زاکانی در جلسه ستاد مدیریت بحران شهر تهران:
بازگشت ۹۰درصد پلهای برقی به چرخه خدمت
تهران (پانا) - شهردار تهران گفت که در بحث پلههای برقی در ابتدای دوره ۵۰ درصد پلهها خراب و ۴۲ درصد نا ایمن بودند؛ بنابراین بخشی از آن را خودمان از رده خارج کردیم و اکنون ۹۰ درصد با یک ایمنی مناسب به چرخه خدمت برگشته است.
علیرضا زاکانی شهردار تهران در نخستین جلسه کمیته پدافند غیرعامل شهرداری تهران در مدیریت جدید شهری اظهار کرد: کلانشهر تهران با عرض و طول وسیع و جمعیت زیاد، دارای شرایط خاصی است که در کنار هم قرار گرفتن این عناصر و اجزا، حساسیت جدی برای شهر به ارمغان می آورد؛ شهری که روی گسل ها و در دامنه ارتفاعات قرار دارد و خطر سیلاب و فرونشست زمین آن را تهدید می کند که اگر پیشگیری و دقت نکنیم بعد از حادثه کار چندانی نمی توان انجام داد؛ لذا این شرایط طبیعی به ما می گوید باید خودمان را مهیا کنیم و از قبل از حادثه به فکر باشیم.
وی با بیان اینکه توجه به فرسودگی شهر که در کنار فرصت ها تهدیداتی را خلق میکند، برای ما مهم است، افزود: موقعی انبار نفت شهران خارج از شهر بوده اما امروز در داخل شهر است و یا زمانی شن چاله ها در خارج از شهر قرار داشت اما امروز در کنار منازل مسکونی قرار دارد؛ در واقع گسترش شهر از فرصت به فرصت - تهدید تبدیل شده است؛ بافت ناپایدار و ابنیه و سازه های مختلف فرصتهایی هستند که اگر به آن بی توجه باشیم، می تواند به تهدید تبدیل شود.
زاکانی ادامه داد: در حوزه شهر هوشمند اطلاعاتی در کنار هم جمع می شوند و اگر امکانی باشد که کسی به آن دسترسی پیدا کند می تواند به پاشنه آشیل شهر تبدیل شود؛ بنابراین باید از عاملی به نام غفلت عبور کنیم و نه خودمان غفلت زده شویم و نه اجازه دهیم جامعه دچار آن شود.
شهردار تهران گفت: باید در این حوزه پایه ای مستحکم را برای شهر تهران داشته باشیم که این کار نیاز به مطالعه دقیق و گسترده و کار دانش بنیان دارد و امیدواریم طرح جامع پدافند بزودی آماده شود و کارگروه ها نیز در این کار همکاری کنند.
وی افزود: تبدیل طرح به برنامه مساله بعدی است و پس از آن بحث نظارت بر اجرا اهمیت پیدا می کند که کارگروههای تعیین شده می توانند نقش موثری داشته باشند؛ در مطالعه ای ۷۵۳ پل تهران بررسی شده و در حال تقویت و استحکام سازی هستند؛ در بحث پله های برقی در ابتدای دوره ۵۰ درصد پله ها خراب و ۴۲ درصد نا ایمن بودند؛ بنابراین بخشی از آن را خودمان از رده خارج کردیم و اکنون ۹۰ درصد با یک ایمنی مناسب به چرخه خدمت برگشته است.
زاکانی با اشاره به اینکه موضوع آموزش و اطلاع رسانی بسیار مهم است، عنوان کرد: این سیل ها سابقه دارد و در گذشته نیز اتفاق افتاده و هشدارها و شرایط خاصی توسط هواشناسی انجام می شود اما کسی به آنها توجه نمی کند، حتی پس از سیل اعلام می کنیم که پارک های نقاط حادثه خیز تعطیل هستند اما برخی افراد در کنار آن پارکها برای تفریح و گردش مستقر می شوند؛ بنابراین موضوع آموزش و اطلاع رسانی و حساس کردن مردم و ایجاد زمینه خود آگاهی به مردم امری بسیار مهم است.
وی با تأکید بر اینکه یکی از اهمیتهای ویژه کار ما این است که به سرعت به الگو و سرمشق سایر شهرها تبدیل میشود، تصریح کرد: هر اقدامی در شهر انجام میدهیم باید به مردم توضیح دهیم و با آنها صحبت کنیم.
زاکانی ادامه داد: در خصوص پروژه شهید شوشتری می توانیم به مردم بگوییم از منظر پدافند غیرعامل، جنبه تخلیهگاهی برای شهر تهران در کنار کاهش ترافیک داشته باشد.
شهردار تهران با اشاره به وجود ۴۵ هزار هکتار فضای سبز پیرامون و ۱۳ هزار هکتار در داخل شهر تهران به عنوان زیرساختهای شهر یادآور شد: وقتی برای مردم تسهیلات ایجاد می شود که از نشاط بهرهمند شوند، در کنار آن در بزنگاهها نیز آنها باید مورد استفاده قرار بگیرند.
زاکانی در جمع خبرنگاران هم با تأکید بر اینکه وقتی در رابطه با سیل سخن می گوییم باید جمع آوری شبکه آب های سطحی و یا لایروبی مجاری انتقال دهنده آب را در نظر داشته باشیم، اظهار کرد: باید در این زمینه آمادگی های لازم در دره ها نیز مورد توجه قرار بگیرد.
شهردار تهران با اعلام اینکه سال گذشته در برنامه ای فشرده نسبت به ۵۳۰ کیلومتر شبکه آب های سطحی که احداث شده بررسی و اقدام صورت گرفت، یادآور شد: بر اساس قراردادهای شرکت خاکریز آب شهرداری، برای ۱۷۰ کیلومتر باقی مانده نیز در تلاش هستیم که امور را به ویژه در غرب تهران و منطقه ۲۲ سرعت ببخشیم که این موضوع را در دستور کار قرار دادیم و به طور جدی آن را دنبال می کنیم.
وی با تأکید بر اینکه اقدامات متعددی نیز برای پاکسازی و لایروبی مسیل ها انجام شد، خاطرنشان کرد: در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن، آمادگی بیشتری در زمینه آبگرفتگی معابر داشتیم و امسال نیز وضعیت به همین شکل بود. چند روز پیش از حادثه، آمادگی مجدد ایجاد شد و اقداماتی صورت گرفت.
زاکانی ادامه داد: کانال های اصلی شهر پر آب بود و این نشان می داد که مجاری حاشیه ای، آب را به خوبی منتقل می کند که بر این اساس حادثه ای را در سطح شهر نداشتیم. آمادگی ما باید روز به روز افزایش پیدا کند و بتوانیم مقدماتی را فراهم کنیم که شهروندان با آرامش و آسایش زندگی کنند.
وی با بیان اینکه بر اساس آنچه سال قبل برآورد کردیم از ۱۲۳ ناحیه تنها یک ناحیه در مرحله ای در وضعیت قرمز قرار گرفت اما آب گرفتگی رفع شد، گفت: در آن زمان با وجود اینکه آمادگی از قبل ایجاد شده بود ۱۰ هزار نفر نیرو در سطح خیابان ها مشغول به کار بودند و نقاط حادثه خیز نیز شناسایی شده بود تا بتوانیم لحظه به لحظه آن را رصد کنیم.
زاکانی اضافه کرد: در روزهای اخیر نیز شاهد بارندگی شدیدی بودیم که مسیل ها بیش از این کشش این حجم از آب را نداشتند. در زمانی می بینیم شهرداری کوتاهی کرده و لایروبی نکرده اما در این شرایط با وجود اعلام خطر سیلاب، توانستیم آب را تخلیه کنیم. به سرعت آب گرفتگی ها جبران شد و اجازه ندادیم حادثه ساز شود.
درا ین جلسه حمیدرضا صارمی هم گفت : نگرانی و اضطراب از مهمترین دغدغههای شهروندان است که در این موضوع می توان به بخش تصادفات و اعتیاد اشاره کرد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران همچنین تصریح کرد: سازمان فاوا اقداماتی در رابطه با فرونشست انجام داده که بسیار ارزشمند است که هم بسیاری از ترس ها برطرف میشود و هم ترسیم آینده شکل میگیرد.
صارمی با اشاره به وجود ناامنیهای پیدا و پنهان در شهر یادآور شد: تصادفات، قتل و ضرب و جرح، جرائم، سرقت و ظلم و جنایت و آزار و اذیت، بیخانمانی، بیکاری و بیعدالتی موضوعاتی است که در حوزه مدیریت شهری می تواند پیگیری شود و شهرداری در این حوزه کمک کند.
وی با بیان اینکه کاهش احساس خوشبختی، اعتیاد، تمایل به مهاجرت، انزوا و محرومیت اجتماعی در حوزه مدیریت شهری اتفاق می افتد، خاطرنشان کرد: پدافند غیرعامل باید دریچه ای را در بحث مدیریت شهری ایجاد کند تا بتوان در کوتاه مدت بخش زیادی از آنها را حل کرد.
سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور در واکنش به سخنان صارمی تأکید کرد: این مسائل را در حوزه مسئولیت سازمان پدافند غیرعامل دنبال می کنیم.
وی با بیان اینکه اثر شهرسازی بر تولید امنیت بسیار مهم است، گفت: در برنامه ریزی و مدیریت شهری مولفه تولید امنیت و کاهش مولفه های ناامنی را مدنظر داریم. همچنین موردی به نام صیانت از مردم داریم که بر اساس آن در هر حادثه و تهدیدی از مردم حفاظت شود.
ارسال دیدگاه