یک مؤلف کاشمری مطرح کرد
۲۰ راز موفقیت در امتحانات
کاشمر(پانا) - کارشناسی ارشد علوم اجتماعی گفت دانشآموزی که در امتحانات نمره خوبی کسب میکند، لزوماً باهوش نیست و از رازهای موفقیت در امتحانات نام برد.
کاظم مقصودی با اشاره به شروع امتحانات نوبت اول از ۲۰ راز مهم در خصوص مطالعه کردن که سبب موفقیت دانش آموزان در امتحانات می شود، بیان کرد:« اولین راه این است که سعی کنید آن چه را که می خوانید در ذهن خود تجسم کنید زیرا تجسم، سنگ بنای حافظه است. مورد دوم حتماً توجه داشته باشید که هرکس نمره ی بیش تری می گیرد، باهوش نیست بلکه از وقت و نیروی خود استفاده ی خوبی می کند و شیوه ی صحیح مطالعه را می داند. سومین مورد: اساس خواندن فعال، طرح سؤال است. خواننده ی فعال در حین خواندن، دائماً سؤال طرح می کند.»
این مؤلف کاشمری با بیان این مثال که اگر میخی بیش تر در چوب فرو رود دیرتر جدا می شود به چهارمین راه موفقیت در امتحانات اشاره کرد و گفت:« اگر مطالب به خوبی فهمیده و به درستی در حافظه ی بلند مدت ثبت شوند دیرتر فراموش می شوند. پنجمین راه وقتی می خواهید کتابی را بخوانید آن را به بخش های کوچک تقسیم و زمان خواندن آن ها را مشخص کنید، زیرا هرچه مطالب به بخش های کوچک تر تقسیم شوند یادگیری آن ها راحت تر خواهد بود. ششمین راه درس خواندن مؤثر، خط کشیدن زیر سطرهای کتاب نیست.مطالعه ی فعال شامل خواندن، نوشتن، تکرار و مرور است.»
کاظم مقصودی با تاکید بر مورد هفتم، تصریح کرد:« ۶۰ تا ۹۰ دقیقه مطالعه و ۵ تا ۱۰ دقیقه استراحت را همیشه به خاطر بسپارید. هشتمین راه: بعد از گذشت ۲۴ ساعت از مطالعه، حدود ۸۰ درصد از مطالب فراموش می شوند با مرور صحیح از این فراموشی جلوگیری کنید. مورد نهم: از نشستن به حالت لمیده پرهیز کنید، درست نشستن، درست نفس کشیدن و تابیدن نور از لزومات یادگیری هنگام مطالعه است.»
وی با بیان اینکه روش دهم برای موفقیت در امتحانات این است که نکته های مهم درسی و کلاسی را به صورت کلیدی بنویسید و مورد یازدهم هم به همین مورد اشاره دارد که بایستی نکته های کلیدی، کلماتی هستند که بیش ترین معنی را در بر می گیرند. گفت:« دوازدهمین مورد: جواب های زیبا، همیشه به دنبال سؤال های زیبا می آیند و سیزدهمین مورد: سعی کنید تا حد امکان در یک مکان مطالعه کنید. از مطالعه در پارک ها و مکان های شلوغ خودداری کنید.»
این دبیر جامعه شناسی که داری کارشناسی ارشد علوم اجتماعی است، افزود:« چهاردهمین راه این است که قبل از شروع مطالعه و بعد از پایان مطالعه، حتماً کمی استراحت کنید پانزدهمین مسیر موفقیت: با علاقه و اشتیاق و برای رسیدن به هدف درس بخوانید. شانزدهمین راه: سعی کنید هنگام شب و قبل از خوابیدن، آن چه را که در مدت روز خوانده اید یک بار دیگر مرور کنید و مورد هفدهم: موضوع های مشابه (مانند زبان عربی و زبان انگلیسی) را پشت سرهم مطالعه نکنید و بین آن ها فاصله بیندازید.»
وی در پایان، آخرین راه های موفقیت دانش آموزان را در امتحانات بیان کرد:« بعضی از دانش آموزان هنگام مطالعه، سرشان را پائین انداخته و از صفحه ی اول شروع به خواندن می کنند که این روش نادرست است. خواب، به بهبود حافظه ی بلند مدت کمک می کند بنابراین هنگام امتحان، مدت زمان خواب خود را خیلی کم نکنید و به اندازهی کافی (۶ تا ۸ ساعت) بخوابید و مطالب را حفظ نکنید چون به زودی فراموش می شوند سعی کنید مفهوم آن ها را بفهمید زیرا زمانی اطلاعات به خوبی در حافظه ی بلند مدت جای می گیرند که کاملاً فهمیده شوند.»
خبرنگار دانش آموز: ابوالفضل مودب
ارسال دیدگاه