بهزاد عبدی: موسیقی مهمترین رکن جوششِ جامعه است

کسی حق توهین به موسیقی را ندارد/ استعفای من از دبیری جشنواره صیانت از موسیقی بود / ۲۱۲۶ هنرمند در جشنواره موسیقی فجر حضور دارند

تهران (پانا) - دبیر جشنواره موسیقی فجر می‌گوید احساس می‌کند موسیقی مهمترین رکن جوششِ جامعه است و جشنواره فجر این امکان را به همه آهنگسازان و اهالی موسیقی می‌دهد تا در این رویداد حضور داشته باشند.

کد مطلب: ۱۳۴۸۲۱۹
لینک کوتاه کپی شد
بهزاد عبدی: موسیقی مهمترین رکن جوششِ جامعه است

نشست خبری سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر صبح امروز با حضور محمد الهیاری فومنی مدیرکل دفتر موسیقی، بهزاد عبدی دبیر جشنواره، امیرعباس ستایشگر مدیر اجرایی جشنواره موسیقی فجر و مسعود الهیاری مدیر روابط عمومی جشنواره در تالار رودکی برگزار شد.

در بخشی از این نشست محمد الهیاری فومنی مدیرکل دفتر موسیقی توضیحاتی نسبت به برگزاری این دوره از جشنواره موسیقی فجر را ارائه کرد و گفت: در سال 1399 جایزه باربد را دوباره به جشنواره برگرداندیم. امسال جایزه باربد علاوه بر آلبوم‌ها در شاخه‌های دیگر هم حضور خواهد داشت.

وی ادامه داد: بخش کتاب‌های موسیقی و بخش اجراهای صحنه‌ای به جایزه باربد اضافه شده است. همچنین تک‌آهنگ‌ها و اجراهای صحنه‌ای در بخش پاپ را هم به بخش جایزه باربد اضافه خواهیم کرد که این اتفاق در دوره‌های دیگر پیش‌بینی شده است. در نظر داریم که بخش بین‌الملل را هم به جایزه باربد اضافه کنیم.

الهیاری فومنی در ادامه سخنان خود با اشاره به این مطلب که وفادار به آیین‌نامه جشنواره موسیقی فجر هستیم، اظهار کرد: در آیین‌نامه از عنوانِ بین‌المللی برای جشنواره استفاده نشده است. لذا جشنواره امسال را بدون عنوانِ بین‌المللی برگزار می‌کنیم.

فومنی با اشاره به این مطلب که در ماه‌های گذشته جلساتی با خوانندگان و هنرمندان موسیقی داشته است ، گفت: در چند ماه گذشته به طور مفصل جلساتی با هنرمندان داشتیم. مسائل و مشکلات آنها را بررسی کردیم. الان شکر خدا اجراها در حال شکل‌گیری است. اجراهایی که روی صحنه رفته هم انجمن موسیقی به آنها کمک کرده است.

مدیرکل دفتر موسیقی تاکید کرد: در دو سالی که به دلیل کرونا اجرایی نداشتیم، تاب آوری اهالی موسیقی پایین آمد. ما می‌خواهیم تشویق کنیم هنرمندان موسیقی ایرانی را تا اجراهایشان را به سالن‌هایی بیاورند که متعلق به وزارت ارشاد است و کمترین اجاره را بگیرند.

در ادامه این نشست بهزاد عبدی، دبیر جشنواره نیز با اشاره به حضورش به عنوان دبیر این رویداد هنری اظهار کرد: من همیشه آهنگساز بوده‌ام و هستم. در تیرماه بود که برای مسئولیت دبیری جشنواره فجر از من دعوت شد و پذیرفتم.

وی خاطرنشان کرد: احساس می‌کنم موسیقی مهمترین رکن جوششِ جامعه است. جشنواره فجر این امکان را به همه آهنگسازان و اهالی موسیقی می‌دهد تا در این رویداد حضور داشته باشند.

عبدی با اشاره به لزوم تاثیرگذاری جایزه باربد در فعالیت موسیقی‌یایی یک هنرمند گفت: جایزه باربد می‌تواند به سیمرغ جشنواره موسیقی تبدیل شود. خودِ من از گرفتنِ سیمرغِ جشنواره فیلم فجر خاطرات خوبی دارم، جشنواره تلاش می‌کند تا گروه‌های جوانی بیایند و کارشان را در این رویداد ارائه کنند.

وی به آمار حضور هنرمندان در این جشنواره اشاره کردو افزود: امسال در بخش غیررقابتی تکنوازی 27 خانم و 49 آقا، بخش غیر رقابتی گروه‌نوازی 19 گروه، بخش اجراهای رقابتی 8 گروه شرکت کرده‌اند. 12 گروه پاپ و 5 گروه ارکسترال، 28 گروه موسیقی نواحی، بانوان 2 گروه، هنرستان موسیقی 4 گروه، موسیقی سنتی 14 گروه، کلاسیک 5 گروه، سرود 11 گروه و استان‌ها 188 گروه در مجموع 2126 نفر در جشنواره امسال شرکت کرده‌اند.

استعفای من از دبیری جشنواره صیانت از موسیقی بود

وی اضافه کرد: برای ما باعث افتخار است که در حوزه موسیقیِ مظلوم توانستیم این حجم از استقبال را داشته باشیم و این دوره از جشنواره رویدادی کاملا هنری است، به این ترتیب که در میان شرکت کنندگان نوازندگان بسیار جوانی حضور دارند که بسیار توانمند هستند.

عبدی همچنین درباره عدم برگزاری موسیقی خیابانی هم توضیح دادکه امسال می‌خواستیم بخش خیابانی را در جشنواره داشته باشیم که متاسفانه امکان‌پذیر نشد.

عبدی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع استعفای خود اشاره کرد و گفت: به دلیل صیانت از موسیقی استعفا دادم. این اتفاق احساسی نبود. من ویدئوی رائفی پور را تازه دیده بودم. برایم فرقی نمی‌کند که رائفی‌پور کی این حرف را زده بود. رائفی‌پور 12 سال فرصت عذرخواهی داشت و این کار را نکرده بود. چون جایگاه حقوقی داشتم، تصمیم گرفتم نماینده جامعه موسیقی باشم. آقای وزیر نامه زد و رائفی‌پور عذرخواهی کرد. این برایم مهم است که شخصِ توهین کننده عذرخواهی کند. هیچ کسی در هیچ جایگاهی حقِ توهین به موسیقی را ندارد. استعفایی که دادم بسیار درست و به موقع بود.

اجرای 10 گروه سرود در سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر

در ادامه این نشست امیرعباس ستایشگر، مدیر اجرایی جشنواره موسیقی فجر نیز به دیگر جزئیات برگزاری این جشنواره امسال گفت: امسال 7 سالن میزبان اجراهای جشنواره هستند. در 6 شب 87 اجرا را میزبانی می‌کنند.

وی ادامه داد : تالار وحدت در بخش ارکسترال و بین‌الملل با 9 اجرا، تالار رودکی، فرهنگسرای نیاوران در بخش بانوان و بین‌الملل با 11 اجرا، فرهنگسرای ارسباران در بخش سرود و موسیقی نواحی با 19 اجرا، مجموعه کوشک هنر با 13 اجرا، سالن میلاد نمایشگاه با، موزه هنرهای دینی امام علی علیه السلام میزبان جشنواره جشنواره‌ها است.

ستایشگر با اشاره به هنرمندان خارجی افزود: بخش بین‌الملل از کشورهای پرتقال، روسیه، مجارستان، هند، تاجیکستان، ارمنستان و صربستان در جشنواره حضور دارند و تا الان 16 استان برای میزبانی از جشنواره موسیقی فجر اعلام آمادگی کرده‌اند .

ستایشگر درباره بخش سرود نیز اظهار کرد: بخش سرود برای دومین بار برگزار و نخستین بار در جشنواره موسیقی فجر هست که امسال با یادِ اسفندیار قره‌باغی برگزار می‌شود همچنین امسال از دو هنرمند موسیقی کشورمان تجلیل خواهد شد.

مدیر اجرایی جشنواره موسیقی فجر با اشاره به 80 اثر ارسالی در بخش موسیقی و رسانه همچنین افزود: به مدت 5 شب در رادیو گفت‌وگو، بخش پژوهش را روی آنتن می‌بریم و جایزه ترانه هم امسال بهترین‌هایش را معرفی می‌کند.

وی درباره نحوه فروش بلیت‌ برای علاقمندان نیز تصریح کرد: سامانه بلیت‌فروشی جشنواره امسال با تغییری همراه خواهد بود و جشنواره از روز جمعه و با اجرای ارکستر ملی ایران شروع و چهارشنبه سوم اسفند با معرفی برگزیدگان، به کار خود پایان می‌دهد.

به گفته ستایشگر شرایط اجتماعی ما را به سمتی برده که موسیقی را به انزوا برده است. این چیزی نیست که بتوان آن را کتمان کرد. برگزاری رویدادهای موسیقی در این چند ماه گذشته بسیار دشوار بود و امکانش وجود نداشت.

ما اکنون در‌جشنواره موسیقی فجر میزبانِ بیش از دو هزار هنرمند خواهیم بود. این اتفاق ساده‌ای نیست و انجامش، نوید روزهای خوبی برای موسیقی کشور است..

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار