چگونه از شر ضایعات پلاستیکی خلاص شویم ؟
تهران (پانا) - آلودگی پلاستیک یکی از چالشهای بزرگ زیستمحیطی قرن بیست و یکم است که آسیبهای گستردهای به اکوسیستمها و سلامت انسان وارد میکند. اما چطور میتوان از ضایعات پلاستیکی خلاص شد.
به گزارش ثریا، بر اساس یافتههای منتشر شده در روز جمعه ۳ ژوئن، جهانی که به شدت تحت تأثیر آلودگی پلاستیکی قرار گرفته است، در کمتر از چهار دهه، ضایعات پلاستیکیاش ۳ برابر میشود! بر اساس گزارش سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD)، تولید سالانه پلاستیکهای مبتنی بر سوخت فسیلی تا سال ۲۰۶۰ به بیش از ۱.۲ میلیارد تن و ضایعات به بیش از یک میلیارد تن خواهد رسید. این نهاد متشکل از ۳۸ کشور در گزارشی پیش بینی میکند که حتی با اقدامات تهاجمی برای کاهش تقاضا و بهبود کارایی، تولید پلاستیک در کمتر از ۴۰ سال تقریباً دو برابر میشود.
با این حال، چنین سیاستهای هماهنگ جهانی میتواند سهم زبالههای پلاستیکی بازیافتی آینده را از ۱۲ به ۴۰ درصد افزایش دهد. هشدار بین المللی در مورد حجم و حضور همه جانبه آلودگی پلاستیکی و تأثیر آن وجود دارد. میکروپلاستیکها با نفوذ به دورافتادهترین و بکرترین مناطق سیاره زمین، در داخل شکم ماهیها در عمیقترین شکافهای اقیانوس و در داخل یخ قطب شمال کشف شدهاند. تخمین زده می شود که این زبالهها سالانه باعث مرگ بیش از یک میلیون پرنده دریایی و بیش از ۱۰۰۰۰۰ پستاندار دریایی میشود. آلودگی پلاستیک یکی از چالشهای بزرگ زیستمحیطی قرن بیست و یکم است که آسیبهای گستردهای به اکوسیستمها و سلامت انسان وارد میکند.
از دهه ۱۹۵۰، تقریباً ۸.۳ میلیارد تن پلاستیک تولید شده است که بیش از ۶۰ درصد آن در محلهای دفن زباله پرتاب شده، سوزانده شده یا مستقیماً به رودخانه ها و اقیانوسها ریخته شده است. حدود ۴۶۰ میلیون تن پلاستیک در سال ۲۰۱۹ استفاده شد که دو برابر ۲۰ سال قبل است. میزان زبالههای پلاستیکی نیز تقریباً دو برابر شده و از ۳۵۰ میلیون تن فراتر رفته و کمتر از ۱۰ درصد آن بازیافت شده است.یک گزارش جدید یک مسیر تجاری معمول را با مزایای سیاستهای جاهطلبانهتر جهانی با کاهش استفاده از پلاستیک و آلودگی مقایسه میکند.OECD هشدار میدهد که با رشد اقتصادی و افزایش جمعیت، تولید پلاستیک در هر دو افزایش می یابد. تنها جایی که سیاست ها میتوانند تفاوت بزرگی ایجاد کنند، مدیریت زباله است.
در حال حاضر، نزدیک به ۱۰۰ میلیون تن زباله پلاستیکی یا سوء مدیریت میشود یا اجازه نشت به محیط زیست میشود، رقمی که قرار است تا سال ۲۰۶۰ دو برابر شود. در پایان این گزارش آمده است: «تلاشهای جهانی هماهنگ و جاهطلبانه میتواند تقریباً تا سال ۲۰۶۰ آلودگی پلاستیکی را از بین ببرد. در اوایل سال جاری، سازمان ملل متحد فرآیندی را برای ایجاد یک معاهده الزام آور بین المللی برای محدود کردن آلودگی پلاستیکی آغاز کرد.
ارسال دیدگاه