با خطرات مصرف زیاد نان تافتون اشنا شویم
خبرگزاری پانا: کارشناش تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت : مصرف بالای نان تافتون در جیره غذایی شهروندان نیشابوری هشداری برای سلامت آنهاست.
به گزارش خبرگزاری پانا، لیلا شورورزی در پایان هفته ملی بسیج آموزش همگانی برای تغذیه گفت: در یک عدد نان تافتون که ۳۰۰ گرم وزن دارد ۱۵۰ گرم آن روغن است (نیمی از آن) که معادل ۹۰۰ کیلو کالری انرژی حاصل از روغن آن است و ۶۰۰ کیلو کالری انرژی هیدرات کربن این غذاست یعنی در یکبار مصرف این تافتون بهمراه کمی پنیر یا ماست حدود ۱۸۰۰ تا ۲۰۰۰ کیلو کالری در یک وعده با چربی بسیار بالا به افراد می رسد.
شورورزی یادآوری کرد: مصرف تافتون هایی که به روش نیمه صنعتی در سطح شهر تولید وعرضه می شود توسط شهروندان ما روبه افزایش است و تبدیل شده است به یک عادت غذایی که متاسفانه با توجه به موارد ذکر شده سلامتی شهروندان را به مخاطره می اندازد.
کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی تاکید کرد: استفاده از نان های کامل و دارای سبوس بدون روغن و حاوی سبزیجات مانند انواع زیره، شوید، پیاز، سیب زمینی با رعایت مراحل تخمیر و حداقل نمک بهترین جایگزین برای تافتونهای چرب و ناسالمی می باشد که به وفور تولید، عرضه و در حال مصرف توسط مردم می باشد.
ارسال دیدگاه