رئیس دانشگاه تبریز:

دانشگاه‌ها باید نقش لازم را برای رشد و پیشرفت جامعه ایفا کنند

تبریز (پانا)- رئیس دانشگاه تبریز، با بیان اینکه دانشگاه‌ها باید مسائل و مشکلات خود را در بخش‌های مختلف حل کنند، بر نقش دانشگاه ها برای رشد و پیشرفت جامعه تاکید کرد.

کد مطلب: ۱۳۲۱۹۴۲
لینک کوتاه کپی شد
دانشگاه‌ها باید نقش لازم را برای رشد و پیشرفت جامعه ایفا کنند

صفر نصراله‌زاده در نشست اساتید گروه علوم اجتماعی دانشکده حقوق و علوم اجتماعی دانشگاه با موضوع بررسی معضلات و آسیب‌های اجتماعی و عوامل موثر بر آن با حضور تعدادی از اعضای هیات رئیسه‌ی دانشگاه تبریز، با بیان اینکه توسعه و پیشرفت هر جامعه در صورت داشتن امنیت و آرامش حاصل می‌شود، خاطرنشان کرد: در هر جامعه‌ای که امنیت نبوده و آشفتگی حاکم باشد، آن جامعه رو به زوال و نابودی خواهد بود.

وی افزود: ما نیازمند نظرات کارشناسی متخصصین هستیم و باید بدانیم که نحوه‌ی برخورد با جریان فعلی چطور خواهد بود و با توجه به اینکه نسل فعلی، محصول و آموزش دیده‌ی فضای مجازی است، باید بررسی کنیم که چرا و به چه دلیل نسل فعلی حجاب را که یک ارزش والای انسانی است، قبول ندارد.

نصراله زاده، ادامه داد: این مشکلات به‌صورت تدریجی به‌وجود آمده است و باید در بستر زمان به فکر حل مشکلات باشیم. ما باید نحوه‌ی گفت‌وگو با این نسل را تغییر داده و به سمت مساله محوری و پیگیری مطالبات آن‌ها حرکت کنیم.

وی تاکید کرد: ریشه‌ی بسیاری از مشکلات فعلی، مسائل صنفی و معیشتی است و نسل فعلی خواهان چیزهایی است که اگر به آن‌ها دست نیابد بازهم تلاش و اعتراض می‌کند.

رئیس دانشگاه تبریز با اشاره به برگزاری تریبون آزاد دانشجویان دانشگاه در آمفی تئاتر روباز این دانشگاه یادآور شد: بعد از چندین روز تشنج و اعتراض در دانشگاه بالاخره موفق شدیم این دانشجویان را راضی به گفت‌وگو کنیم و شرط نتیجه بخش بودن این گفت‌وگو ها شناختن این نسل و نیازهایشان است.

وی در خاتمه از اساتید حاضر در این جلسه خواستار تدوین و تهیه طرح پژوهشی در خصوص نحوه‌ی برخورد و مواجهه با دانشجویان و جوانان نسل فعلی شد و از حمایت کامل و ویژه‌ دانشگاه از این طرح خبر داد.

ضرورت ایجاد میدان مشترک میان حاکمیت و متخصصین

حجت‌الاسلام و المسلمین محمد انوری مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های آذربایجان شرقی نیز طی سخنانی گفت: یک سوال مطرح می‌شود که باتوجه به اینکه حاکمیت و متخصصین هرکدام پارادایم مخصوص خود را دارند، آیا امکان ایجاد میدان مشترک بین حاکمیت و متخصصین وجود دارد یا خیر. تا از این طریق بتوانیم راهکاری برای مواجهه با مشکلات اخیر پیدا کنیم.

باید نیازهای نسل فعلی را بشناسیم

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تبریز نیز اظهار کرد: ما نیازمند مشاوره بالینی برای بررسی تحقیقات انجام شده هستیم و باید باید نسل فعلی را بشناسیم.

حجت الاسلام دکتر سعید علیزاده افزود: باید در کنار انجام تحقیقات و پژوهش‌های اختصاصی هر رشته، تحقیقات میان رشته‌ای نیز انجام و نتایج آن به‌صورت کارشناسی و تخصصی بررسی شود.

تصمیمات باید مبتنی بر بافتار اجتماعی، سیاسی و اقتصادی باشد

رئیس دانشکده حقوق و علوم اجتماعی نیز طی سخنانی گفت: این نشست بیشتر با هدف بررسی و تحلیل مسائل جاری در جامعه و دانشگاه برگزار شده است.

دکتر محمد عباس‌زاده، افزود: با توجه به سیالیت زمانی، مکانی و نسلی هرگونه تصمیم‌های اتخاذی در سطوح مختلف اگر مبتنی بر بافتار اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جامعه نباشد، منجر به ظهور و بروز مسائل اجتماعی نوپدید خواهد شد.

تریبون آزاد دانشجویان تداوم یابد

عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم اجتماعی دانشگاه تبریز نیز با اشاره به رضایت دانشجویان از تریبون آزاد، تدوام رویه‌ی فعلی دانشگاه در برگزاری جلسات گفت‌وگو با دانشجویان را خواستار شد و خاطرنشان کرد: متاسفانه ما علوم انسانی را رها کرده ایم و خلاء این غفلت را در مواقع این چنینی احساس می‌کنیم.

دکتر محمدباقر علیزاده اقدم، مشکلات فعلی را حاصل کم کاری‌های سال‌های اخیر عنوان کرد و افزود: مسائل فرهنگی شوخی بردار نیست و به نظر من همه‌ی ما مقصر هستیم. علوم انسانی آنچنان مورد غفلت قرار گرفته است که همه‌ی ما فرزندان خود را تشویق می‌کنیم تا پزشک شوند.

وی انتصاب مشاور اجتماعی برای مسئولان را ضروری دانست و تاکید کرد: علوم انسانی یک حوزه‌ی کاملا تخصصی است و ای کاش نوع نگاه نا نسبت به مسایل فرهنگی اصلاح شود. اکنون شاهد هستیم که در دانشگاه‌ها بهای زیادی به علوم کاربردی داده می‌شود و علوم کارکردی مورد غفلت قرار گرفته است.

تقویت سازمان‌های مردم نهاد و احزاب به‌عنوان واسط بین مردم و حاکمیت، ضروری است

همچنین دیگر عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم اجتماعی دانشگاه تبریز نیز گفت: مشکلات فعلی یک پدیده اجتماعی و ترکیبی از چندین مساله است که سال‌ها برروی هم انباشته شده است.

دکتر اصغر ایزدی ادامه داد: بیش از ۲۰ میلیون حاشیه نشین در کشور زندگی می‌کنند و تبریز بعد از مشهد جایگاه دوم را در اختیار دارد که این افراد نابرابری را دسترسی به خدماتت آموزشی، بهداشتی و... را عمیقا حس می‌کنند.

وی یاداور شد: ایران کشوری چند فرهنگی است و میانگین امید به زندگی در حاشیه نشینان باید برررسی شود و باتوجه به اینکه وضعیت در جوامع مختلف ایران متفاوت است، نباید یکسان بینی کنیم.

ایزدی با بیان اینکه دوره‌ی نوجوانی دوره‌ی بحران و طوفان است و عمیقا مورد بررسی قرار نگرفته، افزود: نوجوانان و جوانان به‌دلیل فعالیت زیاد در فضای مجازی، سبک زندگی خاص خود را دارند و چون با فضای مجازی بزرگ شده‌اند، ارزش‌ها و اصول خاص خود را دارند.

این استاد دانشگاه تبریز، با اشاره به ضرورت شکل‌گیری نهادهای واسط بین مردم و حاکمیت جهت به‌ وجود آمدن مکانیزم‌های گفت‌وگو، خاطر نشان کرد: سازمان‌های مردم نهاد و احزاب می‌توانند این نقش را به‌خوبی ایفا کنند که متاسفانه هردو این نهادها در ایران جایگاه ویژه‌ای ندارند و مطمئن باشید اگر احزاب و سازمان‌های مردم نهاد به جایگاه اصلی خود برگردند، هرگز شاهد اعتراضات خیابانی نخواهیم بود چراکه مردم از طریق این نهادها حرف خود را به حاکمیت منتقل می‌کنند.

کاهش احساس نابرابری از طریق رفع نیازهای نسل فعلی

دکتر توکل آقایاری هیر نیز طی سخنانی گفت: ما اکنون با تورم جوانی مواجه هستیم و چه بخواهیم یا نخواهیم، نیازها و خواسته‌های جمعیت حاضر در این تورم جمعیتی، جزو اولویت‌های کشور محسوب می‌شود.

وی افزود: ما باید تلاش کنیم با رفع نیازهای این افراد احساس نابرابری را کاهش دهیم. هرچند همچنان با استانداردهای مد نظر این نسل فاصله داریم.

عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم اجتماعی تاکید کرد: ما برای مدیریت مسائل اخیر نیازمند نگاه کارشناسی و تخصصی هستیم و باید به نیازهای نسل فعلی اهمیت داده و به فکر حل آن‌ها باشیم.

فاصله بین وضعیت مطلوب و موجود باید کاهش یابد

دکتر فتانه حاجیلو دیگر عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم اجتماعی دانشگاه تبریز طی سخنانی نیز بیان کرد: زمانی که فاصله‌ی بین وضعیت موجود و وضعیت مطلوب زیاد باشد، مشکلات متعددی در جامعه به‌وجود می‌آید و متاسفانه علی‌رغم انجام تحقیق و پژوهش از سوی محققین در خصوص مسائل اجتماعی، این تحقیقات از سوی مسئولین اجرایی نشده است.

نباید دانشگاه را جدا از جامعه بدانیم

دکتر فاطمه گلابی نیز طی سخنانی اظهار کرد: نباید دانشگاه را جدا از جامعه بدانیم و همه‌ی مسائل را باید در دانشگاه بررسی و نتایج را به مسئولین منتقل کنیم.

وی افزود: پذیرش دانشجو از اقوام دیگر برای دانشگاه فرصت بزرگی است که مسئولیت ما را سنگین می‌کند. هرکدام از دانشجویان هنجارها و ارزش‌های منطقه‌ی خود را با دانشگاه می‌آورد و ما با تراکم اخلاقی زیادی در دانشگاه مواجه هستیم.

گلابی یادآور شد: متاسفانه تعداد برنامه‌های تفریحی در نظر گرفته شده برای دانشجویان بسیار اندک است. باید توجه داشته باشیم هرچقدر با دانشجویان صحبت کنیم، نتیایج خوبی را شاهد خواهیم بود و حتی اگر دانشجویی هتک حرمت هم کند به‌خاطر جوانی اش است و نباید ناراحت شویم.

وی با انتقاد از نحوه‌ی برخورد با حجاب بانوان و دختران گفت: باید نوع نگاه خود را به بانوان و دختران اصلاح و از نگاه ابزاری اجتناب کنیم و باید اجازه دهیم جوانان حرف خود را بزنند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار