رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان تهران در گفت وگو با پانا :

کنترل هیجان مصرفی در بازار / تحریک شدیدی در بازارهای کالایی ایجاد نخواهد شد

خبرگزاری پانا : رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان تهران هیچ مکانیزمی دربازار به غیر از عرضه و تقاضا نقطه تعادل در بازار را پیدا نمی کند ،اظهار کرد: هیجان مصرفی در بازار کنترل شده و نوسان و نابسامانی در بازار کنترل شده است و با رویه ای که دولت در پیش گرفته است تحریک شدیدی در بازارهای کالایی ایجاد نخواهد شد .

کد مطلب: ۲۳۳۶۷۰
لینک کوتاه کپی شد

یدالله صادقی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی پانا در پاسخ به این پرسش که نابسامانی که در بازار رمضان در سال گذشته وجود داشت امکان بروز مجدد دارد، تصریح کرد: نوسان و نابسامانی در بازار وجود ندارد که بخش عمده ای از آن به دلیل احساس امنیت در بخش تولید و عرضه است و تنش زدایی دولت در بخش داخلی و خارجی و انضباط مالی مناسب موجب شده است که زمینه های هیجان مصرفی در بازار کنترل شود.


وی ادامه داد: تا زمانی که دولت چنین رویه ای را در پیش گرفته است تحریک شدید تقاضا ممکن نیست ، مگر به صورت موردی در کالایی خاص اما به طور خودی فضای بازار به گونه ای نیست که دچار امواج با شیب تند باشیم.


رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان تهران در پاسخ به این پرسش که تولید کنندگان برای افزایش قیمت نیازمند اخذ مجوز از دولت هستند ، گفت: تولید گوشت قرمز،گوشت مرغ و تخم مرغ به نهاده های دامی وابسته است که در حال حاضر از بازار آزاد تامین می شود و تولیدات آنها نیز تابع عرضه و تقاضا است.


وی ادامه داد: قیمت کنونی گوشت،مرغ و تخم مرغ در بازار قیمت دستوری نیست و عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت ها در بازار است که ممکن است در آنالیز قیمتی قیمت تمام شده بالاتر از این قیمت ها باشد یا حاشیه سود بسیار اندکی برای تولید کننده وجود داشته باشد اما دولت هیچ دخالتی در قیمت گذاری ندارد.


صادقی تاکید کرد: هیچ مکانیزمی دربازار به غیر از عرضه و تقاضا نقطه تعادل در بازار را پیدا نمی کند.


رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان تهران با بیان اینکه مطابق نظر وزارت جهادکشاورزی تولید کنندگان می توانند مرغ را بالای 7 هزار تومان ارائه دهند، تصریح کرد: بازار نقطه تعادل را پیدا کرده و حتی قیمت ها زیرقیمت تعیین شده ارائه می شود.


صادقی تصریح کرد: تولیدکنندگان تخم مرغ معتقدند تخم مرغ باید بیش از 4 هزار تومان در درب کارخانه تحویل شود اما کیلویی 3 هزار و 800 تومان به دست مصرف کننده می رسد.


وی افزود: در مورد لبنیات نیز تولیدکنندگان معتقدند باید قیمت ها بیش از این ارقام باشد .


رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان تهران با بیان اینکه دو سال پیش دردسر فزاینده در رابطه با قیمت لبنیات وجود داشت، خاطرنشان کرد: این شرایط به دلیل آن بود که تولید متناسب با تقاضا نبود تامین نهاده به درستی انجام نمی شد و مردم نیز به دلیل بی اعتمادی به بازار تقاضای خود را افزایش داده بودند.


وی خاطرنشان کرد: اعلام نرخ شیرخام 1400 تومانی نیز نتوانست به بازار شوک وارد کند و دامداران نمی توانند با این قیمت به کارخانجات لبنی شیر خام ارائه دهند چون سطح مصرف کاهش پیدا می کند و عوامل بازار تلاش می کنند برای منافع خود حداکثر درخواست خود را مطرح کنند.


صادقی عنوان کرد: اتفاقی که به وجود آمده این است که دولت به صورت دستوری از تولید کنندگان خواسته که افزایش قیمت ندهند، اما این تنها در حد یک پیشنهاد و درخواست دولت از تولیدکنندگان بوده است که تا پایان خرداد افزایش قیمت نداشته باشند.


وی ادامه داد: دولت این دستور را صادر کرد تا از بهم ریختگی بازار جلوگیری کند و با توجه به آغاز فاز دوم هدفمندی یارانه ها شاهد افزایش لجام گسیخته قیمت ها در بازار نباشیم که اقدامی احتیاطی بوده است .

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار