حکایتی از جام جهانی کشتی آزاد امید جهان؛ سُرم‌زدن بی‌موقع قهرمانی جهان را از ایران گرفت

تهران(پانا) - روز پایانی جام جهانی کشتی آزاد امید جهان در حالی می‌توانست یک روز به‌یاد ماندنی برای جامعه کشتی و کشتی دوستان باشد که سُرم زدن بی‌موقع یکی از ملی پوشان قهرمانی را از ایران گرفت و باعث ناراحتی شدید رئیس فدراسیون شد.

کد مطلب: ۱۳۱۷۸۹۲
لینک کوتاه کپی شد
حکایتی از جام جهانی کشتی آزاد امید جهان؛ سُرم‌زدن بی‌موقع قهرمانی جهان را از ایران گرفت

شامگاه گذشته تیم‌ملی کشتی آزاد ایران در یک شب به یادماندنی توانست سه طلا از پنج وزن دوم مسابقات جام جهانی کشتی آزاد امید را کسب کند اما عصبانیت رئیس فدراسیون کشتی و قهرمان نشدن این تیم تمام این خوشی‌ها را به حاشیه برد.

رئیس فدراسیون کشتی گفت: اشتباهی که امروز غلامی انجام داده است قابل بخشش نیست و قهرمانی را ایران گرفت، بدون شک ۲ سال او را محروم می کنم.

علیرضا دبیر در مراسم تجلیل از مدال آوران بلگراد اظهار داشت: من نمی خواستم صحبت کنم به دلیل گافی که کشتی گیر امید ایران سجاد غلامی داده است عصبانی هستم. چرا که او با گافی که داده است قهرمانی را از ایران گرفت. این کشتی گیر بار اولش نیست و ممکن است فدراسیون جهانی او را محروم کند. اگر فدراسیون محروم نکند ۲ سال این کشتی گیر را محروم می‌کنم.

وی افزود: ما هیچ سالی چنین تیمی نداشتیم از سال ۲۰۱۲ به بعد نداشتیم تیم ملی کشتی آزاد امید کشورمان ۷ مدال کسب کرده است. سال ۹۸ که فدراسیون را تحویل گرفتم کشتی آزاد ایران در رتبه ۱۱ قرار داشت و امروز در این جایگاه قرار دارد. امروز گافی که کشتی‌گیر کرجی داده، اصلا قابل بخشش نیست چرا که امروز به دروغ رفته و به کادر پزشکی در مسابقات گفته درستکار و کاوه گفته اند باید سرم بزنم. این چندمین بار است که این کشتی گیر گاف می‌دهد و من با کسی تعارف ندارم و ۲ سال بدون شک او را محروم خواهم کرد.

دبیر درباره تصمیمی که گرفته است تصریح کرد: به دلیل اینکه باعث شده پرچم ایران امروز به عنوان قهرمان بالا نرود این تصمیم را گرفتم. می‌توانستیم مانند کشتی فرنگی قهرمان شویم اما به دلیل سهل‌انگاری این کشتی‌گیر همه چیز بهم خورد. اتحادیه جهانی کشتی با هیچ‌کس تعارف ندارد و طبق قوانین هر کشتی‌گیری که بدون اطلاع، سوزنی وارد بدنش شود دوپینگی محسوب می شود. در این شرایط بحرانی نمی‌توان حق را از باطل جدا کرد و باید امروز ما تسکین جامعه می شدیم و اینقدر ناراحت بودم از این موضوع که کشتی ۳ وزن دیگر را دنبال نکردم که ببینم چه شده است.

در این خصوص بد نیست به روایت همراهان تیم ایران در محل برگزاری مسابقات هم توجه کرد که در توضیح این ماجرا گفتند: پس از پایان مبارزه غلامی مقابل حریف آمریکایی، این کشتی گیر به شدت دچار ضعف جسمانی شد تا جایی که حتی توان راه رفتن هم نداشت. با توجه به ضعف جسمانی، حالت تهوع و وخامت حال او و همچنین اهمیت حفظ سلامت این کشتی گیر، پزشک تیم ملی در رختکن تیم ایران اقدام به تزریق سرم به او می‌کند. گویا این موضوع توسط مدیر تیم ملی آلمان به مسئولان برگزاری مسابقات گزارش شده و بلافاصله مسئولان کمیته پزشکی اتحادیه جهانی وارد رختکن ایران می‌شوند. با این وجود حتی با مشاهده وخامت حال غلامی و توضیحات کادر پزشکی کشورمان، این ملی پوش را دیسکالیفه می‌کنند.

رقابتهای کشتی آزاد قهرمانی زیر ۲۳ سال جهان در حالی شب گذشته در اسپانیا به پایان رسید که تیم کشورمان با اختلافی ناچیز از تیم گرجستان به عنوان نایب قهرمانی رسید. بطوریکه تیم گرجستان با ۱۴۱ امتیاز بر سکوی نخست جهان ایستاد و شاگردان پژمان درستکار با ۱۳۴ امتیاز به نایب قهرمان بسنده کردند.

اما اتفاق تلخی در روز پایانی این مسابقات رخ داد که قهرمانی را از ایران گرفت و کشتی آزاد ایران را با شوک روبرو کرد. طبق گفته کادر فنی و برخی از همراهان تیم ایران، سجاد غلامی آزادکار وزن ۸۶ کیلوگرم تیم کشورمان به دلیل تخلفی عجیب و ابهام انگیز از دور رقابتها حذف (دیسکالیفه) شد و در حالی که می‌توانست امتیاز لازم برای قهرمانی تیم را کسب کند، به دلیل یک اقدام سوال برانگیز جام قهرمانی را از ایران گرفت.

غلامی که در همان گام نخست مسابقات با نتیجه ۱۵ بر ۶ مغلوب ترنت هیدلای از آمریکا شد، با فینالیست شدن حریفش به گروه بازنده‌ها رفت تا بتواند برای کسب مدال برنز به مبارزات خود ادامه دهد. اما به دلیل تزریق سرم مرتکب تخلف پزشکی و سپس از سوی مسئولان برگزاری مسابقات دیسکالیفه شد و از دور رقابت‌ها کنار رفت.

دلایلی مختلفی از سوی کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد ایران و حتی رئیس فدراسیون کشتی در این خصوص ارائه شده ولی هنوز مشخص نیست، اقدام غلامی، تصمیم و اشتباه فردی و ناخواسته او بوده و یا اشتباه سهوی کادر فنی و کادر پزشکی؟

گفته شده این کشتی‌گیر به دلیل ضعف شدید جسمانی و با اصرار خودش از پزشک می‌خواهد تا به او سُرم تزریق کند و زمانیکه با ممانعت پزشک مواجه می‌شود، اعلام می‌کند مجوز این کار را از پژمان درستکار و محسن کاوه گرفته؛ درحالیکه همه می‌دانند طبق قوانین اتحادیه جهانی کشتی تزریق سرم یا هر داروهای تقویتی دیگری ممنوع است و با کشتی گیر خاطی برخورد قانونی می‌شود.

حال سوال اینجاست که اگر ملی پوش متخلف ایران، اصرار خودسرانه به تزریق سرم داشته، چرا کادر پزشکی با این کار موافقت کرده و آیا کادر پزشکی از این تخلف که بدون هماهنگی با پزشک مسابقات انجام شده، مطلع نبوده است؟

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار