مدیرکل دفتر آموزش فنیوحرفهای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش:
راهاندازی بیش از ۱۰ هنرستان در سال جاری
ساخت ۴۰ هنرستان در استان اصفهان برای سالهای آتی در دست برنامهریزی است
تهران (پانا) - مدیرکل دفتر آموزش فنیوحرفهای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش از برنامهریزی برای ساخت ۴۰ هنرستان در استان اصفهان برای سالهای آتی توسط خیرین خبر داد.
بهنام آقاجانلو - عباس بیات، مدیرکل دفتر آموزش فنیوحرفهای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با پانا، درباره وضعیت هنرستانهای جوارصنعت در استانها، گفت: «هنرستانهای جوارصنعت هنرستانهایی بودند که از گذشته به تعداد زیادی وجود داشتند اما به دلیل اینکه اساسنامه مدارس جوار حذف شد و مدارس وابسته روی کار آمدند، این هنرستانها رو به افول میشوند. از اینرو در این دو سال دولت جدید، هنرستانهای جوارصنعت دوباره در دستورکار قرار گرفتهاند.»
ساخت ۴۰ هنرستان در استان اصفهان برای سالهای آتی، در دست برنامهریزی است
بیات ادامه داد: «برای پیگیری این هنرستانهای جوار و بعضاً احیا و راهاندازی جدید آنها، در استانهای مختلف تلاش کردهایم؛ از جمله در استان مرکزی، رشته هنرستان جوار ماشینسازی اراک، در استان یزد هنرستان جوار فولاد و جوار شیشهسازی، در استان هرمزگان جوار پتروشیمی را داشتیم. همچنین در استان قزوین هنرستان جواری افتتاح شد که امسال سال اول فعالیت آن بود. در استان اصفهان نیز برای ساخت ۴۰ هنرستان توسط خیرین در سالهای آتی برنامهریزی شدهاست که این اتفاق رخ دهد.»
سامانه معرفی هنرستانهای جوار صنعت راهاندازی میشود
مدیرکل دفتر آموزش فنیوحرفهای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش در ادامه از پیگیری برای تصویب آییننامه جدید و راهاندازی سامانهای تحت عنوان معرفی هنرستانهای جوارصنعت با ویژگیهای خاص خودشان خبر داد و اظهار کرد: «پیشبینی ما این هست که تاکنون در جوار صنعت، بیش از ۱۰ هنرستان را در سال جاری راهاندازی کردهایم.»
آموزش در محیط واقعی کار، استقبال دانشآموزان از هنرستانهای جوار صنعت را افزایش میدهد
وی همچنین به استقبال هنرجویان از هنرستانهای جوار صنعت اشاره کرد و افزود: «آموزش هنرستانهای جوار صنعت در محیط واقعی کار در حال انجام شدن است؛ در برخی از موارد نیز شرکتها به دنبال استخدام این هنرجویان هستند و درنظر دارند که آنها را جذب کنند. به همین دلیل این مسئله انگیزه دانشآموزان برای تحصیل در هنرستانهای جوار صنعت را افزایش میدهد. این هنرجویان در محیطی هستند که یادگیری برایشان بهتر و بیشتر اتفاق میافتد. همچنین بخشی از سهم کمی ما در این حوزه اتفاق افتاده و باعث میشود که ما در آینده توسعه بهتری در این حوزه داشته باشیم.»
بیات با اشاره به مسئله سربازی پسران و تحصیل آنان در هنرستانهای جوار صنعت، گفت: «برای پسران بحث سربازی هنرجویان را داریم. مجموعهای که جوار صنعت است، روی هنرجویان سرمایهگذاری میکند و علاقهمند است که بلافاصله از ظرفیت خود استفاده کند اما بحث سربازی پسران، فاصلهای ایجاد میکند و در واقع تمایل شرکتها برای همکاری را کاهش میدهد.»
مدیرکل دفتر آموزش فنیوحرفهای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش در پایان گفت: «این مسئله که دانشآموزان به هنرستانهای جوار صنعت علاقهمند هستند، به بهبود آموزش کمک میکند و بازخوردهای مثبتی در این زمینه داریم. از طرف دیگر توسعه این کار فرآیندی سخت و پیچیده است و به صورت تصاعدی نمیتوان این کار را انجام داد. انشالله در برنامه هفتم توسعه اگر نهایی شود، زمینههایی برای این که هنرستانهای جوار صنعت توسعه یابند، وجود دارد؛ از جمله تغییر برنامه درسی آنها، حمایت مالی دولت از شرکتها و... البته برای تقویت و توسعه این کار به برخی زیرساختها نیاز است.»
ارسال دیدگاه