معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش:
تربیت یک جوشش درونی است که با کسب دانش اتفاق میافتد
تهران(پانا) - معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش گفت تربیت، یک جوشش درونی است و از لحظهای که فرد، دانشی را پیدا میکند، تربیت فرد نیز شروع میشود.
اصغر باقرزاده در چهارمین نشست از سلسله نشستهای بیستمین دوره جشنواره کتاب رشد اظهار کرد: این جشنواره با کلیدواژههای کتاب، نوجوان و تربیت برگزار خواهد شد که هر کدام از واژهها تعریف بسیار زیبا و جداگانهای دارد.
وی با بیان اینکه کتاب، کلمه مقدسی است، خاطرنشان کرد: قرآن کریم، کتابی است که بر همه کتابهای دیگر چیره شده و بنابراین آورنده آن هم به همه پیامبران دیگر چیره است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش در خصوص تربیتی که کتاب میخواهد انجام دهد، گفت: آنچه مورد توافق بسیاری از متفکران است این که تربیت، یک جوشش درونی است و از درون باید اتفاقاتی بیفتد که بگوییم فرد، تربیت یافته است.
باقرزاده افزود: از لحظهای که فرد، دانشی را پیدا میکند، لحظه شروع تربیت یک فرد است و باید ببینیم آیا کتاب میتواند این کار را انجام دهد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش در خصوص واژه نوجوان هم اظهار کرد: شرایط نوجوانان امروز متفاوت از نسل گذشته است.
وی با اشاره به نمونههای موفق در تربیت نوجوانان با استفاده از کتاب تاکید کرد: زبان در کتابخوانی باید حفظ شود و اگر زبان حفظ شود، کار تربیتی هم انجام میشود.
وی در خصوص پایین بودن سرانه مطالعه خاطرنشان کرد: قیمت کتاب در سال جاری ۴۲ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته و ۱۷ درصد نیز کاهش عنوان کتاب داشتهایم.
باقرزاده با بیان اینکه سال گذشته ۴۳ درصد مربوط به تالیف و ۵۳ درصد مربوط به ترجمه کتاب بوده است ابراز کرد: بنابراین چگونه میتوان کتاب را مطالعه کرد و بچه را نیز با استفاده از این کتاب تربیت کرد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش گفت: امسال ۵۷ درصد مربوط به تالیف و ۴۳ درصد مربوط به ترجمه کتاب بوده که باید مراقبت شود و از ترجمه کتابهایی که مخالف فرهنگ و امور تربیتی ما هستند باید جلوگیری شود.
وی گفت: راهاندازی کتابخانههای کلاسی توسط معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش آغاز شده که نسبت به ترویج این کتابخانهها باید کمک کنیم تا این کارها ادامه یابد. همچنین از ظرفیت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز در لرگزاری جشنوارهها استفاده شود.
وی با اشاره به راهاندازی پویش (هیسطوری) با مشارکت حوزه هنری و مجموعههای دیگر خاطرنشان کرد: اینپویش مربوط به مطالعه کتابهای سرگذشت استعمار در ایران است که ۸۰ هزار نفر تاکنون در این همایش شرکت کردهاند و جوایز متعددی نیز برای این پویش در نظر گرفته شده است.
باقرزاده با بیان اینکه طنز دفاع مقدس خیلی جا افتاده و بچهها علاقهمند شدهاند، افزود: بنابراین مطالب دیگری را هم به سبک طنز میشود نوشت و در اختیار بچهها قرار داد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش گفت: خودمان هم باید کتاب بخوانیم و معلمان و والدین هرچه کتاب بخوانند برای فرزندان هم خوب است و ترویج میشوند.
وی در خصوص جشنواره دانایی، توانایی اظهار کرد: این هم شیوهای برای ترویج کتابخوانی در بین نوجوانان است.
ارسال دیدگاه