دلیل اینکه زهره مهمان‌نواز نیست چیست؟

تهران (پانا) - دمای سطحی سیاره زهره گرم‌تر از اجاق گاز است.

کد مطلب: ۱۳۱۸۴۹۵
لینک کوتاه کپی شد
دلیل اینکه زهره مهمان‌نواز نیست چیست؟

دمای سطحی سیاره زهره گرم‌تر از اجاق گاز و فشار در آن به قدری زیاد است که گویی ۹۰۰ متر زیر آب فرو رفته‌اید. اکنون، ناسا جزئیات بیشتری درباره یکی از ابزارهای مأموریت داوینچی و نحوه جمع‌آوری داده‌های حیاتی در این محیط چالش‌برانگیز به اشتراک گذاشته است.

ابزار «کاوش ساختار جوی زهره» ماموریت داوینچی به اختصار VASI مسئول بررسی اتمسفر این سیاره هنگام کاهش ارتفاع کاوشگر ماموریت داوینچی در جو زهره در مدت ۶۳ دقیقه است و داده‌هایی در مورد دما، فشار، سرعت و جهت باد جمع‌آوری خواهد کرد. این داده‌ها می‌توانند پاسخگوی برخی از سوالات دیرینه در مورد جو این سیاره، به ویژه جو پایین آن، که از بسیاری جهات یک راز باقی مانده است، باشد.

رالف لورنز (از آزمایشگاه فیزیک کاربردی جانز هاپکینز(Johns Hopkins)، سرپرست علمی ابزار VASI، در بیانیه‌ای گفت: معماهای بزرگی درباره جو عمیق زهره وجود دارد. ما تمام قطعات این پازل را نداریم و داوینچی با اندازه‌گیری همزمان ترکیباتی مثل فشار و دما، این پازل را تکمیل می‌کند.

محققان می‌خواهند بدانند سطح سیاره چگونه با جو آن تعامل دارد و آیا آتشفشان‌های مشاهده‌ شده در سراسر زهره در گذشته با جو تعامل داشته‌اند یا خیر. ما می‌دانیم که تعداد زیادی از این آتشفشان‌ها در زهره وجود دارد، اما نمی‌دانیم که آیا آنها امروز فعال هستند یا نه. درک تاریخچه آتشفشان‌ها برای درک اینکه آیا این سیاره روزگاری قابل سکونت بوده یا خیر اهمیت زیادی دارد.

لورنز می‌گوید: قابل سکونت بودن سیاره ما، آنطور که ما می‌دانیم، به تعامل فضای داخلی و جو بستگی دارد. فراوانی دی‌اکسید کربن در جو زمین که باعث گرم ماندن سطح سیاره ما برای سکونت در طول دوره‌های زمین شناسی شد، به آتشفشان‌ها متکی بوده است.

طراحی ابزاری که بتواند نه تنها در برابر دماها و فشارهای بالای زهره، بلکه همچنین اسید سولفوریک خورنده موجود در جو آن دوام بیاورد، کار آسانی نیست. VASI داده‌ها را با استفاده از یک حسگر دما که در یک لوله فلزی شبیه به یک نی محصور شده است تا در برابر جو از آن محافظت شود، جمع‌آوری می‌کند. حسگرهای دیگر در VASI شامل شتاب‌سنج‌ها و ژیروسکوپ‌هایی است که برای اندازه‌گیری باد استفاده می‌شوند که در داخل این کاوشگر ضخیم تیتانیومی به طور ایمن نگهداری می‌شوند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار