار آسیب شده است، گفت: باید با فساد سیاه سازمان یافته که مثل موریانه به جان اداره کشور افتاده است مبارزه کنیم و من لحظه‌ای در این راه تردید ندارم. البته معتقدم راه دشواری است و باید هزینه آن را پرداخت.

کد مطلب: ۳۸۰۲۵۸
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش سرویس سیاسی پانا، معاون اول رئیس جمهور درچهارمین جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران که در ساختمان اتاق بازرگانی برگزار شد با بیان اینکه باید برای مبارزه با فساد با برنامه حرکت کنیم اظهار کرد: متاسفانه امروز عده‌ای از بانیان فساد هنوز مدعی و طلبکار هستند و کسی که امضاء کرده است تا دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار پول در اختیار کسی قرار گیرد امروز به جای آن که شرمنده باشد و از مردم عذرخواهی کند، طلبکار است.

وی با بیان اینکه در دوران تحریم و در سالهای گذشته تصمیماتی گرفته شده است و عده‌ای سود جو از این شرایط استفاده کرده‌اند افزود: عده‌ای برای انجام کارهایی پولهای کشور را دریافت کردند امااین کارها را انجام ندادند و ما امروز از آنها می‌خواهیم ارزی را که گرفته‌اند باز گردانند. اما در این راستا اقدام نمی‌کنند. البته دولت تلاش دارد تا آنجا که می‌تواند این مسائل را بازگو نکند اما پیگیریهای لازم را انجام خواهد داد.

جهانگیری با تاکید بر این که پیگیری فسادهای جزئی نیز از اهمیت برخوردار است خاطر نشان کرد: برای همین موضوع است که دولت در راه اندازی دولت الکترونیک تاکید می‌کند و در همه وزارت‌خانه‌ها گروه‌هایی را مشخص کرده‌ایم تا نقاط فساد خیز را شناسایی کنند و ما در زمینه رفع مشکلات اقدام کنیم.

جهانیگری با بیان این که متاسفانه دولت به خاطر تصمیمات گذشته بزرگ شده است و ما نیازمند دولت چابک و توانمند وبا تصمیم‌گیری‌های خوب هستیم، گفت: ایران نیاز به سرمایه گذاری دارد؛ چرا که ما در گذشته ۹ درصد سهم تولید نفت دنیا را داشتیم که به دلایلی کاهش یافت و امروز نیز وضعیت‌مان در این زمینه روشن است، اما خوشبختانه میادین مشترک نفت و گاز و پتروشیمی طرح‌های آماده‌ای دارند که راه‌اندازی آنها می‌تواند دستاوردهای خوبی برای ما داشته باشد و دراین رابطه بخش خصوصی باید در شرایط به دست آمده فعال شود و اجازه ندهد سهمش کوچک شود.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه متاسفانه ایران حتی از رتبه بندی ریسک بیرون آمده است و باید دراین زمینه دولت اقدامات لازم را انجام دهد گفت:‌دولت تمام تلاش و توان خود را به کار می‌گیرد که ظرف دوره‌ی ۴ ماهه بتواند پیش نیازهای لازم را برای فعالیت‌های اقتصادی فراهم کند.

وی با بیان اینکه ایران امروز می‌تواند حتی برای تکان دادن اقتصاد اروپا در منطقه بازار خوبی فراهم کند تصریح کرد: در شرایطی که امروز ایران دارد شرکت‌های اروپایی علاقمند به همکاری با ما هستند و خودشان به خوبی می‌دانند که باید با ایران کار مشترک داشته باشند و فقط به دنبال فروش کالا در کشور ما نباشند. و آقای فابیوس نیز در سفری که اخیرا به ایران داشتند بر این نکته تاکید کردند.

جهانگیری با بیان این که نیازمند کار جدی دراتاق بازرگانی هستیم گفت: دولت حتما به دنبال یکسان سازی نرخ ارز و یک رقمی شدن تورم است و اقدامات لازم را انجام می‌دهد و بخوبی می‌داند مدیریت شرایط پسا تحریم بسیار دشوار است و اگر دقت نشود این فرصت به تهدید تبدیل خواهد شد.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به این که منابعی که آزاد می‌شود باید به خوبی مدیریت شود و دولت هیچ چشم داشتی به منابع ارزی بانک مرکزی ندارد افزود: دولت به دنبال تبدیل کردن منابع ارزی بانک مرکزی به ریال نیست و چشم داشتی به آن ندارد.

وی همچنین به اهمیت توجه به طرح‌های خصوصی سازی عمرانی اشاره کرد و گفت: برای اجرای طرح‌های عمرانی مصمم هستیم آن ها را با سهل‌ترین شرایط به بخش خصوصی واگذار کنیم.

جهانگیری با تاکید بر این که تولیداتی باید مورد حمایت قرار گیرد که برای صادرات است اظهار کرد: شعار پس از تحریم باید افزایش تولید و افزایش صادرات باشد و باید به تولید صادرات گرا توجه کنیم. دراین راستا بازار عراق نیز فرصت خوبی است که نباید از آن غافل شویم.

جهانگیری همچنین بر اهمیت اشاعه فرهنگ استفاده از تولیدات داخلی تاکید کرد و گفت: قانون جذب و حمایت از سرمایه گذاران خارجی نیز قانون خوبی است که اگر نکات و موانعی داشته باشد باید اصلاح شود.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه بخش خصوصی ایران بالغ و عاقل است، گفت: خوشبختانه امروز اقشار تحصیلکرده به سرعت به سمت بخش خصوصی گرایش پیدامی‌کنند و چون امروز در شرایطی که از بیم و هراس بزرگ تحریم عبور کرده‌ایم و در دوران پسا تحریم قرار داریم بخش خصوصی و دولت مسئولیت متفاوتی دارند.

وی با اشاره به این که با صبر و استقامت ملت ایران و راهنمایی‌های راهگشای رهبر انقلاب از تحریم‌هاعبور کردیم تصریح کرد: رئیس جمهور نیز مدیریت ویژه‌ای در این زمینه نشان دادند ودر دوران مذاکره روشن شد که یک مذاکره کننده قوی هستند و شناختی دقیق از تحولات سیاسی بین‌الملل دارند.

جهانگیری با بیان اینکه نتایج مذاکرات پیروزی منطق گفت و گو ،هنر مذاکره و قدرت دیپلماسی در مقابل سیاست تهدید و تحریم را نشان داد و توانست ایران را بر بام افکار عمومی جهان بنشاند خاطر نشان کرد:‌ در این ایام منطق ایران در کانون توجه جهانیان است و به جز رژیم صهیونیستی و برخی از کشورهای منطقه اکثر کشورهای دنیا از این توافق خوشحال هستند.

معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید از فرصت حتی تحریم‌ برای ترمیم خسارت‌های ایجاد شده استفاده کنیم خاطر نشان کرد: باید از موقعیت بین‌المللی ممتازی که به دست آورده‌ایم استفاده کنیم و اجازه ندهیم افراطی‌ها و رژیم صهیونیستی میدان‌دار شوند.

جهانگیری با بیان اینکه در دوران جنگ دولت‌ها تصمیماتی می‌گیرند که مناسسب شرایط اقتصاد آزاد و رشد و توسعه کشور نیست گفت: در دوران تحریم می‌توان گفت که نوعی جنگ اقتصادی علیه کشور داشتیم. پس در این دوران سیاست‌ها و تصمیماتی اتخاذ شد تا فشار به زندگی مردم کمتر شود. بنابراین اولین کار که باید در دوران پسا تحریم انجام شود این است که تصمیماتی که در دوره‌ی تحریم برای متمرکز کردن سیاست‌ها اتخاذ شده است لغو شود. یعنی تصمیماتی که در دوران تحریم گرفته‌ایم را نباید در شرایط بعد از تحریم اعمال کنیم تا کشور به شرایط رشد و توسعه برگردد.

معاون اول رئیس جمهور اضافه کرد: به طور مثال ممکن است در شرایط تحریم بخش خصوصی به شرکت‌های دولتی تکیه داشتند که باید این روال تغییرکند و نباید هیچ شرکتی جای بخش خصوصی را تنگ کند نه دولت و نه شرکت های دولتی.

جهانگیری در پایان با بیان اینکه باید از فرصت پس از تحریم برای شناسایی آسیب‌ها و رفع آنها استفاده کنیم گفت: متاسفانه توسعه کشور کندشده است و تعداد جوانان تحصیلکرده بیکار جویای کار زیادند که دراین زمینه طرح‌های زودبازده نتیجه مطلوب ندارند و بخش خصوصی باید به طور واقعی به صحنه بیاید و در این راستا بهبود فضای کسب و کار از اولویت کارهای دولت است و تلاش می‌کند موانع سرمایه گذاری و تولید برطرف شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار