برای سم‌زدایی بدن چه چیزهایی بخوریم؟

تهران (پانا) - سم‌زدایی نقش بسیار موثری برای سلامتی بدن دارد. به‌طوری که باعث می‌شود مواد مفید داخل بدن بماند. برای این منظور باید برخی از مواد غذایی‌ها را مصرف ‌و برخی دیگر را حذف کنید تا به سم‌زدایی برسید.

کد مطلب: ۱۳۱۹۹۹۰
لینک کوتاه کپی شد
برای سم‌زدایی بدن چه چیزهایی بخوریم؟

به گزارش نمناک، رژیم غذایی نقش مهمی در سم زدایی بدن تان دارد. اگر برنامه غذایی داشته باشید، قطعا می توانید بدن خود را پاکسازی کنید. بعضی از رژیم های غذایی ممکن است آسیب هایی به سلامتی شما وارد کنند که برنامه سم زدایی می تواند تا حد زیادی جلوی این اتفاق را بگیرد؛ اما سؤال اینجاست که چگونه باید سم زدایی کنیم. این موارد را رعایت کنید تا بدنتان پاکسازی شود.

در دوران سم زدایی چه مواردی را کاهش دهیم؟

اگر برنامه سم زدایی خاصی را دنبال می کنید، بهتر است مصرف موارد عنوان شده زیر را کاهش دهید.

غذا خوردنِ به اندازه قبل

اول از همه باید به یاد داشته باشید که مجبور نیستید کل غذای بشقاب تان را تمام کنید؛ حتی اگر غذای شما یک بشقاب سالاد باشد. پس هر زمان که احساس سیری کردید، از غذا خوردن دست بکشید و زیاده‌ روی نکنید.

نمک و شکر

اعتیاد به مصرف شکر در بعضی افراد اتفاق می افتد. گاهی اوقات خلاص شدن از اعتیاد خیلی سخت می شود. وقتی که مصرف شکر را کمتر کنید، ممکن است بدنتان واکنش نشان دهد و احساس خستگی زیادی داشته باشید؛ پس سعی کنید مصرف نمک و شکر را کنترل کنید تا به آنها اعتیاد پیدا نکنید.

گوشت قرمز

گوشت قرمز یکی از اصلی ترین موادی است که باعث ایجاد سموم در بدن می شود و اگر مقدار مصرف شما خیلی زیاد باشد، این سموم خطرناک خواهد شد، پس سعی کنید در دوران سم زدایی، مصرف گوشت قرمز را به حداقل برسانید.

محصولات لبنی

محصولات لبنی مانند پنیر، کره و شیر برای بدن خاصیت اسیدی دارند. تجزیه آن ها خیلی زیاد طول می‌ کشد و فرایند سم زدایی را مانند گوشت قرمز کُند می کند؛ پس بهتر است در مصرف آن ها خیلی زیاده روی نکنید‌.

گلوتن یا گندم

گلوتن یا گندم برای معده زیاد خوب نیستند و باعث آسیب به معده و گاهی اوقات هم کمبود مواد مغذی می شود و ممکن است سوء هاضمه، نفخ و یبوست را ایجاد کند؛ پس برای سم زدایی آن را استفاده نکنید.

غذاهای صنعتی و فرآوری شده

غذاهای صنعتی حاوی نگهدارنده، چربی های مضر و شکر هستند و نمک آن ها زیاد است که عملکرد سلولی را کُند کرده و فرآیند سم زدایی افت می کند‌؛ همچنین فشار خون را بالا می برد و به کبد آسیب وارد می‌ کند‌؛ پس از این غذاها استفاده نکنید.

کافئین

کافئین باعث افزایش سموم در بدن می شود؛‌ پس اگر می خواهید کبدتان را پاکسازی کنید، نباید قهوه استفاده کنید و محصولاتی که حاوی کافئین هستند را هم برای مدتی کنار بگذارید.

در دوران سم زدایی؛ از چه غذاهایی استفاده کنیم؟

نقطه مقابل لیست بالا، مواد غذایی است که در زمان سم زدایی بدن می توانید مصرف کرده و به راحتی از آنها در برنامه غذایی خود بهره‌مند شوید.

غذاهای حاوی پروبیوتیک

پروبیوتیک باعث افزایش فعالیت و رشد میکروارگانیسم های کاربردی در سیستم گوارش می شود و رشد باکتری های مفید را بهبود می بخشد.

بادام، سیر، پیاز، مارچوبه، سیب و موز جزء بهترین منابع پروبیوتیک هستند.

مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان

آنتی اکسیدان از سلول های بدن محافظت می کند، عملکرد آن را بهبود می بخشد، با رادیکال‌ های آزاد در بدن مبارزه کرده و خطر سرطان و بیماری قلبی را هم کم خواهد کرد.

کافی است که اسفناج؛ چغندر، تمشک و شکلات تلخ را به عنوان آنتی اکسیدان استفاده کنید.

غذاهای حاوی فیبر

برای گوارش بهتر فیبر بیشتری استفاده کنید که باعث مدیریت قند خون تان هم می شود، کاهش وزن را راحت ‌تر می‌ کند، خطر سرطان ها و افزایش کلسترول را هم کاهش می دهد.

بروکلی، آووکادو، غلات کامل و سیب زمینی سرشار از فیبر هستند.

مواد غذایی آبرسان

نوشیدن آب به سمت زدایی بدن کمک می کند. به بدن خود آب و خوردنی های حاوی آب مانند خیار، هندوانه، پرتقال، کرفس، گوجه فرنگی و طالبی برسانید.

میوه و سبزیجات

میوه و سبزیجات حاوی مواد شیمیایی هستند که برای تنظیم هورمون در بدن استفاده می شوند، از سلول های بدن محافظت می کنند، سیستم ایمنی را تحریک کرده و به سم زدایی کبد می‌ پردازند.

مصرف گل کلم، کلم، انبه، نارنگی، کیوی، انگور، انجیر و انار را فراموش نکنید.

مشتقات لبنیات

به جای اینکه به سراغ خود لبنیات بروید، از مشتقات آن مثلاً شیر گیاهی مانند شیر آووکادو، شیر برنج غیر شیرین، شیر بادام و شیر پسته استفاده کنید.

حبوبات

حبوبات و لوبیا بسیار سالم هستند و حاوی پروتئین، فیبر و آهن هستند.

مصرف عدس و نخود را هم فراموش نکنید‌.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار