در دولت سیزدهم انجام شد؛
رفع تصرف بیش از ۸ هکتار از اراضی ملی در استان تهران
تهران (پانا) - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران اعلام کرد که از ابتدای دولت سیزدهم تا مردادماه امسال بیش از ۸۳۶۶۲ متر مربع از اراضی ملی با پیگیری این اداره کل از چنگال سودجویان رفع تصرف و به بیت المال بازگردانده شده است،
به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران، علیرضا مزینانی در تشریح این خبر با بیان اینکه از ابتدای دولت تا پایان تیرماه امسال در مجموع۵۴۰ پرونده حقوقی در مراجع قضایی برای تخلفات محیط زیستی و تهدید علیه بهداشت عمومی تشکیل شده است، افزود: ازاین میان ۱۰ مورد پرونده حقوقی در خصوص صید غیر مجاز، ۱۴۸ پرونده در خصوص شکار غیر مجاز، ۴۴ پرونده در خصوص شروع به شکار غیر مجاز و ۳۳۰ پرونده در خصوص آلودگی های غیرمجاز محیط زیستی بوده است.
وی با بیان اینکه با پیگیری این اداره کل در مجموع ۷۵۹ حکم توسط مرجع قضایی برای پرونده های متشکله و قبلی صادر شد، اظهار کرد: عمده احکام صادره در خصوص تخلفات آلودگی،تخلفات شکار و صید غیرمجاز،تخلفات تعلیف دام و شروع به شکار بوده است.
مزینانی ادامه داد: همچنین از ابتدای دولت سیزدهم تا مردادماه امسال بیش از ۸۳۶۶۲ متر مربع از اراضی ملی با پیگیری حقوقی این اداره کل و با حکم قضایی رفع تصرف و به بیت المال بازگردانده شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در خصوص اقدامات این مجموعه در حوزه یگان حفاظت نیز با اشاره به اینکه در طی این مدت ۳۵۴ متخلف شکار و صید دستگیر و با تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شدند، گفت: در ماموریت های ماموران یگان حفاظت تعداد ۳۲ سلاح غیر مجاز، ۱۴۸ سلاح مجاز و ۱۹۶۴ مورد ادوات ووسایل شکار و صید کشف و ضبط شد.
وی اظهار کرد: همچنین با توجه به وظیفه ذاتی و قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در حفاظت از گونه های حیات وحش، در طی این مدت با ۴۰۶ مورد نگهداری وخرید وفروش غیرمجاز حیات وحش زنده وغیر زنده برخورد قانونی شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران خرید ۴ دستگاه خودرو و تحویل ۳۰ دستگاه موتور سیکلت و ۳۰ دوربین چشمی به پاسگاه های محیط بانی را از دیگر اقدامات شاخص این اداره کل در حوزه یگان حفاظت برشمرد و گفت: همچنین نصب دوربین های نظارتی در ۲۰ پاسگاه محیط بانی و توزیع لوازم دفاع شخصی و لوازم کمک های اولیه نیز در دولت سیزدهم به انجام رسید.
وی با بیان اینکه پاسگاه محیط بانی منطقه تار دماوند در حال احداث بوده و پایگاه محیط بانی رودافشان نیز در دست بررسی و ساخت است، افزود: با توجه به نقش کلیدی و مهم تجهیزات ارتباطی در حفاظت از مناطق طبیعی و شغل محیط بانی، برای تقویت تجهیزات ارتباطی استان، دو دکل بی سیم در مناطق تحت مدیریت تجهیز و راه اندازی شد.
مزینانی نظارت بر حیات وحش و برآورد جمعیتی آنها و همچنین تدوین برنامه های مدیریت جمعیت حیات وحش را از دیگر اقدامات محیط زیست استان تهران در این حوزه عنوان کرد و افزود: براساس آخرین سرشماری جمعیت علفخواران بزرگ جثه، تعداد ۲۷۳۸۹ راس قوچ و میش، کل و بز، آهو و جبیر در سطح استان و در ۱۰ منطقه تحت مدیریت و حفاظت و برخی زیستگاه ها و مناطق آزاد سرشماری شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه برآورد جمعیت پرندگان آبزی و کنار آبزی در آخرین سرشماری زمستان ۱۴۰۱ در ۸ زیستگاه آبی استان تهران تعداد ۱۳۷۸۶ قطعه در تنوع ۳۰ گونه بوده است، تصریح کرد: از ابتدای آغاز بکار دولت تاکنون ۲۵۰ مورد پایش و نظارت بر باغ وحش،باغ پرندگان و سایر محل های مراکز نگهداری گونه های حیات وحش به انجام رسیده است.
مزینانی در خصوص دیگر اقدامات انجام شده در حوزه حیات وحش استان تهران به رهاسازی تعداد زیادی از گونه های وحشی در زیستگاه طبیعی استان اشاره داشت و افزود: در دولت سیزدهم تعداد ۴۱۱ گونه ارزشمند حیات وحش استان اعم از پرندگان، خزندگان و پستانداران پس از تیمار و بازپروری، در زیستگاههای طبیعی خود در مناطق تحت مدیریت استان رهاسازی و به آغوش طبیعت بازگشتند.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود درخصوص اقدامات انجام شده برای جلوگیری از شیوع بیماری های واگیردار در جمعیت حیات وحش استان، گفت: پایش مستمر زیستگاه های آبیبرای مقابله با بیماری آنفولانزای فوق حاد، واکسیناسیون دام های اهلیبرای مقابله با بیماری طاعون نشخوارکننده های کوچک، تب برفکی و بروسلوز، پیگیری مدیریت سگ های بلاصاحب، پایش و رصد زیستگاه ها و حیات وحش در فصول کوچ دام های اهلی و عشایر و جلوگیری از ورود دام های واکسینه نشده به مناطق و پایش آبشخورها و آهک پاشی آن ها از جمله اقدامات صورت گرفته در این خصوص بوده است.
مزینانی در ادامه به تجهیز آمبولانس و راه اندازی کلینیک سیار امداد و نجات حیات وحش استان به منظور رسیدگی و درمان حیات وحش در مواقع ضروری و لازم اشاره داشت و افزود: این کلینیک دارای امکاناتی همچون دامپزشک، کارشناس حیات وحش و محیط بان مجرب است و به انواع اسلحههای بیهوشی، پیستول، خفت گیر، تور، دارو و سایر ادوات امداد و نجات حیات وحش در مواقع ضروری تجهیز شده است.
مزینانی پیگیری اجرایی شدن برنامه عمل حفاظت از ۸ گونه مهم را از جمله اقدامات شاخص در این حوزه برشمرد و خاطرنشان کرد: این برنامه عمل برای گونه های جانوری در معرض تهدید و انقراض شامل پلنگ، خرس قهوه ای، قوچ و میش، آهو، هوبره، بالابان، افعی لطیفی و ماهی قزل آلای خال قرمز بوده و بر اساس این برنامه با توجه به نیازسنجی های صورت گرفته، ضرورت ها و اولویت های حفاظتی و تحقیقاتی، همچنین فرصت ها، تهدید ها و ظرفیت های موجود مورد بررسی قرار می گیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران تصریح کرد: همچنین ۲ پروژه به منظور توان افزایی و مشارکت جوامع محلی روستاهای حاشیه مناطق حفاظت شده در موضوعات مدیریت پسماند، تنوع زیستی و آموزش دهیاران و شوراها در روستاهای سعیدآباد، ده ترکمن، باغکمیش و مسگرآباد، لپه زنک و توچال و یک طرح گردشگری هوشمند پارک ملی لار نیز که زیستگاه ماهی قزل آلای خال قرمز است با همکاری سازمان های مردم نهاد محیط زیستی استان در دولت سیزدهم تهران به انجام رسیده است.
ارسال دیدگاه