همزمان با روز جهانی سلامت روان در گفتوگو با پانا مطرح شد؛
پایش سلامت روان دانشآموزان از طریق طرح «نماد»
محیطهای آموزشی بهترین بستر برای ارتقای سلامت روان نوجوانان هستند
تهران (پانا) - رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران ضمن تاکید بر اهمیت سلامت روان نوجوانان از پایش سلامت دانشآموزان از طریق طرح «نماد» خبر داد.
سیدحسن موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران همزمان با روز جهانی سلامت روان در گفتوگو با بیان اینکه نسل سالم نسلی است که دارای سلامت روانی و اجتماعی است، گفت: «محیطهای آموزشی بهترین بستر برای ارتقای سلامت روان نوجوانان هستند. دانشآموزان ۱۲ سال بهصورت مستمر با مدرسه در ارتباط هستند و طول تحصیل در مدرسه زمان مناسبی برای ارتقای سلامت روان دانشآموزان است و در واقع یکی از مهمترین وظایف مدارس نیز تربیت نسل سالم است که باید برای موضوع برنامهریزی شود.»
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران درخصوص ارزیابی وضعیت سلامت روان دانشآموزان اظهار کرد: «با توجه به اهمیت پایش و غربالگری سلامت روان در میان دانشآموزان، طرح نماد(مراقبت اجتماعی و روانی دانشآموزان) میتواند بستر خوبی برای این موضوع باشد زیرا بعد از پایش مشخص میشود که اگر دانشآموزی نیاز به مداخله درمانی دارد، اقدام شود.»
وی در ادامه با بیان اینکه اگر به موضوع سلامت روان توجه نشود تبعات و عوارض دارد، گفت: «در کنار خانوادهها، سازمانها از جمله نهاد آموزشوپرورش باید برای ارتقای سلامت روان برنامه داشته باشند. از این رو استفاده از مددکاران اجتماعی میتواند برای شناسایی بههنگام برخی مشکلات کمک کند و از تبدیلشدن به بحران در جامعه جلوگیری کند.»
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با اشاره به اهمیت خودآگاهی از سلامت روان تصریح کرد: «هر اندازه که فرد مهارتهای مختلفی همچون تابآوری، حل تعارض، مداخله در بحران، مهارتهای ارتباطی داشته باشد و نسبت به سلامت روان خودآگاهی داشته باشد، میزان آسیبپذیری او در برابر بحرانها و اختلالات روانی کمتر خواهد بود. بنابراین خودآگاهی اولین قدم برای برنامهریزی در مسیر خودمراقبتی است که به فرد قدرت میدهد تا بتواند در مسیر زندگی خود آگاهانه قدم بردارد.»
موسویچلک در ادامه با تاکید بر اینکه دسترسی به خدمات بهداشت روان باید تسهیل شود، گفت: «متاسفانه سلامت روان و سلامت اجتماعی روان بهمعنای عام، در سبد خانوار از جایگاه مناسبی برخوردار نیست. در صورتی که با پوشش بیمهای این خدمات، احتمال استفاده بیشتر مردم از این متخصصان و خدمات افزایش مییابد.»
*طرح «نماد» سالهاست از سوی آموزشوپرورش اجرا میشود. در این طرح از طریق ارائه مشاوره و مداخلات اجتماعی زمینه مصونسازی دانشآموزان از آسیبهای اجتماعی فراهم میشود و مراقبت از دانش آموزان در مقابل رفتارهای پرخطر، آموزش ۱۰ مهارت زندگی، غربالگری، حمایت روانی و اجتماعی، خدمات مشاوره و مددکاری و مهارت آموزی به دانش آموزان، والدین و معلمان در دستور کار قرار دارد و در سال تحصیلی جاری بیش از ۲۰ هزار مدرسه طرح «نماد» را اجرایی خواهند کرد.
ارسال دیدگاه