ارتباط سبک زندگی و ضریب هوشی
پژوهشگران سوئدی در تحقیقات جدید خود دریافتند که داشتن سبک زندگی ناسالم و استفاده از دخانیات و مشروبات الکلی علاوه بر تاثیر منفی بر سلامت جسم، موجب کاهش ضریب هوشی نیز می شود.
به گزارش خبرگزاری پانا ،با وجود اینکه تاکنون مطالعات و پژوهش های بسیاری در تاثیر بد مشروبات الکلی بر سلامت انسان انجام شده است اما هنوز در بسیاری از نقاط دنیا مردم تمایل زیادی به مصرف این نوشیدنی ها دارند. شکی وجود ندارد که مصرف مشروبات الکلی سلامت عمومی بدن را به خطر انداخته و خطر ابتلا به بیماری های مختلف را افزایش می دهد. یکی از مهمترین اثرات بد آن ایجاد اختلال در کبد است.
پژوهشگران سوئدی در تحقیقات جدید خود دریافتند که علاه بر موارد فوق و خطرات جسمانی، مصرف این نوع نوشیدنی ها خطر کاهش IQ یا ضریب هوشی را در جوانان افزایش می دهد. «سارا زولوند»، دانشجوی دکترای موسسه کارولینسکا در استکهلم سوئد، در این رابطه اظهار داشت که افراد با انتخاب زندگی سالم، IQ بالاتری را نیز خواهند داشت.
او در ادامه عنوان می کند: «آزمایش ها و تحقیقات نشان می دهد که ارتباط مستقیمی بین ضریب هوشی و سلامت وجود دارد. در این بررسی ها، محققان در کودکان ارتباط این دو یعنی شرایط مختلف سلامت و ضریب هوشی را مورد سنجش قرار داده و در بزرگسالان آنها را همراه با واسطه های ارتباطی از جمله موقعیت اجتماعی و اقتصادی که ممکن است ضریب هوشی را تحت تاثیر قرار دهد، بررسی کردند.»
در این تحقیقات داده ها و اطلاعاتی از ۴۹ هزار و ۳۲۱ نفر مرد سوئدی که در طول سال های ۱۹۵۱ تا ۱۹۴۹ به دنیا آمده و کسانی که در سال های بین ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۱ برای خدمت نظامی در سوئد ثبت نام کرده بودند، مورد ارزیابی و مطالعه قرار گرفت.
این دانشجوی پژوهشگر در این رابطه عنوان کرد: «در آزمون ارتش سوئد تست ضریب هوشی وجود دارد که ما آن را در اختیار داشتیم. علاوه بر آن پرسشنامه ای به داوطلبان این تحقیقات ارائه کرده و در آن مصرف میزان مشروبات الکلی در هفته را جویا شده بودیم و در کنار آن الگوی نوشیدنی های فرد مورد پرسش قرار گرفت چراکه ممکن است برخی افراد به دستور پزشک مجبور به مصرف برخی داروها باشند و علت آن نیز حائز اهمیت است. در این پرسشنامه از شرایط کودکی، نوجوانی و بزرگسالی و مصرف دخانیات افراد نیز سوال شده بود».
در این پژوهش عواملی چون موقعیت اجتماعی و اقتصادی در افراد بزرگسال و برای دوران کودکی علائم روانی، ثبات عاطفی و عادات مصرف مشروبات الکلی پدر در نظر گرفته شده بود.
منبع:مهر
ارسال دیدگاه