تهیه بستههای حمایتی در راستای تولید دانشبنیان و اشتغال کارآفرین در بخش آبزیپروری
تهران (پانا) - معاون سیستمها و فناوری اطلاعات سازمان شیلات ایران عنوان کرد، بسته حمایتی نژادهای بومی آبزیان توسط معاونت توسعه آبزیپروری در راستای حمایت از تولید دانشبنیان و اشتغال کارآفرین در بخش کشاورزی و منابع طبیعی تهیه شده است.
به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، حمیرا سلطان نظری، معاون سیستمها و فناوری اطلاعات سازمان شیلات و دبیر کمیته توسعه فناوری های دانش بنیان شیلات در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: پیرو نامگذاری سال ۱۴۰۱ توسط رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران مبنی بر «تولید، دانش بنیان و اشتغالآفرین»، فعالیتهای کمیته توسعه فناوریهای دانشبنیان شیلات از اواخر سال ۱۴۰۰ در سازمان شیلات ایران آغاز شد.
وی درباره فعالیتها و اقداماتی که در این کمیته انجام شده عنوان کرد: استفاده از دستگاههای نانوحباب ژنراتور در هوادهی مزارع آبزیپروری، طراحی سامانه هوشمند مدیریت تولید در مزارع آبزیپروری، بهرهبرداری از ضایعات فراوری آبزیان با هدف تولید محصولات دارای ارزش افزوده، استفاده از تکنولوژی نانورنگ از شاخصترین پروژههای ارائه شده در حوزه شیلات و آبزیپروری بوده است.
این مسوول افزود: همچنین تهیه بسته حمایتی نژادهای بومی آبزیان توسط معاونت توسعه آبزیپروری در راستای عملیاتیسازی تبصره ۳ ماده ۲ آییننامه حمایت از تولید دانشبنیان و اشتغال کارآفرین در بخش کشاورزی و منابع طبیعی از دیگر اقدامات این بخش در زمینه دانشبنیان و نفوذ دانش در تولید محصولات شیلاتی بوده است.
نظری با بیان این که کمیته توسعه فناوریهای دانشبنیان تفاهمنامههای متعددی را در زمینه دانشبنیان به امضا رسانده است، تصریح کرد: عقد تفاهمنامههای مختلفی از جمله تفاهمنامه با ستاد توسعه زیست فناوری معاونت ریاست جمهوری با هدف ترویج و توسعه بازار محصولات دانشبنیان داخلی و ارتقای ابزارهای موثر در حمایت از تولیدکنندگان، تفاهمنامه در خصوص پردازش اطلاعات از راه امکانسنجی و ردیابی گله تون ماهیان، انعقاد تفاهمنامه با شرکت زیست درمان ماهیان با موضوع استفاده از ظرفیتهای فنی و تخصصی شرکت دانشبنیان برای کمک به حل چالشهای صنعت آبزیپروری و انعقاد تفاهمنامه درباره زنجیره ارزش تیلاپیا را به انجام رسانده است.
وی خاطرنشان کرد: پیگیریهای لازم برای عدم الزام به انجام تشریفات قانونی برگزاری مناقصات برای تولید بار اول اقلام فناورانه و راهبردی در معامله با شرکتهای دانشبنیان به انجام رسید و با پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی درخصوص رفع چالشهای فناورانه حوزه آبزیپروری و نهادههای مورد استفاده، تسریع در تجاریسازی دانشهای فنی موجود در زمینه آبزیپروری، نهادهها و جلبکها و ... انجام شده است.
ارسال دیدگاه