بقائی در نشست خبری:
مطالبه اصلی ما در مذاکره رفع تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه علیه ایران است
عراقچی فردا به چین سفر میکند
تهران(پانا) - سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: مطالبه اصلی ما در هر مذکرهای رفع تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه علیه ایران است. برداشتن تحریمها به نحوی که آثار ملموس و کاملا موثری داشته باشد.

«اسماعیل بقائی» در ابتدای نشست خبری امروز (دوشنبه، ۱ اردیبهشت) فرا رسیدن روز سعدی را تبریک گفت و نشست خود را با ابیاتی از اشعار سعدی آغاز کرد.
سخنگوی وزارت خارجه در این نشست خبر داد: وزیر خارجه فردا (سهشنبه) به چین سفر میکند.
مطالبه اصلی ما در مذکره رفع تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه علیه ایران است
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با موضوع تحریمها در جریان مذاکرات غیر مستقیم بین ایران و آمریکا گفت: مطالبه اصلی ما در هر مذکرهای برداشت تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه علیه ایران است. برداشتن تحریمها به نحوی که آثار ملموس و کاملا موثری داشته باشد و ایران بتواند به صورت عادی فعالیتهای اقتصادی، تجاری و بانکی خود را انجام دهد و این اطمینان حاصل شود که تجارب گذشته تکرار نمیشود.
وی همچنین با اشاره به برگزاری همایش اقتصادی ایران و آفریقا گفت: حدود ۴۰ کشور آفریقایی هم از بخش خصوصی و هم دولتی برای شرکت در این همایش اعلام آمادگی کردهاند و تاکنون ۳۰ مقام ارشد از وزیر و معاون وزیر برای شرکت در این همایش که در تهران و اسفند برگزار میشود، اعلام آمادگی کردهاند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ما چند روز پیش شاهد سفر وزیر دفاع عربستان به ایران بودیم و آیا این سفر ربطی به مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا دارد که دور دوم آن در همان ایام در رم در حال برگزاری بود، گفت: سفر وزیر دفاع عربستان به ایران از قبل برنامهریزی شده بود و تقریباً همزمان با گفتوگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا در رم شد.
در تماس با کشورهای پیرامونی و منطقه پیش قدم شدیم
وی افزود: این سفر نشانگر ثمردهی سیاست همسایگی است که از طرف ایران طی این سالها پیگیری شده است و نشانه باورمندی این موضوع است که کشورهای منطقه باید بتوانند با اتکا به توانمندیهای خود و اعتماد متقابل به یکدیگر در مسیر ثبات و صیانت از امنیت خلیج فارس و منطقه حرکت کنند. طبیعی است که در هر مراودهای در این ایام موضوع گفتوگوها مطرح شود و همانطور که بیش از این نیز گفته بودیم ما خودمان در تماس با کشورهای پیرامونی و منطقه پیش قدم شدیم و به آنها در مورد روند مذاکرات توضیح دادیم.
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا جدول زمانی برای گفتوگوها بین ایران و آمریکا وجود دارد با توجه به اینکه ما به زمان اکتبر نزدیک میشویم و ممکن است که کشورهای اروپایی اقدام به اسنپ بک کنند، گفت: ما هر زمانی که زودتر بتوانیم تحریمهای غیرقانونی را برطرف کنیم، از این موضوع دریغ نمیکنیم ما در مباحث و گفتوگوها جدیت داریم و سرعت عمل برای ما بسیار مهم است و این موضوع بستگی به طرف مقابل دارد.
پزشکیان هفته اول اردیبهشت به آذربایجان سفر میکند
بقائی همچنین با بیان اینکه «در هفته اول اردیبهشت ماه، سفر رئیسجمهور به آذربایجان انجام میشود» ، گفت: این سفر، سفر مهمی در راستای ارتقاء روابط میان ۲ کشور است و فرصتی برای طرح موضوعات و مباحثی است که در راستای گسترش روابط ۲ کشور وجود دارد.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ سوالی در ارتباط با اخبار منتشر شده در مورد درگذشت پاپ گفت: در گذشت پاپ را به همه مسیحیان جهان، موحدین و پیروان ادیان الهی تسلیت عرض میکنم و از خداوند برای ایشان طلب آرامش میکنم.
وی همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با شایعههای منتشر شده مبنی بر اینکه پیش از آغاز گفتوگوهای غیر مستقیم ایران و آمریکا، «مجید تخت روانچی» با آمریکاییها گفتگوها و رایزنیهایی داشته است؟ گفت: این موضوع به هیچ عنوان صحت ندارد.
حضور مدیر کل آژانس در رم بنا به تصمیم خودشان بود و ما دیداری در رم با ایشان نداشتیم
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد حضور گروسی در رم در زمان برگزاری گفتوگوهای غیر مستقیم بین ایران و آمریکا در ایتالیا اظهار کرد: حضور مدیر کل آژانس در رم بنا به تصمیم خودشان بود و ما دیداری در رم با ایشان نداشتیم. ما در تهران چند روز پیش از انجام گفتوگوهای رم با ایشان گفتوگو داشتیم و بحث جدیدی وجود نداشت که در مورد آن بخواهیم با ایشان گفتوگو کنیم.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد رایزنیهای صورت گرفته در ارتباط با گزارش جامع که قرار است مدیرکل آژانس بینالمللی در ارتباط با برنامه هستهای ایران به شورای حکام ارائه کند، گفت: اصل این موضوع و قطعنامه صادر شده در این ارتباط سازنده نبود و ما مواضع خود را در این زمینه به آقای گروسی مطرح کردیم. مهم این است که آژانس نقش سازنده و مستقل خود را طبق اختیارات و وظایفی که بر اساس اساسنامه آژانس دارد، انجام دهد و از موضعگیریهای سیاسی بپرهیزد.
ترکیب تیم کارشناسی با توجه به پیشرفت مذاکرات و ورود به جزئیات تنظیم خواهد شد
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ترکیب تیم کارشناسی ایران در جریان رایزنیهای غیر مستقیم بین تهران و واشنگتن در مسقط که قرار است در روز چهارشنبه برگزار شود، گفت: ترکیب تیم کارشناسی با توجه به پیشرفت مذاکرات و ورود به جزئیات تنظیم خواهد شد. در حال بررسی جنبههای مختلف موضوع هستیم و با توجه به چارچوبهایی که در ۲ جلسه قبلی در رم و مسقط درباره آن تفاهم اولیه شده براساس آن درباره ترکیب تیم در روز چهارشنبه تصمیمگیری خواهد شد. این موضوع همین الان در دست بررسی است.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد روابط ایران با پاکستان و مسائل مرزی بین ۲ کشور گفت: روابط ما با پاکستان یک روابط مستحکم و دیرپا، مبتنی بر نگاههای مشترک در مورد بسیاری از موضوعات منطقهای و بینالمللی است و علقههایی که بین ۲ کشور وجود دارد، بستری برای گسترش روابط است.
بقائی با اشاره به مسائل مرزی بین ایران و پاکستان و اتفاقاتی که در روزهای اخیر پیش آمده است، گفت: امنیت مرزها موضوعی است که برای ۲ طرف مهم است، متاسفانه شهروندان ۲ کشور در معرض جنایتهای گروههای تروریستی قرار گرفتهاند، مبارزه با گروههای تروریستی نیازمند همکاریهای ۲ کشور در حوزههای امنیتی، انتظامی و اطلاعاتی است و در همین راستا افسران رابط ۲ کشور در ایران و پاکستان مستقر شدهاند.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره گفتوگوی تلفنی شب گذشته عراقچی با همتای سوئیسیاش و اینکه آیا قرار است سوئیس به پیشبرد گفتوگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا کمک کند و در این حوزه نقشآفرین باشد؟ گفت: این تماس تلفنی در ادامه رایزنیها با کشورهای منطقه و بینالمللی و در چارچوب مناسبات دوجانبه انجام شد.
وی با بیان این که «سوئیس نقش مثبت و سازندهای را از حیث میزبانی توافق ۲۰۱۵ ایفا کرد»، ادامه داد: از طرف دیگر سوئیس همزمان حافظ منافع آمریکا در ایران است و از این حیث نقش سوئیس مهم است و ما همیشه تماسهای نزدیکی با این کشور داشتهایم.
قائی همچنین در پاسخ به سوالی درباره بیانیه مشترک اخیر مصر و کویت که در یک بند آن به موضوع میدان مشترک نفتی آرش اشاره شده بود، گفت: به صورت یک اصل، تکرار یک ادعا از طریق رسانه، هیچ حقی را برای هیچ دولتی ایجاد نمیکند.
سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: بیان مکرر مواضع یکجانبه در مورد موضوعی که باید از طریق مذاکره حل و فصل شود، از لحاظ قانونی هیچ جایگاهی را برای طرف مقابل ایجاد نمیکند.
وی در ادامه گفت: ما بارها گفتیم که موضوع میدان مشترک نفتی آرش باید با عنایت به حقوق تاریخی و حقوق عرفی طرفین در اینجا مشخصاً جمهوری اسلامی ایران مورد مذاکره و مصالحه قرار بگیرد.
بقائی افزود: از دوستان کویتی دعوت میکنم به دعوت جمهوری اسلامی ایران برای مذاکره در این زمینه پاسخ مثبت دهند و موضوع میدان مشترک را به یک موضوع دیگر برای تفاهم و دوستی بین ۲ ملت تبدیل کنند.
ارسال دیدگاه