پانا گزارش میدهد؛
ترمز سوداگران زمین در پایتخت کشیده شد؛ ماجرای تخریب شبانه ساختوسازهای غیرمجاز در «مرادآباد»
تهران (پانا) - اعضای شورای شهر تهران چند هفتهای است که از سرعت گرفتن ساختوسازهای غیر مجاز در برخی محلات تهران ابراز نگرانی میکنند روز گذشته خبری درخصوص تخریب بخشی از ساختوسازهای غیر قانونی در محله مرادآباد منتشر شد.
اعضای شورای شهر تهران دو هفتهای است که هشدار میدهند در برخی نقاط تهران ساختوسازهای غیر مجاز شتاب گرفته است. هفته گذشته بود که مهدی عباسی، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای تهران، درباره ساختوساز غیرمجاز در تهران هشدار داد. او در تذکری در صحن شورای شهر تهران گفت که بارها با مدیران و مسئولان شهرداری در این زمینه تماس گرفته و گفتوگو کردهایم که نهتنها این مشکل حل نشده، بلکه شرایط بهمراتب وخیمتر شده است.
او به وضعیت این روزهای تهران اشاره کرد و گفت: «با استفاده از وضعیت حاکم بر تهران، عدهای سودجو از فرصت پیشآمده سوءاستفاده کرده و با تصرف، اقدام به ساختوساز میکنند؛ آنها با این کار برای مدیریت شهری میراثی را از جنس تخریب، ناکارآمدی و آسیب اجتماعی به جای میگذارند. در درازمدت نمیتوان با اینها مواجه شد و آنها را رد کرد. درحالحاضر پیشگیری بهمراتب آسانتر است. در گذشته شهرداری توفانهای بسیاری را به خود دیده، اما اجازه ساختوساز نداده است، حالا چه شده که با بادی همه چیز به هم ریخته و ساختوساز آزاد شده است؟ تقاضای ما این است که شهرداری با بدنهای که در خود دارد، از گسترش این مساله پیشگیری کرده و اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهد. شهرداری در مناطقی که ساختوساز غیرمجاز صورت گرفته، بهسرعت نسبت به رفع تصرف از اراضیای که متعلق به همه شهروندان تهرانی است و نیز برخورد با مدیران ناکارآمد، اقدام کند.»
روز گذشته نیز علیرضا نادعلی، سخنگو شورای شهر تهران به ساختوسازهای غیر مجاز در گوشه دیگری از شهر اشاره کرد و گفت: «اعضای شورای شهر تهران در دوره ششم بارها نسبت به موضوع ساختوساز غیر مجاز تذکر دادند موضوعی که اگر رخ دهد میتواند برای نسل آینده در شهر تهران مشکلساز شود. در همین زمینه گزارشی به بنده رسید که در منطقه پنج شهر تهران در مورد اراضی «مرادآباد» که اراضی ملی است و در حریم واقع هستند که با توجه به غفلت در گذشته دو میلیون و صد و شصت هزار متر مربع به صورت رسمی به مردم واگذار شده است. در این مدت عدهای سودجو به شهروندان در همین اراضی وعده ساختوساز دادند و بارها سر همین موضوع درگیری رخ داده است.»
وی ادامه داد: «خوشبختانه با مصوبه شورای تامین و کمک دادستان تهران و همراهی نیروی انتظامی روز پنجشنبه با ۶۰۰ نفر که شامل ۲۰۰ نفر از نیروی انتظامی و ۴۰۰ نفر نیروی اجرایی اقدام به تخریب ساختوسازهای غیر مجاز کردند.»
نادعلی تاکید کرد: «شهرداران مناطق بدانند که شورای شهر تهران در دوره ششم از هر مقابله با ساختوساز غیر مجاز حمایت میکند و نباید ساختوساز غیر مجاز در تهران رخ دهد.»
جعفر بندی شربیانی هم در گفتوگو با پانا درخصوص افزایش تخلفات ساختمانی در هفتههای اخیر و راهکار مدیریت شهری برای مقابله با آن گفت: «راهکار کاملا مشخص است. خط قرمز ما ساختوساز غیرمجاز در زمینهایی است که بر اساس طرح تفصیلی و طرح جامع ذخایر شهر هستند.»
وی ادامه داد: «در دورههای مختلف از زمینهای ذخیره، صیانت و نگهداری کردهاند. متاسفانه از فضای عمومی شهر تهران در یک ماه گذشته که مقداری خاص بود عدهای سودجو استفاده کردند و سعی کردند در زمینهایی که متعلق به شهرداری بود هم در منطقه ۱۹ و بخشی از منطقه ۵ سوداگری کنند و به فروش برسانند و در آن ساختوساز غیر مجاز انجام دهند.»
این عضو شورای شهر تهران با اشاره به ورود شورای شهر و شهرداری به تخلفات اخیر ساختمانی گفت: «بر اساس گزارشهایی که داریم این روند متوقف شده و در منطقه ۵ ساختوسازهای غیر مجاز تخریب شده است.»
شربیانی تاکید کرد: «اگر میخواهیم چالش مسکن را حل کنیم باید از راهحل قانونی و درست انجام دهیم. اینکه زیرساختها را نابود کنیم به اسم اینکه مردم صاحب مسکن شوند، اتفاق اشتباهی است که هیچ جریان و گروه و دستهای نمیپذیرد که مردم به این شکل صاحبخانه شوند و خط قرمز شورای ششم شهر و شهرداری این موضوع است و مقابل این کار میایستد.»
ناصر امانی یکی دیگر از اعضای شورای شهر تهران هم معتقد است: «ساختوساز غیرمجاز، موضوعی است که از قدیم درگیر آن هستیم. بخشی در مناطق جنوبی است و بخشی هم در مناطق شمالی که این محلات معروف هم هستند و بارها درخصوص ساختوسازهای غیرمجاز در این محلات تذکر و هشدار داده شده است. اخیرا در پناه حوادثی که در تهران اتفاق افتاده و مدیران شهری را متمرکز خود کرده، سبب شده سودجویانی که ساختوسازهای غیر مجاز را در این مناطق دنبال میکردند، فعالیتهایشان را مضاعف کرده و بهطور مثال در منطقه ۱۹ بهصورت شبانهروزی درحال ساخت و ساز غیرمجاز هستند.»
امانی ادامه داد: «وظیفه اولیه شهرداری تهران است که از ساختوساز غیر مجاز جلوگیری کند و اگر نیاز داشت از سایر سازمانها کمک بگیرد اما حالا کار به جایی رسیده که به جای آن که ما سر و صدا کنیم و از دیگران کمک بگیریم، دیگران که ما باید از آنها کمک بگیریم به این مسائل ورود کردند و میگویند چرا شهرداری فعال نیست و حضور ندارد و سازوکاری برای جلوگیری از ساختوسازهای غیر مجاز تعریف نمیکند. مطمئن هستم که شهردار منطقه همه توان خود را در این حوزه گذاشته است اما مقابله با این سودجویان از دست شهردار منطقه خارج است و ظرفیت همه شهرداری تهران را میخواهد.»
مهدی اقراریان، رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران هم درخصوص افزایش تخلفات ساختمانی در برخی محلات گفته است که متاسفانه شاهد هستیم در یکی از نواحی منطقه ۱۹ شهرداری تهران شرایط بسیار بغرنجی در حوزه ساختوساز اتفاق میافتد. بهدلیل گوناگونی در این مدت مدیران متنوعی را در منطقه ۱۹ به عنوان شهردار داشتیم، شاید این جابهجاییها کمتر این فرصت را فراهم کرده تا بر روی این موضوع تمرکز شود. مساله مهمی که وجود دارد، برخورد قانونی با این تخلفات نیازمند ورود دستگاه قضایی و نیروی انتظامی است. با توجه به مشکلاتی که این روزها شاهدش هستیم و این مشکلات باعث شده افرادی که دست به بزه یا خلاف میزنند و افرادی که قوانین و مقررات را رعایت نمیکنند فرصت و مجالی داشته باشند برای قانونشکنی و این یکی از تبعات وضعیت موجود است که به صورت درازمدت برای تهران آسیب و چالش ایجاد میکند.
ارسال دیدگاه