نگاهداری:
همکاری ایران و سوریه میتواند تنشآفرینی قدرتهای فرامنطقهای را خنثی کند
تهران (پانا) - رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با بیان اینکه نظام بینالملل در سطح کلان در حال بازآرایی است، گفت تعامل و همکاری قدرتهای منطقهای چون جمهوری اسلامی ایران و سوریه میتواند نقشه قدرتهای فرامنطقهای را برای ایجاد تنش در منطقه خنثی کند.
شفیق دیوب، سفیر سوریه در تهران، امروز (سهشنبه ۱۳ تیرماه ۱۴۰۲)، با بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، دیدار و گفتوگو کرد.
بابک نگاهداری در این دیدار با اشاره به روابط دیرینه میان جمهوری اسلامی ایران و سوریه، اظهار کرد: امیدواریم با انجام دیدارها و گفتوگوها میان مسئولان دو کشور روند همکاریها و تعاملات توسعه پیدا کند.
وی افزود: در حال حاضر روابط سیاسی جمهوری اسلامی ایران و سوریه در عالیترین سطح ممکن است و در سالهای اخیر اهداف و ارزشهای مشترک مانند مبارزه با تروریسم، سطح همکاری میان دو کشور را ارتقا داده است.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس خاطرنشان کرد: سطح روابط اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و سوریه آن چنان که باید به مانند سطح مناسبات سیاسی دو کشور رشد نکرده است و امیدواریم تا با تعاملات دوجانبه میزان تبادلات تجاری دو کشور به سطح مطلوبی ارتقا پیدا کند که برای این مهم میبایست موانع پیش روی ارتقای این همکاریها رفع شود.
وی افزود: در حوزه تجاری و اقتصادی، اقداماتی چون توسعه حملونقل جادهای، ایجاد شبکه ریلی، گسترش همکاریها در حوزه انرژی و مناطق آزاد میان جمهوری اسلامی ایران و سوریه، میتواند در ارتقای سطح تعاملات دو کشور اثرگذار باشد.
وی با بیان اینکه نظام بینالملل در سطح کلان در حال بازآرایی است، تصریح کرد: قدرتهای جهانی در این بازآرایی جدید نیازمند ایجاد تنش در مناطق مختلف جهان بهویژه غرب آسیا هستند در حالیکه بسیاری از استراتژیستها معتقدند قرن آینده، قرن آسیاست و یقینا غرب آسیا محل درگیری این قدرتها خواهد بود. بر همین اساس تعامل و همکاری قدرتهای منطقهای چون جمهوری اسلامی ایران و سوریه میتواند نقشه قدرتهای فرامنطقهای را برای ایجاد تنش در منطقه خنثی کند.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با ابراز خرسندی از برخی تحولات منطقهای اظهار کرد: عادیسازی روابط سوریه با جهان عرب میتواند در برقراری نظم و امنیت در منطقه و ارتقای همکاریهای منطقهای موثر باشد.
وی با بیان اینکه دانش تخصصی خوبی در حوزه حکمرانی و پارلمان در مرکز پژوهشهای مجلس، تجمیع شده است، توضیح داد: مرکز پژوهشهای مجلس این آمادگی را دارد که توان و ظرفیت علمی خود را در حوزههای مختلف در اختیار مجلس سوریه قرار دهد و زمینه لازم را برای گسترش همکاریهای پارلمانی میان دو کشور را فراهم کند.
حجم مبادلات تجاری میان ایران و سوریه ارتقا مییابد
شفیق دیوب سفیر سوریه در تهران در این دیدار با اشاره به روابط تاریخی دو کشور ایران و سوریه گفت: این رابطه به لحاظ قدمت، یک رابطه تاریخی و ریشهدار است و در سالهای اخیر نیز به دلیل تحولات منطقهای و بینالمللی، به یک رابطه راهبردی تبدیل شده است و دشمنان همواره در حال تلاش هستند این رابطه را بر هم بزنند، اما ایران و سوریه همواره در حال تقویت این رابطه دوجانبه هستند.
وی در خصوص سفر رئیس جمهور ایران به سوریه اظهار کرد: سفر آقای رئیسی به سوریه یک سفر تاریخی بود و صفحه جدیدی از روابط میان دو کشور گشود. در این سفر سندهای همکاری در حوزههای مختلف میان دو کشور منعقد شد و طی توافقی که صورت گرفت، مقرر شد این تفاهمنامهها به سرعت به مرحله اجرا برسند و با این اقدامات حجم مبادلات تجاری میان جمهوری اسلامی ایران و سوریه به شکل چشمگیری ارتقا خواهد یافت.
سفیر سوریه در ایران با قدردانی از حمایتهای ایران از سوریه در مبارزه با تروریسم افزود: در طول سالهایی که سوریه درگیر جنگ با تروریستها بود، ایران به عنوان یکی از متحدان سوریه نقش موثری در این زمینه داشت و لازم است از حمایتهای دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران تشکر کنم.
وی افزود: پس از پایان جنگ نیز روابط میان دو کشور قطع نشد و در این روابط در زمینههای مختلف اقتصادی، گردشگری و علمی گسترش یافته است.
سفیر سوریه در تهران، با تاکید بر نقش دیپلماسی پارلمانی در تحکیم روابط بین جمهوری اسلامی ایران و سوریه، گفت: تا کنون ملاقاتهایی میان روسای مجالس ایران وسوریه و گروههای دوستی پارلمانهای دو کشور صورت گرفته و به دنبال این هستیم که دیپلماسی پارلمانی ایران و سوریه به سطح بالاتری ارتقا پیدا کند.
شفیق دیوب با تشکر از اعلام آمادگی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی برای همکاری با مجلس سوریه، ابراز امیدواری کرد تا این دیدارها و نشستها ادامهدار باشد و در آینده شاهد روابط مجالس دو کشور در سطح عالی باشیم.
ارسال دیدگاه