گزارش پانا از برچیده شدن مدارس کپری و کانکسی در استان لرستان؛

مشق علم از کپر تا نیمکت های چوبی

مدیر نوسازی مدارس لرستان: ۵۵ مدرسه در استان لرستان تکمیل و ۴۵ مدرسه دیگر هم تا پایان سال ساخته می‌شود

لرستان (پانا) - استان لرستان یکی از استان‌های دارای مدارس کپری و کانکسی بوده که در سال‌های اخیر پروژه ساخت ۲۰۰ مدرسه در آن کلید زده شده و به گفته مدیر نوسازی مدارس لرستان ۵۵ مدرسه در استان تکمیل و ۴۵ مدرسه دیگر هم تا پایان سال ساخته می‌شود.

کد مطلب: ۱۴۲۳۷۸۵
لینک کوتاه کپی شد
مشق علم از کپر تا نیمکت های چوبی

سرانه فضای آموزشی برای هر دانش‌آموز ایرانی ۵.۲ مترمربع اعلام‌ شده است، در حالی‌ که این عدد طبق سند تحول آموزش و پرورش باید به ۸.۳ مترمربع افزایش پیدا کند. آذربایجان غربی، البرز، سیستان‌وبلوچستان، گیلان و لرستان بیشترین کمبود فضای آموزشی را دارند. اما در کنار آنها، برخی استان‌ها هنوز شاهد فعالیت مدارس کپری هستند؛ طبق آماری که سازمان نوسازی و توسعه و تجهیز‌ مدارس کشور اعلام می‌کند، ۶۰ مدرسه کپری در سیستان‌وبلوچستان، کرمان، لرستان و کهگیلویه‌ و بویراحمد فعال است.

استان لرستان، نیروی انسانی آموزش دیده و منابع طبیعی و مطلوبی دارد که نمونه آن را در هر جایی نمی‌توان دید. این‌ها می‌تواند زمینه رشد و پیشرفت این استان را فراهم کند. ولی لرستان با این وجود هنوز پیشرفت مطلوبی نداشته، مهم ترین مسائلی که در عصر فعلی آموزش و پرورش مورد بررسی کارشناسان فراوانی قرار گرفته، وجود مدارس کپری و کانکسی در استان های مرزی و محروم ایران است که لرستان یکی از آنها به شمار می‌رود، محروم نه از لحاظ نیروی انسانی و منابع محیطی
بلکه از لحاظ ناکارآمدی و عدم برنامه ریزی در توزیع اعتبارات به شکل مطلوب.

۱۰۵ هزار مدرسه در کشور وجود دارد که از این میان، هزار مدرسه کانکسی هستند که سال گذشته مسئولان قول اتمام فعالیت آنها را تا سال تحصیلی ۱۴۰۳- ۱۴۰۲داده بودند، اما مدارس کپری آن چیزی است که یک‌بار در دهه ۱۳۸۰جشن برچیده شدن‌شان گرفته شد و حالا رد پایشان دوباره در آموزش کشور وجود دارد.

مدارس کپری در لرستان

در مهرماه سال ۱۴۰۱ رضا عزتی که آن زمان به عنوان سرپرست آموزش و پرورش لرستان سکاندار این نهاد بود در شورای برنامه ریزی این اداره بیان کرد: «هم اکنون ۵۰۵ مدرسه کانکسی فعال با ۵ هزار و ۷۴۷ دانش آموز، ۱۱مدرسه کپری و ۶۵ مدرسه سنگی در استان وجود دارد که برچیده شدن این تعداد مدارس نیازمند کمک خیرین و جذب اعتبار لازم است.»

بنا بر آمار داده شده توسط رضا عزتی که هم اکنون مدیرکل آموزش و پرورش لرستان است، این استان بیشترین تعداد مدارس کانکسی را دارد.

آمار عزتی در راستای وجود مدارس کپری در این استان، ۱۱ مدرسه اعلام شده است. این در حالی است که ۲۶ شهریور ماه۱۳۹۶ یعنی ۵ سال قبل از این آمار، مدیر نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس در گفت‌و‌گو با سفیران افلاک بیان کرد: «۳۰ مدرسه کپری با ۱۷۶ دانش آموز داریم که اکثر این مدارس در نقاط صعب العبور بخش پاپی و شهرستان پلدختر هستند که برای ساخت آنها با بنیاد برکت به توافق رسیده ایم.» که این نشان می‌دهد تعداد مدارس کپری سال به سال کاهش یافته است.

همچنین در شهریورماه ۱۴۰۱ رضا عزتی، مدیرکل آموزش و پرورش استان لرستان در پاسخ به خبرنگاران که خواستار تعداد مدارس کانکسی و کپری بوده اند، گفته است: «۵۰۵ مدرسه کانکسی در استان وجود دارد که ۵ هزار و ۴۴۷ دانش آموز در این کانکس ها مشغول به تحصیل هستند. علاوه بر این نیز ۶۵ مدرسه سنگی، ۱۱ مدرسه کپری و ۶۹ مدرسه چادری وجود دارد که تلاش می شود تا هر ساله با اضافه شدن کلاس های درس و مدارس، از تعداد مدارس کپری و کانکسی کاسته شود»

شرایط مدارس لرستان در ۱۴۰۲

ورود به سال تحصیلی جدید با اخبار خوبی از ساخت مدارس جدید در تمام استان لرستان آغاز شد.
در۲۴ مهر ۱۴۰۲ مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در لرستان، گفت: «برای ۲۷۱ باب مدرسه با سازمان نوسازی مدارس قرارداد داشتیم که از این تعداد ۱۱۰ مدرسه احداث و تکمیل و مابقی نیز در دست اقدام است.»

از یک سو یونس بهاروند، مدیر نوسازی مدارس لرستان در ۲۷مهر ۱۴۰۲با توجه به وجود محرومیت شدید در بخش های روستایی لرستان و عدم زیرساخت های مناسب آموزشی گفت: «در مجموع ساخت ۲۰۰ مدرسه برای روستاهای محروم در دستور کار قرار دارد که تاکنون ۵۵ مدرسه تکمیل و ۴۵ مدرسه دیگر هم تا پایان سال ساخته می‌شود و ساخت ۱۰۰مدرسه دیگر را نیز تا پایان سال ۱۴۰۳در روستاهای محروم استان در دستور کار داریم.»

لرستان جزو استان های محروم است که نیازمند توجه ویژه در بازه زمانی چند ساله است که شاید بتوان این استان را به لحاظ بهبود وضعیت آموزشی نجات داد. با توجه به محرومیت‌ برخی از دانش‌آموزان لرستان از کلاس درس مناسب، می‌طلبد خیران مدرسه ساز کشور و استان بار دیگر پای کار بیایند تا دانش‌آموزان این دیار مشق سازندگی را از دستان سخاوتمند آنها فرا گیرند و مسئولان نیز هرچه سریعتر به وعده برچیده شدن مدارس کانکسی و کپری استان جامه عمل بپوشانند ، چرا که لرستان از عقب ماندگی ادوار گذشته در حوزه آموزش رنج می‌برد.

دانش آموز خبرنگار:سما هرسینی شاکرمی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار