بهادری جهرمی در جمع خبرنگاران خبر داد؛
پیشبینی صندوقی ویژه برای حمایت از مهارتآموزی سربازان وظیفه
اعتراض دولت درباره ابطال حکم لطیفی به قوه قضاییه تقدیم شده است
تهران (پانا) - سخنگوی دولت از تصویب لایحه مهارتآموزی سربازان وظیفه و کارکنان نیروهای مسلح در هیات وزیران خبر داد و اعلام کرد که در این لایحه، صندوق ویژهای برای مهارتآموزی این قشر دیده شده است.
علی بهادری جهرمی در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران در تشریح مصوبات هیات دولت، اظهار کرد: هیات وزیران در دو جلسه اخیر مصوبات مختلفی داشته است. وزرات صمت مسئول اجرای غرفه ایران در نمایشگاه اکسپو ژاپن تعیین شد؛ وزارت فرهنگ هم مسئولیت گرفت.
وی افزود: عوارضی بر صادرات مواد خام معدنی و صنایع معدنی فلزی و غیرفلزی گرفته میشود و صددرصد آن در اختیار آن همان مجموعهها قرار میگیرند به شرطی که هزینه تحقیق و توسعه کنند و با شرکتهای دانش بنیان همکاری کنند.
سخنگوی دولت گفت: همچنین مصوب شد تا حمایت موثری از مهارتآموزی و اشتغالپذیری سربازان وظیفه و کارکنان نیروهای مسلح صورت گیرد. بر این اساس لایحهای در دولت تصویب شد که در آن برای مهارتآموزی این قشر صندوق ویژهای پیشبینی شده است.
بهادری جهرمی از تصویب آییننامه اجرایی واردات خودروهای سنگین اعم از اتوبوس، کامیون و کشنده با عمر کمتر از پنج سال در هیات وزیران خبر داد و آن را در راستای اجرای قانون بودجه امسال و با هدف کاهش آلودگی هوا، مصرف سوخت و کمک به حمل و نقل عمومی درون شهری و برون شهری دانست.
وی افزود: امروز همچنین آیین نامه اجرایی یکی از تکالیف بودجه امسال برای کاهش هدر رفت گازهای مشعل و گازهای سراسری طبیعی مصوب شد. مقرراتی تعیین شد تا بتوان منابعی بویژه از محل صرفه جویی هدایت گازهای مشعل برای جایگزینی بخاری ها و آبگرمکن های خانگی بویژه در مناطق محروم، مناطق سردسیر و دهک های پایین جامعه تا با برچسبهای انرژی بهتری این بخاری ها تامین شود. آیین نامه ساماندهی سکونتهای غیررسمی در محدوده یا خارج شهرها به تصویب هیات وزیران رسید. منابعی پیش بینی شد تا زیرساختهای این مناطق توسعه یابد و از محرومان این مناطق حمایت شود.
وی درباره رای دیوان عدالت اداری در خصوص میثم لطیفی نیز اظهار کرد: فردی ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری داشت که فرآیند به کارگیری لطیفی از نظر شکلی به درستی نبوده است که این نگاه با نگاه دولت متفاوت بوده و اقدام دولت طبق روال قانونی بوده است. روال گستردهای برای به کارگیری نیروهای خارج از مجموعه کارمندان دولت وجود دارد ، به طوز مثال اساتید دانشگاه آزاد، دانشگاه های غیرانتفاعی و مراکز غیردولتی، قوه قضاییه وجود داشته است. دیوان عدالت اداری با رای اخیر خود، این دیدگاه را پذیرفته که روال های سال های گذشته مجوز قانونی نداشته است.
بهادری جهرمی با بیان اینکه ماده ۴۷ قانون مدیریت خدمات کشوری درباره استخدام نیروها در دولت است نه انتصاب، گفت: درباره رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، بحث استخدام مطرح نبوده چون او با دانشگاه غیرانتفاعی همکاری می کند و به مجموعه دولت مامور شده است و از یک ماخذ حقوق گرفته است. این نوع بکارگیری بر اساس آییننامهای بوده که در سال ۱۴۰۰ به تصویب هیات وزیران رسیده بود و حتی پیش از آن نیز در دولت این رویه وجود داشت؛ اتفاقا علیه همان آیین نامه هم در گذشته در دیوان شکایتی صورت گرفته بود تا ابطال شود که باطل نشده بود و حتی هیات تطبیق مصوبات مجلس هم به آن ایرادی نگرفته بود.
سخنگوی دولت با بیان اینکه حتی درباره صلاحیت هیات عمومی دیوان عدالت اداری در ورود به این موضوع اختلاف دیدگاه هایی حقوقی وجود دارد، گفت: از حکم انتصاب رییس جمهور شکایت صورت گرفته بود و باید از معاونت حقوقی ریاست جمهوری برای دفاع دعوت می شد، اما از کسی که به او حکم داده شده، دعوت شده است.
وی با بیان اینکه فرآیند حقوقی طبیعی در زمینه صدور این رای وجود دارد و اعتراض دولت به قوه قضاییه تقدیم شده است، اظهارکرد: روندهای قانونی در این زمینه طی می شود و در نهایت روش های شکلی متعددی برای به کارگیری نیروی انسانی وجود دارد. اگر در این روش تفاهمی حاصل نشود که پیش بینی من این است که احتمالا تفاهم حاصل می شود، از روش های قانونی دیگر برای به کارگیری نیروها استفاده می کنیم.
ارسال دیدگاه