استاد دانشگاه علامه طباطبایی عنوان کرد:
نقش مهم علی شریعتی درآگاهسازی دینی نسل جوان بدیهی است
اسلامشهر (پانا) - استاد دانشگاه علامه طباطبایی، ضمن اشاره به دیدگاه نوین علیشریعتی نسبت به دین اسلام و مذهب، نقش این شخصیت برجسته را درآگاهسازی و گرایش نوجوانان و جوانان عصر پهلوی به دین اسلام، موثر و بدیهی برشمرد.
علی شریعتی، یکی از برجستهترین اشخاص موثر در تاریخ انقلاباسلامی بود که فعالیتهای زیادی در رابطه با پیروزی انقلاب و مبارزه علیه رژیمپهلوی انجام داد. وی تحصیلات خود را تا مقطع دکترای تاریخ اسلام و قرون وسطی ادامه داد و در علومی مانند جامعهشناسی، تاریخ ادیان و علم تاریخ و... آگاهی داشت.
فاطمه واعظیمقدم، استاد دانشگاه علامه طباطبایی با گرامیداشت ۲۹ خرداد سالروز درگذشت دکتر علی شریعتی در گفتگو با پانا اظهار کرد: «علی شریعتی، علاوه بر شغل خود که معلمی و استادی بود، در دوران قبل از انقلاباسلامی در مساجد به عنوان مدیر امور فرهنگی فعالیت داشت و به تربیت نوجوانان میپرداخت. وی سعی میکرد، نوجوانان و جوانان را با فرهنگ و آداب و رسوم شیعه و معارف اسلامی آشنا کند تا بدانند در چه شرایطی از جامعه در حال زندگی هستند، به همین دلیل رژیم پهلوی مخالف و منتقد سر سخت وی بود.»
وی بیان کرد: «علی شریعتی به دلیل کارهایی که علیه رژیم پهلوی انجام میداد، چند بار توسط مأموران ساواک دستگیر و به زندان فرستاده شد،اما این سختیها نتوانست وی را از تصمیم و اراده خود بازدارد و در این رابطه یک سال به صورت مخفیانه زندگی کرد و در این مدت نیز دست از مخالفت با رژیم پهلوی برنداشت و سعی میکرد از طریق سخنرانیهای خود در مساجد با محوریت معارفاسلامی،قرآن و نهج البلاغه توانست بر جوانان تاثیر زیادی بگذارد و نگرش و افکار آنها را تغییر دهد. »
واعظیمقدم تصریح کرد: «سخنرانیهای دکتر علی شریعتی در جهت آگاهی مردم نسبت به جامعه و رژیم پهلوی، از جمله حسینیهارشاد بسیار موثر بود و جوانان و دانشجویان را که مهمترین اقشارجامعه وتصمیمگیرنده برای آینده کشور بودند را از شرایط موجود در آن دوره مانند، فساد و تباهی که بر کشور ما حاکم بود، آگاه کند و از آن جمله میتوان به سخنرانی مهم وی با عنوان، علیتنها است اشاره کرد و از سوی دیگر وی در نقش یک نویسنده، کتابهای ریادی را به نگارش درآورد که کتاب حسین وارث آدم ،کویر و فاطمه فاطمه است، از زیباترین نوشتههای شریعتی است.»
وی همچنین خاطرنشان کرد:« با خواندن کتابهای دکتر شریعتی به این موضوع پی خواهیم برد که وی نسبت به دین اسلام و مذهب شیعه دیدگاهی جدید داشت و از زاویه دیگری دین اسلام را مورد توجه قرار داد و همین عامل هم سبب گرایش نوجوانان و جوانان عصر پهلوی به دین اسلام شد. در نتیجه نوجوانان و جوانان ما میتوانند با الگو قرار دادن علی شریعتی بهتر موضوعات اطراف خود را درک کنند و راه درست را انتخاب کرده و کمتر دچار تفرقه و سردرگمی شوند،»
استاد دانشگاه علامهطباطبایی در ادامه گفت:« در نتیجه مخالفتهای شریعتی علیه رژیم پهلوی، ساواک او را تحت نظر گرفت و با جلوگیری از فعالیتها و سخنرانیها، وی را مجبور به هجرت از ایران یه کشور انگلستان مهاجرت کرد و دکتر علی شریعتی،در روز ۲۹ خرداد سال پنجاه و شش درگذشت و به دیار باقی شتافت، آرامگاه وی در کشورسوریه است.»
خبرنگاردانشآموز: رومینا معبادی
ارسال دیدگاه