رئیس جمعیت هلال احمر ایران خدمات بهداشتی و درمانی به زائران اربعین را تشریح کرد؛
راهاندازی بیمارستان مجهز امام علی(ع) برای زائران ایرانی اربعین
تهران (پانا) - رئیس جمعیت هلال احمر ایران گفت بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی امام علی (ع) در ایام اربعین به بهرهبرداری میرسد که متعلق به ایران و در اختیار هلال احمر خواهد بود.
پیرحسین کولیوند در یک برنامه تلویزیونی، با اشاره به اینکه مسئولیت هلال احمر بعد از مرز آغاز میشود، افزود: ما در دو بخش کار میکنیم؛ در داخل کشور، موضوع امداد و نجات بر عهده ما است و از مرزهای شرقی تا غربی خدماترسانی میکنیم. فعالیت دیگر ما بهداشت و درمان و امداد و نجات در کشور عراق است.
وی ادامه داد: امسال جلسات متعددی را با دستگاههای مختلف برگزار کردیم و بر اساس نقاط ضعف و قوت سالهای گذشته خدمات خود را تنظیم کردهایم. برای مثال، وقتی زائران از مرز مهران عبور میکنند، به منطقه زرباطیه میرسیم که در آنجا هیچ وقت درمانگاه نداشتیم و زائران اذیت میشدند. بر اساس آسیب شناسیما، بهترین درمانگاه خود را در این منطقه احداث کردیم. در مسیرهای مرز تا نجف نیز جای خالی پایگاههای امداد احساس میشد؛ بنابراین در این مسیر هم پایگاه امداد و نجات و هم درمانگاه قرار داده شد.
رئیس جمعیت هلال احمر درباره اقدامات درمانی آن در شهر نجف گفت: اقدامات درمانی ما در شهر نجف در ۳ سطح تعریف شده است؛ سطح اولیه، چادرهایی هستند که اقدامات درمانی سرپایی انجام میدهند. سطح دوم، خدمات کلینیکی است که داروخانه و متخصص دارد. سطح سوم، بیمارستانهای سیار و ثابت است. این امکانات به تعداد کافی در شهر نجف تدارک دیده شده است.
وی از راهاندازی بیمارستان امام علی (ع) خبر داد و گفت: علاوه بر اینها، بیمارستان امام علی (ع) راهاندازی شده و در ایام اربعین مورد بهرهبرداری قرار میگیرد. این بیمارستان متعلق به کشور ما است و در اختیار هلال احمر قرار گرفته است. بیمارستان امام علی ۲۲۰ تختخوابی است و بسیار مجهز است. علاوه بر این، در داخل بیمارستانهای عراقی پزشکانی از هلال احمر و با هماهنگی طرف عراقی حضور دارند.
کولیوند تاکید کرد: در مسیر نجف به کربلا به ازای هر ۱۰۰ عمود یک درمانگاه احداث کردهایم. این اتفاق در حالی است که قبلاً در این مسیر ۴ درمانگاه داشتیم. در میانه راه نیز یک بیمارستان قرار دارد. ما ۵۰ دستگاه آمبولانس با خود میبریم که در شهر نجف، در مسیر نجف به کربلا، در کربلا و دیگر شهرها نظیر سامرا فعالیت میکنند. ۶ دستگاه اتوبوس آمبولانس را داریم که خاصیت درمانگاه سیار را داشته و میتوانند به تعداد کافی بیمار و مصدوم جابهجا کنند.
وی ضمن اشاره به اینکه تمام خدماتی که در مراکز ایرانی انجام میشود، رایگان است، گفت: خدماتی که در بیمارستانهای عراقی ارائه میشود، هزینه خواهد داشت؛ از آنجا که هزینههای درمان در عراق بالا است، پیشنهاد میکنم زائرین، بیمهای که توسط ستاد مرکزی اربعین تدارک دیده شده است را ثبتنام کنند. معمولاً نمایندگان بیمه در بیمارستانهای عراقی حضور دارند و کارشان را انجام میدهند. باید اشاره کنم که در سالهای گذشته، کسانی که در سامانه سماح ثبت نام میکردند، مبلغی را برای جمعیت هلال احمر پرداخت میکردند، اما امسال اصلاً آن مبلغ را نگرفتیم.
رئیس جمعیت هلال احمر افزود: نسبت به سال ۱۳۹۸، تعداد نیروها و دارو و تجهیزات خود را ۴ تا ۵ برابر کردهایم و توان عملیاتی خود را بالا بردهایم. با این حال، دقت داشته باشید که جمعیتی بالغ بر ۲۰ میلیون نفر در زمانی خاص در آنجا حضور پیدا میکنند. همین موضوع کار را سخت میکند، اما به برکت سیدالشهدا تلاش میکنیم بهترین اتفاقات رخ بدهد.
وی در پاسخ به سوالی درباره زمان اعزام تیم هلال احمر به کشور عراق گفت: روز یکشنبه آئین بدرقه بزرگترین کاروان امداد و نجات و سلامت را از مرقد مطهر امام خمینی داریم؛ حدود ۳۵ درصد تیم ما همان روز اعزام میشوند و مابقی نیز در ۲ روز بعد از آن اعزام میشوند.
کولیوند همچنین توصیهای به زائران اربعین داشت و گفت: زائران بهتر است زمانی که هوا خنکتر است، پیادهروی کنند. در بین مسیر نیز نوشیدنی و مواد غذایی به قدر کافی وجود دارد که میتواند انرژی و الکترولیت از دست رفته آنان را جبران کند. نمک را هم به غذا اضافه میکنند و مشکلی به وجود نمیآید. در مراکزی که خدمات کمتر است باید دقت کنند که زیر آفتاب نباشند.
وی از راهاندازی یک سایت برای ارائه خدمات پزشکی به زائران خبر داد و افزود: نرمافزاری داریم که پزشکان ما در آن برخط هستند و هر کس سوالی دارد میتواند از این طریق مطرح کند. این سامانه رونمایی میشود و روز شنبه نیز آموزش آن در دسترس عموم قرار میگیرد.
ارسال دیدگاه