شاعر و نویسنده حوزه کودکان و نوجوانان:

رویکرد نخبه پروری موجب غفلت از حوزه ادبیات کودکان و نوجوانان شده است

خبرگزاری پانا: شاعر و نویسنده حوزه کودکان و نوجوانان گفت: رویکرد نخبه پروری در کشور موجب شده است تا رده سنی کودک و نوجوان هزینه‌هایی که خانواده‌ها برای خرید کتاب در نظر می‌گیرند بیشتر صرف خرید کتاب‌های آموزشی شود تا حوزه ادبیات .

کد مطلب: ۲۹۸۲۱۳
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش سرویس آموزش و پرورش پانا، حدیث لزر غلامی، شاعر و نویسنده حوزه کودکان و نوجوانان با اشاره به چالش‌های حوزه نشر کتاب‌های کودکان و نوجوانان گفت: یکی از آسیب‌هایی موجود در این زمینه آن است که خانواده‌ها کتاب‌های این رده سنی را به آموزشی و نیمه آموزشی تقسیم کرده‌اند که اگر بخواهند هزینه‌ای را برای خرید کتاب در نظر بگیرند ، این هزینه صرف کتاب‌های آموزشی می شود تا کتاب‌های داستان و شعر.

وی با تاکید بر اینکه این امر موجب خواهد شد لذت خواندن برای این رده سنی از بین برود، اظهار داشت: از آنجایی که کودکان و نوجوانان تنها به سمت خواندن کتاب‌های درسی هدایت ‌شوند. از این رو دانش آموزان ایرانی بر خلاف حجم زیادی از بچه‌های سایر کشورها از لذت خواندن محروم می‌مانند.

غلامی این رویکرد را ناشی از داشتن نگاه "نخبه پروری" دانست و ادامه داد: من به عنوان فردی که در حوزه ادبیات کودک و نوجوان فعال هستم این رویکرد را که در جامعه در حال گسترش است را محکوم می‌کنم. این رویکرد حاصل همکاری صدا و سیما و مدرسه‌ای است که درهای خود را به روی کتاب‌های متنوع بسته اند.

این شاعر و نویسنده حوزه کودکان و نوجوانان با اشاره به نقش خانواده‌ها در سوق دادن فرزندان خود به سوی کتاب‌های آموزشی ادامه داد: خانواده‌ها همواره فرزندان خود را با هوش‌ترین بچه‌ها می‌دانند که این رویکرد، موجب هدایت فرزندان به سمت کتاب‌های آموزشی می شود.

غلامی، اقتصاد نشر کتاب‌های کودکان و نوجوانان را معیوب توصیف کرد و اظهار داشت: دلیل این امر را می‌توان از چند جنبه بررسی کرد. از یک سو ارتباط منسجم و اساسی میان ناشران،‌ مخاطبان و نویسندگان وجود ندارد که در این زمینه وزارت آموزش و پرورش و کتابخانه‌های عمومی می‌توانند حلقه واسط میان این گروه‌ها باشد تا نویسندگان بتوانند با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنند و بازخوردهای آثار خود را ببینند.

وی توزیع نامناسب کتاب‌ها را از دیگر دلایل این امر نام برد و ادامه داد: این امر موجب شده است تا خانواده‌ها دچار سردرگمی در زمینه انتخاب کتاب مناسب شوند.

غلامی با بیان اینکه عرصه ادبیات کودکان و نوجوانان جای کار بیشتردارد،گفت: برگزاری هر نوع جشنواره‌ای در حوزه کتاب و کتابخوانی، از جمله جشنواره رشد،‌گام بزرگی در این حوزه است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار