افزایش ۷۰ درصدی صادرات قارچ
تهران (پانا) - بررسی آمارهای گمرک نشان میدهد که صادرات قارچ در کشور رشد ۷۰ درصدی داشته است.
به گزارش ایانا، قارچ یا همان طلای سفید کشاورزی از آن دسته محصولات پرمصرفی محسوب میشود که اهمیت و جایگاه ویژهای در بازارهای جهانی دارد. بنابر اظهارات فعالان این صنعت، ایران در تولید قارچ رتبه هفتم را به خود اختصاص داده است.
آخرین آمارهای فائو (سازمان خواروبار جهانی) حاکی از آن است که چین با تولید سالانه ۴ میلیون تن انواع قارچ، بزرگترین تولید کننده است و پس از آن نیز کشورهای ژاپن با ۴۷۱ هزار تن و ایالات متحده با ۳۷۰ هزار تن در جایگاههای بعدی قرار دارند.
بر اساس آمار منتشر شده از سوی سازمان فائو در سال زراعی ۲۰۲۰-۲۰۲۱ ایران تولیدی به میزان ۹۹ هزار و ۷۰۰ تن داشته است. این گزارش اضافه میکند: ایران جزء تولیدکنندگان اصلی قارچ خوراکی به حساب میآید و با وجود این، به دلیل مشکلات موجود در این بخش واحدهای تولیدی با ظرفیت ناقص فعالیت میکنند.
این در حالی است که به گفته محمد حسن افشار فعال و رئیس پیشین انجمن صنفی قارچ در صورتی که واحدهای پرورشی با ظرفیت کامل تولید کنند سالانه توانایی تولید ۲۵۰ هزار تن قارچ را دارند.
وی با بیان اینکه کیفیت قارچ تولیدی ایران بسیار خوب است، بیان میکند: در واقع ما بر اساس استانداردهای بینالمللی تولید داریم. ضمن اینکه ضوابط بهداشتی و بستهبندی را به درستی رعایت میکنیم. بنابراین تنها راهی که میتواند موجب نجات صنعت ایران شود این است که بازار صادراتی گشوده شود و ما بتوانیم بخش قابل قبولی از محصول را صادر کنیم.
این مقام صنفی میگوید: اگر صادراتی در این میان انجام شود به صورت امانی بار ارسال و پول آن نیز از طریق صرافی تحویل صادرکننده میشود، بنابراین چون هزینههای نقل و انتقال پول و هزینههای صادرات بالا میرود، صادرات قارچ به صرفه نیست. به این ترتیب اگرچه ایران جزو ۱۰ تولیدکننده برتر قارچ قرار دارد اما صادراتی در این حوزه ندارد.
افشار فعال این بخش در این خصوص میگوید: در حال حاضر کشورهای حوزه خلیج فارس و همسایگان ما خواستار قارچ هستند اما در حوزه صادرات با مشکلاتی همچون تحریمها و مشکلات نقل و انتقال پولی، بانکی و همچنین افزایش هزینههای تمام شده تولید روبه رو هستیم.
جزئیات صادرات قارچ در یکسال اخیر
براساس آمار گمرک در سال گذشته پنج هزار و ۴۹۳ تن و ۹۱۰ کیلوگرم قارچ از ایران به ارزش شش میلیون و ۷۴۶ هزار و ۹۷۸ دلار یا ۱۹۸ میلیارد و ۹۳۴ میلیون و ۸۸ هزار تومان به دیگر کشورهای جهان صادر شده است.
این در حالی است که آمارهای سال ۱۴۰۰ نشان دهنده آن است که در این سال چهار هزار و ۵۹ تن و ۲۶۶ کیلوگرم به ارزش ۴ میلیون و ۹۶۰ هزار و ۲۶۲ دلار یا ۱۱۷ میلیارد و ۳۴۹ میلیون و ۴۰۱ هزار تومان صادر شده بود.
بنابراین مقایسه آماری سال ۱۴۰۱ با ۱۴۰۰ نشان دهنده این است که میزان صادرات قارچ در یک سال اخیر با افزایش ۳۵ درصدی به لحاظ وزنی و با افزایش درصدی ۴۰ به لحاظ ارزش دلاری و افزایش حدودا ۷۰ درصدی به لحاظ ارزش ریالی روبرو شده است.
هشت مقصد قارچ تولید شده در کشورمان
همچنین طی یکسال اخیر انواع قارچ تولید شده در کشورمان روانه کشورهای ارمنستان، امارات متحده عربی، بحرین، ترکمنستان، عراق، عمان، قطر و کویت شده است.
ارسال دیدگاه