وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد؛
بعد از قرآن کریم، کتاب مفاتیح الجنان پرتیراژترین کتاب دینی کشور است
تهران (پانا) - وزیر ارشاد گفت در طول ۴۵ سال انقلاب اسلامی، ۲۷ میلیون و ۹۱۵ جلد کتاب مفاتیحالجنان به چاپ رسیده و بعد از قرآن، کتاب مفاتیح الجنان پرتیراژترین کتاب دینی در کشور بوده است.
همایش یکصدمین سالگشت تالیف کتاب مفاتیح الجنان صبح امروز، ۹ خرداد ۱۴۰۲ در مرکز همایشهای صداوسیما با حضور برخی از مسئولین کشوری برگزار شد.
در این مراسم حجتالاسلام والمسلمین کاظم صدیقی، خطیب موقت نماز جمعه تهران با بیان اینکه دعا از منظر وحیالهی یک ارزش انسانی است، اظهار کرد: کسی که به دعا بیتوجهی کند خداوند هم به او توجه نخواهد کرد.
وی ادامه داد: دعا یک نیاز عمومی برای همه انسانها است، زیرا هرکسی در زندگی خودش آرزوهای فراوانی دارد و ممکن است ناکام در رسیدن به آن آرزو باشد، پس تنها پناه در ناکامیها رفتن به سراغ خدا به وسیله دعا است.
خطیب موقت نماز جمعه تهران خاطرنشان کرد: دعا صیانت از آبروی انسان است. خداوند نگذاشته است کسی سفره دل خود را جلوی کسی باز کند و عیبهای خود را بگوید، اما در پیشگاه خود خدا میتوان توبه و درد و دل کرد.
صدیقی یادآور شد: دعا زمینهای است برای بیان مشکلاتی که نمیتوان به کسی گفت، دعا انسان را از داخل تخلیه میکند و آرامش را با خود به همراه خواهد داشت. از خداوند بخواهیم آنچه امام علی(ع) در دعای کمیل آوردهاند؛ یعنی اینکه بردن نام خداوند، فقط لقلقه زبان ما نباشد.
وی افزود: اگر کسی بخواهد قرآن بخواند کلید آن مفاتیح الجنان است. درجات بهشت با درجات قرآن تنظیم میشود و کلید این بهشت بیانات اهلبیت(ع) است. انسان با مغناطیس دعا به خداوند وصل میشود پس دعا هم خودشناسی و هم نسخه درمان است و انرژی و امید انسان را تامین میکند.
این استاد اخلاق اظهار کرد: کسی در دنیا نیست که نسبت به دعا بینیاز باشد، آنچه انسان را همیشه امیدوار نگه میدارد دعا است. حال عصاره دعاهای همه بزرگان را شیخ عباس قمی در مفاتیح الجنان آورده است و انسان را با مکتب اهل بیت(ع) و اخلاق گره میزند.دعا به انسان ایده میدهد و مراتب بالای انسانی را شکوفا میکند.
جامعه امروز ما نیازمند اخلاق و معنویت است
در ادامه این مراسم آیتالله رمضانی، دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت(ع) با اشاره به اینکه اخلاق تام شیخ عباس قمی نقطه برجسته شخصیت ایشان است، اظهار کرد: جامعه امروز با خلاء وجودی افرادی همچون شیخ عباس قمی، آیتالله حقشناس، آیتالله مجتهدی تهرانی و… روبهرو است، جامعه امروز ما نیازمند اخلاق و معنویت است و در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی هم دومین بخش آن مربوط به اخلاق است.
وی ادامه داد: اگر کسانی که متولی فرهنگی ما هستند مقید به اخلاق نباشند جامعه ایمانی ما شکل خوبی نخواهد گرفت. امروزه دنیا به سمت اخلاق جهانی حرکت میکند.
دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت(ع) با اشاره به اینکه دعا فینفسه مطلوب است حتی اگر خواسته معنوی نداشته باشد، تصریح کرد: اصلیترین نکتهای که در بحث دعا مطرح است اینکه انسان مستقیم با خدا ارتباط برقرار کند. در دعا همه واسطهها باید قطع و رابطه مستقیمی با خدا که لطیفترین رابطه هم به شمار میرود شکل بگیرد.
آیتالله رمضانی بیان کرد: انسان فقر محض است و باید به ذات غنا که خدا است خود را متصل کند، انبیاء هم تلاش کردند این حقیقت مطلق را دعوت کنند، هیچ یک از انبیاء به دنبال بیان پرستش خداوند یگانه نبودند بلکه به دنبال این بودند که انسانها به ذات غنی خداوند وصل شوند.
وی افزود: در دعا جمال و جلال خداوند کاملا مشهود است و انسان باید از آن الگو بگیرد. زیرا انسان از این مسیر میتواند هویت بگیرد، پس انسانی که با دعا مانوس نشود بیهویت خواهد بود.
دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت(ع) ابراز کرد: نکته مهمی که کتابهایی همچون مفاتیح الجنان میتواند به انسان بدهد نشان دادن سبک زندگی درست و اخلاق است، انسان باید خودش به نظام توحیدی راه پیدا کند. انسان وقتی طالب شود قطعا به مطلوب خود خواهد رسید.
آیتالله رمضانی خاطرنشان کرد: به گفته امام صادق(ع) «اهل بیت(ع) واسطه بین انسانها و خداوند هستند تا انسان ارتباط درست با خدای خود بگیرند». پس دعا تنها برای حوائج انسان نیست بلکه انسان در دعا مبهوت عظمت خداوند میشود و در این میان خود را فراموش میکند.
شجره طیبه اهلبیت(ع) منشا خیر در ایران است
در پایان این مراسم نیز محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تشکر از دستاندرکاران این همایش عنوان کرد: حضور امام رضا(ع) عصر درخشش تمدن اسلامی است و هجرت ایشان یکی از هجرتهای تاریخساز به شمار میرود. این مساله در کنار آغاز دوره درخشش علمی؛ حضور فرزندان موسی بنالجعفر در ایران را هم به دنبال داشت که شجره طیبه اهلبیت(ع) منشا خیر در ایران شد.
وی ادامه داد: در عصر فعلی، نهضت انقلاب اسلامی نیز توسط یکی از این سادات یعنی امام راحل به نتیجه رسید. در حال حاضر هم پرچم آن در دستان رهبر معظم انقلاب(مدظلهالعالی) از سادات دیگر این شجره طیبه است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه پرداختن به موضوع دعا و معنویت در قالب گرامیداشت محدث بزرگ شیخ عباس قمی امر زیبندهای بود، اظهار کرد: تمامی همکاران ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله معاونت هنری، معاونت قرآن و عترت و همچنین انجمن مفاخر فرهنگی در این سالگشت مفاتیح الجنان تلاش کردند و باید از همگان قدردانی کنم زیرا جامعه را متوجه کتاب با برکتی چون مفاتیج الجنان کردند.
اسماعیلی با ارائه آماری از چاپ کتاب مفاتیحالجنان از ابتدای انقلاب تا کنون گفت: در طول ۴۵ سال انقلاب اسلامی، ۲۷ میلیون و ۹۱۵ جلد کتاب مفاتیحالجنان به چاپ رسیده است. در سال گذشته ۲۵۰هزار نسخه چاپ شده و ۵۹ ناشر درگیر چاپ این کتاب بودند، در واقع بعد از قرآن، کتاب مفاتیح الجنان پرتیراژترین کتاب دینی در کشور است، این بدان معناست که مردم ما با این کتاب انس داشته و برکت آن در داخل خانههای هر ایرانی وجود دارد.
وی افزود: کارهای مهم و بزرگ نیازمند نیروی انسانی زیاد نیست بلکه اخلاق و اخلاص در کارها مهم است، شیخ عباس قمی با نیت خالص و الهی یک اثر فرهنگی دینی را به نگارش درآورد که بعد از صدسال همچنان میدرخشد و در آینده هم خواهد درخشید.
عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: در برنامههای فرهنگی گاها برای تولید یک اثر یا کار فرهنگی هزینههای زیادی صرف و نیروی انسانی زیادی به کار گرفته میشود اما اثر آنچنانی ندارد، اما شاهد هستیم عدهای جوان در یک شهرستان با اخلاص سرود «سلام فرمانده» را تولید میکنند و آن را جهانی میکنند و نام امام زمان(عج) را در سراسر دنیا به گوش همگان میرسانند.
اسماعیلی ابراز کرد: اخلاق در هرکاری بسیار مهم است و اگر قرار باشد کاری مانایی و برکت پیدا کند باید اخلاق را همراه خود داشته باشد که نمونه آن را در مفاتیحالجنان شاهد هستیم.
وی در پایان گفت: امروز ما به دعا و معنویت به عنوان یکی از ارکان تمدن اسلامی نیاز داریم. در بیانیه گام دوم انقلاب هم رهبر معظم انقلاب ۱۴بار موضوع معنویت را بیان میکنند.
ارسال دیدگاه