گفت‌‌وگوی پانا با دانش‌آموزان نخبه کشور؛

‌از ریاضی‌فیزیک تا سواد رسانه‌ای؛ آرتین صلاحی و مسیری متفاوت در المپیاد

تهران (پانا) - ‌آرتین صلاحی، دانش‌آموز رشته ریاضی‌فیزیک، با انتخابی متفاوت وارد دنیای المپیاد سواد رسانه‌ای شد و توانست مدال کسب کند. او این مسیر را فرصتی برای گسترش دیدگاه‌ها، کشف علایق و تجربه‌ای فراتر از آموزش‌های مدرسه می‌داند. او، از چالش‌ها، مسیر یادگیری و توصیه‌هایش به دانش‌آموزان علاقه‌مند به المپیاد می‌گوید.

کد مطلب: ۱۵۵۳۰۴۸
لینک کوتاه کپی شد
‌از ریاضی‌فیزیک تا سواد رسانه‌ای؛ آرتین صلاحی و مسیری متفاوت در المپیاد

‌آرتین صلاحی، دانش‌آموز رشته ریاضی‌فیزیک، در المپیاد سواد رسانه‌ای شرکت کرده و موفق به کسب مدال شده است. انتخابی که در نگاه اول بی‌ارتباط با رشته تحصیلی او به نظر می‌رسد، اما برای او فرصتی ارزشمند برای تجربه‌ای جدید بود. وی در گفت‌وگو با پانا در مورد این تجربه خود گفت: «ابتدا به‌عنوان یک سرگرمی و برای آشنایی با فضای المپیاد در این رقابت شرکت کردم، اما به‌تدریج به عمق و جذابیت موضوع و نزدیک بودن به علایق فکری خود پی بردم و تصمیم گرفتم این مسیر را جدی‌تر دنبال کنم.»

چالش منابع و راه‌های کسب دانش

صلاحی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات اصلی المپیادهای جدید مانند سواد رسانه‌ای و اقتصاد، نبود منابع مشخص و جامع است گفت: «برای آمادگی در این رقابت از کتاب تفکر و سواد رسانه‌ای به‌عنوان منبع اصلی استفاده کردم و منابع تماما مشخص و دقیقی برای استفاده به جز کتاب سواد رسانه‌ای و منطق رشته انسانی وجود نداشت که بنده از منبع اول تا انتهای دوره بهره بردم. گرچه مرحله سوم، دوره تابستانه، تفاوت بسیاری داشت و منابع مشخصی وجود داشتند.»

این مدال‌آور برخلاف برخی از شرکت‌کنندگان که به‌دنبال سهمیه کنکور هستند، هدف اصلی خود از شرکت در المپیاد را یادگیری، کشف مسیرهای جدید و آشنایی با افراد هم‌فکر دانست و افزود: «المپیاد نوظهور برای من، دریچه‌ای برای خروج از تک‌بُعدی بودن سیستم آموزشی و فرصتی برای شناخت علایق و یافتن دوستان جدید بود.»

المپیاد، مسیری متفاوت برای یادگیری و توسعه فردی

وی در ادامه درباره انتخاب مسیر المپیاد گفت: «المپیاد تنها یک مسیر علمی نیست، بلکه روشی برای گسترش دیدگاه‌ها، کشف مهارت‌های جدید و تجربه‌ای فراتر از آموزش‌های معمول مدرسه است. با انتخاب المپیاد سواد رسانه‌ای‌، توانستم به علایق خود در زمینه‌های فلسفی و علوم شناختی نیز نزدیک‌تر شوم و مباحثی را دنبال کنم که ارتباط نزدیکی با دنیای مدرن و حتی مباحثی همچون هوش مصنوعی و...  دارد.»

توصیه‌ای به دانش‌آموزان علاقه‌مند به المپیاد

صلاحی، در ادامه خطاب به همسالان خود برای شروع مسیر المپیاد افزود: «انتخاب مسیر المپیاد بستگی خیلی زیادی به ویژگی‌های فردی دانش‌آموز دارد. اگر فردی مستعد و تلاشگر است، بهتر است به سمت رشته‌ای برود که نه‌تنها مورد علاقه‌اش باشد، بلکه بتواند از آن در آینده نیز استفاده کند. ‌تنها سهمیه کنکور هم منظور بنده نیست، بلکه دانشگاه و حتی پس از دانشگاه است. از نظر بنده برای دانش‌آموزان پایه هشتم، ورود به المپیادهای اصلی زود هست، اما در پایه نهم می‌توان با شناخت بیشتر، مسیر مناسب را انتخاب کرد که البته بسیار بستگی به هدفمندی، علاقه و استمرارورزی دانش‌پژوه‌ و همچنین رشته مورد نظر دارد. رشته‌های اصلی طبیعتا وقت بسیار بیشتری می‌طلبند برای مطالعه و تمرین و تسلط بر مطالب. پس به طبع نقطه شروع می‌تواند از پایه هشتم نیز باشد. اما المپیاد سواد رسانه‌ای مثلا یک تا دو هفته قبل از آزمون مرحله اول زمان کافی برای مطالعه هست.»

رنج، ابزاری برای رشد و پیشرفت

صلاحی سختی‌های مسیر المپیاد را نه یک مانع، بلکه عاملی برای پیشرفت دانست و گفت: «رنج و درد تفاوت بسیاری دارند و گاهی یکی تلقی داده می‌شوند. رنج، فرد را به کسب فضیلت، رشد و کسب مهارت‌های جدید می‌رساند و همین چالش‌ها هستند که در نهایت باعث افزایش ظرفیت و توانایی‌های فردی می‌شوند. اگر به گذشته بازگردم، قطعا باز هم در مسیر المپیاد قدم خواهم گذاشت، شاید در رشته‌ای دیگر مثلا رشته فیزیک، اما قطعا در مسیر المپیاد قدم می‌گذاشتم. زیرا برای من این تجربه ارزشمندتر از هر سختی‌ای است و من این رنج را دوست می‌دارم.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار