رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع‌دستی اتاق ایران:

الزام پیمان‌سپاری برای صادرات فرش دستباف لغو شد

تهران (پانا) - رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع‌دستی اتاق ایران، گفت اخذ هرگونه تعرفه و عوارض صادراتی و الزام به پیمان‌سپاری در حوزه صادرات صنایع‌دستی و فرش براساس جدول میزان قیمت و ارزش مواد اولیه فرش دستباف محاسبه می‌شود.

کد مطلب: ۱۴۱۸۵۷۷
لینک کوتاه کپی شد
الزام پیمان‌سپاری برای صادرات فرش دستباف لغو شد

به گزارش اتاق بازرگانی ایران، وزیر صنعت، معدن و تجارت با ارسال نامه‌ای به وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس‌کل بانک مرکزی، از ممنوعیت اخذ هرگونه تعرفه و عوارض صادراتی و الزام به پیمان‌سپاری ارزی در حوزه صادرات صنایع‌دستی و فرش دستباف به‌جز میزان ارزش مواد اولیه مصرف‌شده در آن، خبر داد.

رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع‌دستی اتاق ایران گفت: براساس اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت، اخذ هرگونه تعرفه و عوارض صادراتی و الزام به پیمان‌سپاری در حوزه صادرات صنایع‌دستی و فرش دستباف براساس جدول میزان قیمت و ارزش مواد اولیه ممنوع شد.

مرتضی حاجی‌آقا میری، افزود: براساس بند ک تبصره ۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، «اخذ هرگونه تعرفه و عوارض صادراتی و الزام به پیمان‌سپاری ارزی در خصوص صادرات صنایع‌دستی به‌جز میزان ارزش مواد اولیه مصرف‌شده ممنوع است. این حکم نافی تعهد صادرکنندگان موضوع تبصره (۶) ماده (۱۲) قانون اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۱۴۰۰/۱۱/۱۰ نیست. همچنین صادرکنندگان ملزم به رعایت ضوابط و مقررات بانک مرکزی هستند.»

حاجی‌آقا میری ادامه داد: برای اینکه این بند در قانون بودجه اجرایی شود، مرکز ملی فرش و صنایع خلاق باید جدول میزان قیمت و ارزش مواد اولیه فرش دستباف با توجه به تقسیم‌بندی انجام‌شده از انواع فرش‌های دستباف صادراتی را تعیین کرده و به وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اعلام می‌کرد.

او اظهار کرد: این موضوع در صد و هفدهمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی بررسی شد و به مرکز ملی فرش ابلاغ شد و بعد از پیگیری‌های متعدد وزیر صنعت، معدن و تجارت جدول مربوط به فرش را ابلاغ کرده است.

حاجی‌آقا میری گفت: تمام صادرات فرش در سال ۱۴۰۲ باید براساس این جدول محاسبه شود؛ محاسبات تعهد ارزی صادرات فرش در ۷ ماه اول سال ۱۴۰۲ باید براساس این جدل اصلاح شود.

او ادامه داد: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هنوز جدول درخواستی را ابلاغ نکرده ولی ما پیگیری این موضوع هم هستیم. ما سعی می‌کنیم با مجلس شورای اسلامی تعامل کنیم تا این بند در بودجه سال ۱۴۰۳ هم در حوزه فرش و صنایع‌دستی مورد توجه قرار گیرد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار