گزارش پانا از تاکید کارشناسان بر تربیت نیروی انسانی در کشور:

چالش صنعت با کمبود نیروی کار ماهر

تهران (پانا) - همزمان با حاکم شدن رکود اقتصادی در کشور و همچنین وضعیت نابسامان اینترنت که تاثیر بسیار مهمی روی مشاغل آنلاین داشته است، برخی از فعالان بازار کار از کمبود نیروی کار در کشور خبر می‌دهند.نماینده کارگران در شورای عالی کار در اظهاراتی اعلام کرده است که کارفرمایان شغل ایجاد کرده‌اند اما نیروی کاری برای شغل وجود ندارد که دلیل اصلی آن را کمبود نیروی کار ماهر می‌دانند.

کد مطلب: ۱۴۲۵۶۸۱
لینک کوتاه کپی شد
چالش صنعت با کمبود نیروی کار ماهر

کارشناسان معتقدند در حال حاضر نه‌تنها در فضای کسب‌وکارهای دیجیتال که حتی در کسب‌وکارهای سنتی هم پیدا کردن نیروی انسانی به بحران تبدیل شده است.بحران نیروی کار و کمبود نیروی انسانی روزبه‌روز درحال جدی‌تر شدن است صنایع بسیاری وجود دارند که این روزها به‌دلیل اینکه نیروی انسانی مناسب خود را در زمان مناسب و شرایط مناسب پیدا نکرده‌اند با مشکلات و چالش‌های جدی مواجه هستند.

صاحبنظران با اشاره به نیاز بازار کار به تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص می‌گویند تمام نیروهایی که درمراکز فنی‌وحرفه‌ای، دانشگاه‌ها، ‌مدارس فنی‌وحرفه‌ای و هنرستان‌ها در این زمینه تربیت شدند، بلافاصله پس از فارغ‌التحصیلی جذب بازارکار شده‌اند اما با این وجود کمبود نیروی کار متخصص برای فعالان اقتصادی به خوبی دیده می‌شود.

دانش‌آموزان علاقه‌مند به مشاغل تکنسینی باید محیط‌های کارگاهی را از نزدیک لمس کنند

سیدرضا شهرستانی، عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد کشور در گفت‌‌وگو با پانا درباره کمبود نیروی کار ماهر و تکنیسن در بخش‌های مختلف صنعتی کشور اظهار کرد: «ضعف و کمبود نیروی کار انسانی در کشور اکنون به یکی از مشکلات صنایع بدل شده است.این موضوع در صنعت فولاد نیز دیده می‌شود.»

عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد کشور می‌گوید دانش‌آموزان یا علاقه‌مندان به آموزش فعالیت‌های تکنسینی باید از نزدیک محیط‌های کاری و کارگاهی را لمس کنند. صاحبان صنایع به ویژه صنایع فولادی به دنبال آن هستند که نیروی کار علاقه‌مند به رشته‌های صنعتی را جذب کنند.

وی درباره هنرستان‌ها و مراکز فنی و حرفه‌ای و استفاده از ظرفیت واحدهای تولیدی و صنعتی برای انجام آموزش‌های تخصصی و تربیت نیروی تکنسین و ماهر برای اتصال مناسب‌تر نیروی آموزش‌دیده به بازار کار، بیان کرد:‌« صاحبان صنایع به ویژه صنایع فولادی به دنبال آن هستند که نیروی کار علاقه‌مند به رشته‌های صنعتی را جذب کرده، در این مراکز آموزش داده و به محیط‌های کاری خود جذب کنند.در این میان باید همکاری‌هایی را نیز با وزارت آموزش و پرورش انجام داد.»

آمادگی واحدهای صنعتی به منظور انجام دوره‌های کارآموزی

شهرستانی از پیگیری‌های انجام شده برای ارتباط با مراکز صنعتی متعدد و ارتباط با دانشگا‌ه‌های کشور خبر داد و افزود: « در پیگیری‌های صورت گرفته عنوان شد که این آمادگی وجود دارد که واحدهای صنعتی به منظور انجام دوره‌های کارآموزی در اختیار متقاضیان و علاقه‌مندان به واحدهای صنعتی قرار گیرد و دوره‌هایی سه تا ۶ ماهه به منظور آموزش تهیه شود.»

وی تصریح کرد:‌« دانش‌آموزان یا علاقه‌مندان به آموزش فعالیت‌های تکنسینی باید از نزدیک محیط‌های کاری و کارگاهی را لمس کنند. متاسفانه دانشگاه‌ها از این طرح که مربیان و اساتید در کارگاه‌های فنی یا واحدهای صنعتی مستقر شوند استقبال نکردند.»

نیاز واحدهای صنعتی به نیروی کار ماهر در رشته‌های مکانیک، برق، الکترونیک، هیدورلیک، جوشکاری

وی عنوان کرد:‌ «مکانیک، برق، الکترونیک، هیدورلیک، جوشکاری و بسیاری از خدماتی که در مراکز صنعتی ارایه می‌شود از جمله رشته‌هایی هستند که در آنها نیاز به کارآموز و در نهایت تربیت تکنسین وجود دارد.»

وی تصریح کرد:‌ »دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه‌ها قول‌های مساعدی در این زمینه ارایه داند اما این قول‌ها به مرحله اجرا نرسید. ما به دنبال آن بود که در پایان دوره‌های تخصصی که از این مراکز صنعتی ارایه می‌شود گواهینامه‌های معتبری به کارآموزان ارایه شود تا بتوانند در محیط‌های کاری به راحتی جذب شوند.»

وی خاطرنشان کرد:‌« حتی دانشجویان نیز می‌توانند در این طرح شرکت‌ داشته باشند و در کنار کار علمی و آموزش‌های دانشگاهی کار عملی و کارگاهی نیز متناسب با رشته‌هایی که در حال آموزش آن هستند ارایه شود.»

برخی کارشناسان معتقدند جامعه ما به سمتی پیشرفته است که بیشتر افراد ترجیح می‌دهند در مراکز آموزش‌عالی و دانشگاه‌ها تحصیل کنند. بیشتر افراد در جامعه ما ترجیح می‌دهند که پشت‌میزنشینی کنند اما باید فضای جامعه را مثل کشورهای پیشرفته صنعتی به سمتی پیش برد که تربیت نیروی فنی و انسانی مورد نیاز بیش از پیش صورت بگیرد. این یک کار فرهنگی است که پیچیده بوده و مورد نیاز بازار کار فعلی است.

در بسیاری از کشورها دیگر مدرک‌گرایی به شدت رو به افول است و این توانمندی افراد است که به کار آنها ارزش می‌دهد. بسیاری از شرکت‌های بزرگ نیز، موضوع مدرک را کنار گذاشته‌اند.

فعالان صنعتی می‌گویند نظام آموزش عالی ما ابتر است و بسیاری از صاحبان صنایع به این نتیجه رسیده‌اند که باید خودشان روی آموزش، تربیت و توسعه افراد بعد از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه سرمایه‌گذاری کنند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار