روش‌هایی برای تقویت حافظه دیداری کودکان

تهران (پانا) - حافظه دیداری یک مهارت مهم و حیاتی است که باید خیلی سریع در کودکان گسترش پیدا کند.

کد مطلب: ۱۳۲۵۲۴۷
لینک کوتاه کپی شد
روش‌هایی برای تقویت حافظه دیداری کودکان

به گزارش سایت بیتوته، بازی‌های راحتی وجود دارند که برای تقویت حافظه دیداری کودکان خیلی مورد استفاده هستند. با ما همراه باشید تا این بازی‌ها را یاد بگیرید و از این راه به پیشرفت کودکتان کمک کنید.

ادراک دیداری شامل درک کردن چیزی که می‌بینید. هنگامی که چیزی را می‌بینید، چشم های شما سیگنال‌هایی را به مغزتان می‌فرستند که باید در آن جا رمزگشایی شود و چیزی را که فرستاده می‌شود درک کند. حافظه دیداری فقط یک جنبه از ادراک و پردازش دیداری بوده و عبارت است از توانایی به یاد سپردن آنچه دیده می‌شود.

حافظه دیداری می‌تواند به دو قسمت بلند مدت و کوتاه مدت تقسیم شود. حافظه دیداری بلند مدت به توانایی به یاد سپردن چیزی که در گذشته مشاهده شده است اشاره دارد. حافظه دیداری کوتاه مدت به توانایی به یاد آوردن چیزی که اخیراً دیده شده، اشاره دارد. حافظه دیداری نقش مهمی در پیشرفت کلی بچه شما و به دست آوردن دیگر مهارت‌های لازم برای موفقیت در مدرسه و آینده دارد.

حافظه دیداری کوتاه مدت و بلند مدت

حافظه دیداری به دو نوع حافظه دیداری کوتاه مدت و حافظه دیداری بلند مدت تقسیم می‌شود. حافظه کوتاه مدت دیداری در زندگی روزانه استفاده می‌شود.

حافظه دیداری بلند مدت نیز زمان به یاد آوردن اطلاعات قدیمی یا خاطرات تصویری از گذشته دور، کاربرد دارد. آیا شما تصویر مدرسه ابتدایی که در آن درس خوانده‌اید را به یاد می‌آورید؟! بنابراین حتما حافظه دیداری خوبی دارید! بدون تردید تقویت حافظه دیداری و شنیداری کودکان در سنین پایین به یادآوری خاطرات آنها در میانسالی و کهنسالی کمک بسیاری می‌کند.

بازی‌هایی برای تقویت حافظه دیداری کودکان

در این بازی تعدادی کارت که دو به دو مانند هم هستند را برای چند ثانیه به کودک نمایش می‌دهید. در این مدت کودک باید کارت‌هایی که دو به دو مانند هم هستند را خوب به خاطر بسپارد. آنگاه کارت‌ها را به پشت برگردانید. اکنون کودک باید سعی کند هر دوی کارت‌های مانند هم را که به خاطر سپرده بود؛ به نوبت برگرداند و به شما نشان دهد. هر بار که دو کارت انتخابی که مانند هم نباشند یک امتیاز منفی حساب شده و دو کارت مجددا به پشت برگردانده می‌شوند. بسته به تعداد کارت‌ها و مقدار مهارت کودک؛ زمان نمایش کارت‌ها را مدیریت کنید.

می‌توانید زمان نمایش را از ۱۵ ثانیه آغاز کنید. چنانچه جواب های صحیحی از کودک نگرفتید؛ زمان نمایش را از ۱۵ ثانیه بیشتر کنید. و چنانچه این زمان برای کودک زیاد بود و در زمان کمتری می‌توانست کارت‌ها را به خاطر بسپارد، زمان را به کمتر از ۱۵ ثانیه تغییر دهید. و این روال را هر چند مرحله آپدیت کنید تا چالش لازم و کافی برای کودک حفظ شود. لازم است بگوییم که در زندگی روزانه، این بازی به فرزندتان کمک می‌کند تا مکان چیزی را که قبلا دیده است؛ خیلی خوب در خاطر بسپارد.

بازی تکرار کارها

رو به روی کودک خود بنشینید، آنگاه از او بخواهید که هر حرکتی که شما کردید را تکرار کند. به طور مثال دست راست خود را بالا ببرید و از او نیز بخواهید همین کار را انجام دهد. رفته رفته تعداد حرکات را بیشتر کنید تا بیشتر برای در یاد سپردن حرکات کوشش کنند.

همین‌طور می‌توانید در فضای باز، مانند پارک چند کاشی را معلوم یا با گچ، خانه‌هایی را رسم کنید. آنگاه حرکات لی‌لی را انجام دهید و از او بخواهید که پس از شما آن‌ها را تکرار کند. برای بالا بردن چالش بازی می‌توانید حرکات متفاوت تری که همزمان استفاده از دست و پا یا حتی صورت استفاده کنید.

بازی فکری وارونه

بازی فکری وارونه یه بازی رومیزی محسوب می شود. این بازی به بالا بردن مهارت دیداری، تفکر و تمرکز بچه‌ها کمک می‌کند. کودک شما باید بتواند مهره‌های این بازی را روی هم قرار دهد. بدون این که تعادلش را از دست بدهد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار