عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در گفتوگو با پانا مطرح کرد؛
موافقت با انتخاب شهردار توسط مردم در کلانشهرها
تهران (پانا) - عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران از موافقت خود با انتخاب مسقیم شهردار توسط مردم در کلانشهرها خبر داد.
ناصر امانی در گفتوگو با پانا درخصوص طرح مجلس برای تغییر انتخابات شوراها که یکی از پیشنهادات آن انتخاب شهردار توسط رأی مردم است، گفت: «مواردی که مطرح شده در حد طرح است و حتما در کمیسیونهای مختلف بررسی میشود و مجلس از نظرات مدیران شهری و کارشناسان حوزه مدیریت شهری استفاده میکند.»
وی ادامه داد: «تا این طرح به مرحله صحن برسد، چکشکاری زیادی بر روی مواردی که در آن مطرح شده خواهد شد. بنابراین نمیتوان این را قطعی دانست و به نظر میرسد تا تصویب آن فاصله زیادی داریم.»
امانی درخصوص اینکه با پیشنهاد انتخاب مسقیم شهردار توسط مردم موافق است یا خیر نیز گفت: «من فقط در مورد تهران و کلانشهرها این را قبول دارم که لیستهای اصلی شهردار را هم معرفی کنند و مردم هم به شورا و هم به شهرداری رأی دهند.»
روز گذشته ابوالفضل ابوترابی، عضو کمیسیون شوراهای مجلس، درباره طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات شوراهای اسلامی کشور گفت: «درباره این طرح هنوز جمعبندی صورت نگرفته و چند نظر وجود دارد. یک نظر این است که شهردار مستقیما با انتخاب مردم معین شود و در نظر دیگر تفاوت زیادی با شرایط فعلی ایجاد نمیشود و فقط قانون شوراها مقداری تغییر میکند.»
عضو کمیسیون شوراهای مجلس افزود: «در نظر اول درباره اصلاح قانون انتخابات شوراها، برای انتخاب شهردار مکانیزمی وجود دارد که اصطلاحا آن را «شهردار قوی، شورا قوی» مینامیم. در این مکانیزم، شوراها محلهای میشود و مردم هر محل فقط به همان شورا رای میدهند. با لحاظ تغییرات این طرح، اولا مردم به صورت محلهای رای میدهند، ثانیا دیگر رای به صورت لیستی داده نمیشود و مردم به یک نفر در محل خود رای میدهند، ثالثا تعداد اعضای شورا بیشتر میشود تا اراده تمام اقشار در شورا باشد؛ شورا پارلمان محلی است و باید در آن نماینده همه تفکرات باشد. تغییر چهارم نیز این است که کاندیدای شورا باید شهردار مدنظر خود را مشخص کرده و شهردار نیز تایید صلاحیت شود، بنابراین مردم به شهردار نیز رای میدهند.»
وی ادامه داد: «با لحاظ این تغییرات به محض پایان انتخابات، شهردار مشخص میشود و مطابق با برنامه وی کار شهرداری شروع میشود. بنابراین در این طرح مردم به شهردار و شورا رای میدهند و شهرداری که اکثریت رای را آورده، بعد از انتخابات کار خود را شروع میکند و نمایندگانی که اکثریت رای را آوردند، به این دلیل که حلقه وصلشان شهردار میشود، به صورت ائتلافی خواهند شد ولی همواره مخالفان شهردار نیز در شورا هستند تا شرایط متعادل شود و فقط یک صدا وجود نداشته باشد؛ این نکته بسیار مهمی است که حتما شورا به صورت چند صدایی باشد.»
ابوترابی تاکید کرد: «با لحاظ این طرح دیگر مشکلی از بابت اتلاف زمان برای انتخاب شهردار وجود ندارد؛ در بعضی از شهرها ۶ ماه تا یک سال طول می کشد تا شهردار انتخاب شود؛ همچنین مطابق تحقیقات، متاسفانه میانگین طول عمر شهرداران یک سال است و این نشان می دهد که ما به لحاظ عدم ثبات شهردار با یک بحران مواجه هستیم که با اعمال طرح مذکور، بخشی از این مشکلات مرتفع می شود. در نظر دوم، این طرح مانند وضع موجود است ولی هیات نظارت بر انتخابات شوراها ترکیبی میشود و افرادی از قضات و نمایندگان دستگاههای دیگر وارد این هیات میشوند؛ عمده تغییر نظر دوم طرح مذکور همین است و تغییرات دیگر بسیار جزئی خواهند بود.»
ارسال دیدگاه