کارشناس آموزش سازمان ملی استاندارد ایران در گفت‌وگو با پانا تاکید کرد:

افزایش سرانه مصرف شیر در گرو «فرهنگ‌سازی»

بودجه شیر مدارس نیاز به ارقام نجومی ندارد

تهران (پانا) - کارشناس آموزش سازمان ملی استاندارد ایران با تاکید بر اینکه بودجه شیر مدارس نیاز به ارقام نجومی ندارد، تصریح کرد‌ باید فعل خواستن در مسئولان تصمیم‌گیر وجود داشته باشد تا بتوان با برنامه‌ای واحد آن را اجرایی کرد. افزایش سرانه مصرف شیر با فرهنگ‌سازی شیر مدراس شدنی است و در دنیای امروز موضوعی لاینحل نیست.

کد مطلب: ۱۳۹۱۳۱۶
لینک کوتاه کپی شد
افزایش سرانه مصرف شیر در گرو «فرهنگ‌سازی»

سیدرضا حجازیان، کارشناس آموزش سازمان ملی استاندارد ایران در گفت‌وگو با پانا اظهار کرد: «تجارب ما در پویش کیفیت محصولات غذایی نشان می‌دهد انجام هر تصمیم درست، هدفمند و برنامه‌ریزی‌شده بدون آگاه‌کردن ذی‌نفعان و مصرف‌کنندگان واقعی که مردم هستند به نتیجه لازم نخواهد رسید.»

وی افزود: «ما تلاش می‌کنیم با توجه‌برانگیزی و بردن نگاه همه حلقه‌های موثر در مورد یک موضوع، مردم را از آنچه در پیرامون آنها در حال انجام است، آگاه‌تر کنیم. ما معتقدیم اگر آگاهی مردم افزایش یابد مطالبات کیفی هم از بدنه جامعه بالاتر می‌رود و در آن‌جا همه حلقه‌های مسیر شامل، حاکمیتی بخش خصوصی، بخش آموزشی و غیره خود را به تلاش و پاسخگویی بیشتر ملزم می‌کنند.»

حجازیان عنوان کرد:‌ «اگر قرار باشد صرفا منابع یا تجارب گذشته به بار بنشیند اکنون نباید سیر نزولی مصرف شیر در کشور به وجود می‌آمد و در پشت تریبون‌ها از افزایش مصرف شیر به عنوان شاخص توسعه‌یافتگی سخن گفته می‌شد یا آن‌که در برنامه‌ها به عنوان اولویت دستگاه‌های اجرایی دخیل طرح موضوع می‌شد.»

وی با تاکید بر اینکه وزارت آموزش و پرورش باید بهبود سرانه مصرف شیر در میان دانش‌آموزان را به‌عنوان یکی از برنامه‌های اجرایی خود قرار دهد، خاطرنشان کرد: «اگرچه وزارت آموزش و پرورش دغدغه‌های جدی‌تری نیز دارد اما باید به نص صریح قانون و آن‌چه که مطالبه قشر دانش‌آموز در رابطه به شیر مدارس است، پرداخته شود.»

شیر مدرسه نباید یک موضوع دست‌چندمی باشد

حجازیان عنوان کرد:‌ «شیر مدرسه نباید یک موضوع دست‌چندمی باشد، در سال‌هایی نه‌چندان دور در سال ۷۰ نوبت شیر مدرسه توزیع می‌شد. اکنون برای ۲۰ نوبت توزیع شیر در مدارس نیز مشکلاتی وجود دارد به این معنا که توزیع کنونی شیر مدارس نقشی در بهبود سرانه مصرف شیر مدارس ندارد.»

شیر مدارس می‌تواند سرانه مصرف را ۲ درصد افزایش دهد

کارشناس سازمان ملی استاندارد ایران افزود: «توزیع شیر مدارس می‌تواند کمتر از ۲ درصد سرانه مصرف شیر را افزایش دهد اما موضوع شیر مدارس یک بحث فرهنگی و زیرساختی و تربیتی است که دانش‌آموزان‌، معلمان و خانواده‌های آن ها را به این سمت هدایت می‌کند که برای شیر مدرسه اهمیت قائل شوند، وقت بگذارند و اقدام کنند.»

وی عنوان کرد: «انجام هر اقدام مثبتی درباره شیر مدارس موجب می‌شود تا همه از نتایج و دستاوردهای آن در جامعه بهره‌مند شوند. استفاده از ظرفیت‌های تشکلی نیز در بهبود سرانه مصرف شیر به‌ویژه در میان دانش‌آموزان تاثیرگذار است.»

حجازیان درباره بودجه شیر مدارس و اینکه وزارتخانه‌های مختلف و تشکل‌های تولیدی بخش اندکی از بودجه خود را به شیر مدارس اختصاص دهند‌ نیز خاطرنشان کرد: «پیشنهادات متفاوتی از سوی فعالان صنعت شیر مطرح شده است. برخی از این پشنهادات نیازمند کمک دولت و برخی تنها نیازمند مجوز دولت است تا بتوان در زمینه تامین بودجه شیر مدارس اقدام کرد. طبیعی است که وزارتخانه‌های مختلف نیز می‌توانند در این مسیر اقداماتی انجام دهند.»

کارشناس سازمان ملی استاندارد ایران تصریح کرد:‌ «بودجه شیر مدارس نیاز به ارقام نجومی ندارد. باید فعل خواستن در مسئولان تصمیم‌گیر وجود داشته باشد تا بتوان با برنامه‌ای واحد آن را اجرایی کرد و از سوی دیگر از کمک بخش خصوصی و تمامی حلقه‌های تولید و توزیع شیر در این مسیر کمک گرفت. افزایش سرانه مصرف شیر با فرهنگ‌سازی شیر مدراس شدنی است و در دنیای امروز موضوعی لاینحل نیست.»

می‌توان به روزهای اوج شیر مدارس برگشت

وی تاکید کرد:‌ «اگر خلاقیت و عزم و اراده ‌به صورت توامان به وجود آید، می‌توان به روزهای اوج شیر مدارس برگشت.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار