دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست:

مالچ بیولوژیک جایگزین مالچ نفتی؛ اعتبار ۲۷۰ میلیارد تومانی برای مقابله با گردوغبار تخصیص یافت

تهران (پانا) - دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست گفت سال ۱۴۰۱ حدود ۲۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای مقابله با گرد و غبار تخصیص یافته که بین دستگاه‌های مرتبط توزیع شده است.

کد مطلب: ۱۳۰۵۲۶۹
لینک کوتاه کپی شد
مالچ بیولوژیک جایگزین مالچ نفتی؛ اعتبار ۲۷۰ میلیارد تومانی برای مقابله با گردوغبار تخصیص یافت

علی محمد طهماسبی بیرگانی در نشست خبری امروز معاونت محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست که به مناسبت هفته دولت برگزار شد، با بیان اینکه حدود ۳۴.۶ میلیون هکتار مناطق غبارخیز در کشور داریم، گفت: از این میزان ۴ میلیون و ۲۳۰ هزار تن ذرات معلق زیر ۱۰ میکرون در ۲۳ استان پراکنده می‌شود. همچنین ۲۷۰ میلیون هکتار هم مناطق غبارخیز خارجی در اطراف کشور داریم که از این میزان ۱۴۷ میلیون تن گرد و غبار به کشور گسیل می‌شود البته بررسی‌ها نشان می‌دهد شدت غبارخیزی در اطراف ما از جانب کشورهای همسایه تقریبا ۳.۷ برابر بیشتر از گرد و غباری است که به سمت ما گسیل می‌شود و در واقع شدت غبارخیزی در اطراف کشور، بسیار بیشتر از آن چیزی است که اعلام می‌شود.

دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیستئدرباره میزان اعتبار برای مقابله با گرد و غبار گفت: از سال ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ مبلغ ۳۷۰ میلیون یورو - دلار از صندوق ملی محیط زیست اعتبار دریافت شده است. در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ نیز از منایع عمومی دولت اعتبار دریافت شد. از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ مبلغ ۲ هزار و ۷۷۴ میلیارد تومان اعتبار برای مقابله با گرد و غبار دریافت شد که از این میزان ۷۰۰ میلیارد تومان برای مقاوم‌سازی شبکه برق در جنوب کشور هزینه شده است. ۲ هزار و ۸۰ میلیارد تومان هم به دستگاه‌های متولی بخش‌های مختلف داده شد که بر این اساس ۵۳ درصد به منابع طبیعی، ۱۵.۵ درصد سازمان جهاد، ۱۱.۶ درصد وزارت نیرو و ۹.۱ درصد سازمان حفاظت محیط زیست اعتبار دریافت کردند.

طهماسبی اضافه کرد: در این مدت و با این میزان اعتبار موفق به تثبیت ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار کانون گرد و غبار، ایجاد ۵ هزار و ۵۱۴ کیلومتر بادشکن زنده و غیر زنده، اجرای مدیریت کشاورزی حفاظتی در ۱۸ هزار هکتار شدیم، البته از این ۱۸ هزار هکتار حدود ۵ میلیون هکتار آن اراضی آبی و دیمی هستند که جزو مناطق غبار خیز محسوب می شوند، همچنین حدود ۱۵ میلیون هکتار از مراتع هم جزو کانون‌های غبارخیز هستند که برای مدیریت این مناطق بحث کشاورزی حفاظتی، مدیریت چرا و قرق را در دستور کار قرار دادیم.

به گفته وی، سال گذشته ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار بین دستگاه‌های مرتبط توزیع شد که ۶۳ هزار هکتار نهال کاری و ۲۴۰ هزار هکتار قرق و حفاظت، ۲۵۰ هزار متر مکعب لایروبی کانال‌های منتهی به آبراهه‌ها انجام شد و در چهار سال گذشته ۶ میلیون و ۴۴۰ هزار متر مکعب لایروبی انجام شده است.

دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه برای مقابله با گرد و غبار و مهار کانون‌های داخلی یک برنامه ۱۰ عمل ساله تهیه شده است، گفت: در این برنامه، میزان اعتبار و نوع عملیات مشخص و به استان‌ها ابلاغ شده است. در بخش خارجی هم دو برنامه عمل در قالب زیر منطقه‌ای غرب و جنوب غرب و شرق و شمال شرق تهیه کردیم و قرار است در مهرماه کارشناسان ایرانی به عراق و سوریه اعزام شوند تا کارهای عملیاتی آغاز شود.

طهماسبی همچنین درخصوص مالچ پاشی مناطق غبارخیز نیز توضیح داد: از سال ۹۷ استفاده از مالچ‌های بیولوژیک در دستور کار قرار گرفت بر اساس آن ۸۹ متقاضی اعلام آمادگی کردند که ۴۴ متقاضی طرح خود را به سازمان محیط زیست ارسال کردند و مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت ۷ متقاضی مراحل را طی کردند و عمل مالچ پالشی را در دو منطقه غبارخیز انجام دادند.

وی افزود: باید ۲ سال از زمان پاشش مالچ ها می گذشت تا اثر آن ارزیابی شود که مشخص شد نتیجه بخش بوده است بنابراین امسال در سطح قابل قبولی اجرا خواهد شد و در این زمینه با سازمان منابع طبیعی تعامل خواهیم کرد تا مالچ های بیولوژیک جایگزین مالچ های نفتی شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار