بررسی علل پرحرفی در نوجوانان و راهکارهای آن

تهران (پانا) - پرحرفی در نوجوانان امری طبیعی است و ۱۰۰ در صد بهتر از افسردگی در نوجوانی است. دوران نوجوانی دورانی پر از استرس و تنش و در عین حال سرشار از هیجانات است.

کد مطلب: ۱۳۱۴۶۰۸
لینک کوتاه کپی شد
بررسی علل پرحرفی در نوجوانان و راهکارهای آن

به گزارش سایت بیتوته، از مهمترین راههای برقراری ارتباط صحبت کردن است که باعث ایجاد صمیمیت بین افراد می شود. برخی از بچه ها دچار معضل پرحرفی در نوجوانی می شوند که اگر نتوانند در حرف زدن خود تعادل ایجاد کنند، سبب می شود در روابط بین فردی آنها دچار مشکل شود.

پرحرفی در نوجوانان گاهی چنان شدت پیدا می کند که تبدیل به یک معضل می شود که باید به صورت علمی و صحیح برای برطرف کردن آن برخورد شود. برخی نوجوانان در این دوره حساس کم حرف و برخی دیگرقادرند، مانند شخصیت کارتونی آن شرلی ساعت ها با دوستانشان صحبت کنند، بدون اینکه خسته شوند.

اکثر والدین نگران این موضوع هستند که پرحرفی در نوجوانشان تبدیل به یک عادت شود و تا بزرگسالی با آنها همراه باشد. اما علت پرحرفی در نوجوانان چیست و والدین با نوجوانان پر حرف باید چگونه رفتار کنند.

پرحرفی نوجوانان بهتر است یا افسردگی؟

پرحرفی در نوجوانان اصلا چیز عجیب و غریبی نیست، حتی اگر کودک شما تا چند سال قبل کم حرف بوده است. پرحرفی نوجوانان هر اندازه که باشد بهتر از گوشه گیری و افسردگی است زیرا باعث تخلیه هیجانات درونی آن ها می شود.

همه ما در دوره ای از زندگیمان به دلایل متفاوت پرحرف بوده ایم و به حرف زدن با دوستان و هم سن و سال های مان علاقه داشتیم. پس تا حدی این پرحرفی نوجوانان نباید شما را برآشفته کند. در ابتدا بهتر است درک کنید که فرزند شما نیاز به حرف زدن دارد اما شما باید راه های درست مهار این نیاز را به او یاد بدهید و با مهربانی با او رفتار کنید.

علت پرحرفی در نوجوانان چیست؟

۱. تغییرات هورمونی و تاثیر آن بر پرحرفی نوجوانان

اولین علت پرحرفی در نوجوانی که خیلی هم تاثیر گذار است تغییرات هورمونی و بالا و پایین رفتن هورمون هاست. هورمون های نوجوانی، مواد شیمیایی هستند که باعث رشد فیزیکی و رشد جنسی می شوند و بر خلق و خو و احساسات نوجوان تاثیر می گذارد.

۲. فکرها و ایده‌های جدید و خلاقانه

هنگامی که نوجوانان طرح و ایده ای در سرشان باشد اشتیاق آنها برای صحبت کردن با همسالانشان و دیگران بیشتر می شود.

بنابراین یکی از دلایل پرحرفی نوجوانان به خاطر فکرهای جدید و ایده های خلاقانه ای است که حرف زدن از آن فقط با یک همسال جذاب است نه با بزرگسالانی که حوصله شنیدن حرف های نوجوان خود را ندارند و همه چیز برایشان تکراری و ملال آور است.

۳. نیاز به تحسین از دلایل پرحرفی نوجوانان

نوجوانان در این سن دوست دارند همیشه در مرکز توجه باشند و مورد تمجید و تحسین در بین همسالان و سایرین قرار می‌گیرد.

اکثر دختران نوجوان قادر هستند که برای ساعت ها در مورد خریدهایشان، تغییرات ظاهریشان و موفقیت هایشان و ... صحبت کنند چرا که دوست دارند مورد ستایش دوستانشان قرار بگیرند.

۴. پرحرفی نوجوانان راهی برای شناخت هویت

هنگامی که از چیزی ناراحت یا عصبانی هستید و یا دلتان گرفته است، احتیاج دارید که با یک دوست یا یک مشاور صحبت کنید.

پس این حق را به نوجوان خود هم بدهید که نیاز دارد با یک دوست یا کسی که حوصله اش را دارد و او را درک می کند، از احساسات و افکارش صحبت کند. در واقع پرحرفی نوجوانان یک وسیله هویت یابی است. او حین صحبت کردن، خودش را بهتر می شناسد، شخصیتش را واکاوی می کند و به دنبال هویتش می‌شود.

۵. هیجان دنیای جدید

از دیگر دلایل پرحرفی در نوجوانان ورود به دنیای جدید بزرگسالی است. نوجوان برای ورود به این دوره و آغاز مسیر بزرگسالی مانند یک کودک نوپا هیجان زده است.

نوجوان با ورود به این دوره با دوست خود درباره چیزهای مختلف زیاد حرف می زند. اما برداشت و نوع مواجهه و درک تازه نوجوان از یک پدیده به زعم شما تکراری، جدید و هیجان انگیز است.

۶. نوجوانی و احساس عاشقی و تاثیر بر پرحرفی نوجوانان

نوجوانی دوره ای سرشار از احساسات است. نوجوان در این سن ممکن است دلباخته معلم یا همکلاسی یا حتی یکی از افراد فامیل شده و برای حرف زدن مداوم با او تلفن از دستش نمی افتد. مثلا معلم یا دوستش را همین چند ساعت پیش در مدرسه دیده و هنوز پایش به خانه نرسیده باز هم دارد شماره اش را می گیرد. در این شرایط راهی ندارید جز کنار آمدن با احساسات نوجوانتان.

این عشق و احساسات اصلا بدین معنی نیست که آنها عاشق جنس مخالف هستند بلکه نوجوانان می توانند هر فردی را که آنها را درک کند دوست داشته باشند مثلا معلم یا دوست. این نوع دوست داشتن و عشق ها اگر حالت مرضی و وابستگی شدید ایجاد نکند، آسیب ویژه ای ندارد و خیلی زود از سر نوجوان شما می افتد.

راهکارهای درمان پرحرفی نوجوانان

در سنین نوجوانی بچه ها نیاز به دیده شدن و شنیده شدن دارند.

- به حرف هایش گوش دهید

به حرف های فرزند خود گوش دهید و او را درک کنید. باور کنید اگر فرزندتان پرحرف باشد بسیار بهتر از آن است که افسردگی داشته باشد پس اینگونه خودتان احساس خوشحالی بیشتری دارد. او به این همه حرف زدن نیاز دارد پس سعی کنید جواب نیازش را بدهید.

در سنین نوجوانی بچه ها نیاز به دیده شدن و شنیده شدن دارند و توجه طلبی در آنها زیاد میشود. نیاز به توجه و دیده شدن را با حرف زدن و توجه به او در محیط خانواده برطرف کنید.

با ملایمت با نوجوان خود حرف بزنید و مراقب هم باشید چینی روحش زیادی نازک است و به تلنگری ترک می‌خورد و خرد و خمیر می‌شود، سعی کنید مدیریت احساسات را به نوجوان خود آموزش دهید و یادش بدهید وقتی نیاز به حرف زدن دارد، چطور نیازش را مدیریت کند و چه‌وقت با چه‌کسانی حرف بزند.

- آتش دعوا را روشن نکنید

ممکن است هنگامی که فرزند شما ۲ ساعت با تلفن صحبت می‌کند، شما بی قرار و نگران و کلافه شوید. به ویژه والدین که در چنین شرایطی در چند راهی پرسیدن و نپرسیدن درباره هویت فرد پشت تلفن، می مانند و نگرانی شان دامنه دار می شود. اما با تمام اینها، راه حل پرحرفی نوجوانان قطعا بحث و جدل نیست پس سعی کنید آتش دعوا را روشن نکنید. شما می توانید از نوجوان خود بپرسید که با چه کسی و در مورد چه چیزی صحبت می کند، اما هرگز این مسئله را دستمایه یک دعوای خانگی نکنید. خودتان را کنترل کنید و با خوش رویی و لحنی صمیمانه سؤالات تان را بپرسید، حتی از طنز استفاده کنید ولی هیچگاه او را مسخره نکنید.

- یک الگوی خلاف برای درمان پرحرفی نوجوانان

شاید یکی از علت های پرحرفی نوجوانان، خود شما باشید. برای درمان پرحرفی نوجوانان باید یک الگوی خلاف برای او باشید. اگر خودتان آدم پرحرفی هستید و کنترلی روی احساسات تان ندارید، گوشی تلفن را زمین نمیگذارید و روزانه تا داستان همه اتفاقات روز را با کل فامیل و دوست و آشنا در میان نگذارید، دل تان آرام نمی شود، پس چطور توقع دارید نوجوان شما چیزی خلاف آنچه هستید بشود؟

به هر حال او از شما می آموزد به جا و سنجیده صحبت کند و پرحرفی نکند. اول رفتار خودتان را اصلاح کنید و مدیریت احساسات را یاد بگیرید و تمرین کنید، مطمئن باشید معضل نوجوان شما هم آرام آرام حل خواهد شد.

- راه های جایگزین برای پرحرفی نوجوانان

برای درمان پرحرفی نوجوانان بهتر است او را به مسیرهای هنری، داستان‌نویسی و... هدایتش کنید.

به هر حال دختر یا پسر نوجوان شما به حرف زدن و ارتباط برقرار کردن نیاز دارد و شما نمی توانید این نیاز را نابود کنید. اما می توانید راه های جایگزین را به او پیشنهاد کنید. مثلا نوشتن، خاطره نویسی، داستان نویسی و… راه جایگزین خوبی برای پرحرفی نوجوانان است. خلق یک اثر هنری می تواند جایگزین حرف زدن باشد. راه های جایگزین را به او پیشنهاد دهید و امکاناتش را برحسب سلیقه و علاقه اش فراهم آورید.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار