برنامهریزی دولت برای تبدیل سیستانوبلوچستان به هاب تولید گوشت قرمز ایران
تهران (پانا) - معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دامی گفت اصلیترین رویکرد دولت تبدیل سیستان و بلوچستان به هاب تولید گوشت قرمز کشور است.
به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، حسین دماوندینژاد بعد از ظهر امروز در نشست مسوولان عالی رتبه وزارت جهاد کشاورزی در سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی درصدد است با یک نگاه جدید مبتنی بر اصول فنی و بهداشتی ضمن استفاده از ظرفیتهای استان سیستان و بلوچستان در تولید گوشت قرمز از این فرصت برای توسعه منطقه و ایجاد اشتغال با افزایش واحدهای بستهبندی، پرواربندی و کشتار استفاده بهینه کند.
وی افزود: سیستان و بلوچستان، استان برخوردار در زمینه دام و طیور در کشور است و وجود تعداد قابل توجه واحدهای صنعتی دامپروری و کشتارگاهها، این منطقه را در زمینه تامین گوشت در کشور متمایز کرده است.
دماوندینژاد ادامه داد: در سنوات گذشته سرمایهگذاری قابل توجهی در حوزه زیرساختهای تولید گوشت قرمز در سیستان و بلوچستان نظیر واحدهای پرواربندی و کشتارگاه دام انجام شده که متاسفانه به دلایلی در یک بازده زمانی این ظرفیتها مورد غفلت قرار گرفته بود اما در حال حاضر با رویکرد دولت سیزدهم میتوان این نوید را داد که علاوه بر استفاده از ظرفیت موجود در استان این فرصت برای دیگر سرمایهگذاران فراهم شود تا با ورود به این عرصه سهم قابل توجهی از اقتصاد منطقه در این زمینه را در دست گیرند.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که اصلیترین رویکرد دولت تبدیل سیستان و بلوچستان به هاب تولید گوشت قرمز کشور است، گفت: به منظور استفاده از ظرفیتهای این استان طرح جدید ویژهای در وزارتخانه برنامهریزی شده که رویکرد آن حمایت از بخش خصوصی است.
وی وجود ۷۴ واحد قرنطینه دام، توان پرواربندی دام سنگین صنعتی به ظرفیت ۷۳ هزار راس و سنتی ۴۸ هزار راس را از قابلیتهای مهم و خاص سیستان و بلوچستان عنوان کرد و گفت: ضروری است برای توسعه زیرساختها، سرمایهگذاری لازم در راهاندازی کارخانه خوراک دام در این استان انجام شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان نیز در این نشست با اشاره به توانمندیهای دام و دامپروری استان گفت: سیستان و بلوچستان در حال حاضر دارای ۱۱ واحد کشتارگاه صنعتی با ظرفیت ۱۸۰۰ راس دام سنگین و ۳۵۰۰ راس دام سبک، ۴۰ واحد بستهبندی گوشت با ظرفیت ۹۰ هزار تن در سال، ۷۴ واحد قرنطینه دامی، ۲۱۹ واحد پرواربندی صنعتی، ۱۴۸۰ واحد پرواربندی سنتی و و ۱۳ واحد کارخانه خوراک دام است که میتواند با استفاده از این زیرساختها دام از طریق مبادی مرز وارد و پس از کشتار و بستهبندی با ارسال به بازار مصرف نقش مهمی در تامین گوشت مورد نیاز کشور ایفا کند.
ارسال دیدگاه