غذاهایی که بمب ویتامین D هستند
تهران (پانا) - مصرف ویتامین D برای بدن بسیار مهم و ضروری است و کمبود آن میتواند موجب بروز مشکلات و عوارض جدی شود، مواد غذایی و خوراکیهایی وجود دارد که منبع عالی ویتامین D هستند.
به گزارش نمناک، سبک زندگی حال حاضر بسیاری از افراد جامعه را با کمبود ویتامین D مواجه ساخته است. خانه های کوچک، برج های سربه فلک کشیده، ساعت کاری طولانی و ... باعث شده افراد ویتامین D کافی دریافت نکنند. ویتامین D مورد نیاز بدن از طریق قرار گرفتن در معرض مستقیم نور خورشید تامین می شود و اگر این رویه روزانه بین ده تا پانزده دقیقه انجام گیرد نیاز بدن به ویتامین D کامل مرتفع می شود. پس برای تامین ویتامین D بدن نیاز مبرم به مصرف مکمل نیست اما در شرایطی که ویتامین D بدن تامین نشود می توان با تجویز پزشک مکمل مصرف کرد. میزان جذب این یتامین باید ۴۰۰ واحد روزانه باشد حتی بسیاری از سازمان های سلامت و بهداشت به رقم ۶۰۰ واحد در روز تاکید دارند و در صورتی که فرد نور خورشید دریافت نمی کند رقم ۱۰۰۰ واحد در روز را باید دریافت کند.
ویتامین D به جذب راحتتر کلسیم کمک می کند، از این رو کمبود این ویتامین یا فقر آن موجب عدم جذب کلسیم به مقدار کافی در بافت های استخوانی و در نتیجه منجر به پوکی استخوان می شود. پوکی استخوان پدیده ای خطرناک در سنین میانسالی است که می تواند منجر به شکستگی استخوان ها و در پی آن عوارض جدی و حتی مرگ شود.
ویتامین D اساسا با ویتامین های دیگر تفاوت دارد. این ویتامین زمینه ساز و بستر یک هورمون است. جالب است بدانید بدن قادر به تولید ویتامین دی است یعنی علاوه بر منابع غذایی غنی این ویتامین با ساز و کاری خاص در بدن هم تولید می شود.
آب پرتقال
تقریباً ۲-۳% مردم جهان به خوردن شیر آلرژی و حساسیت دارند و همچنین ۷۵% آنها درگیر عدم تحمل لاکتوز می باشند. به خاطر همین بعضی از کشورها آب پرتقال را با مواد مغذی همچون کلسیم و ویتامین دی غنی می کنند و شما با نوشیدن یک فنجان آب پرتقال غنی شده می توانید روزانه ۱۰۰ واحد ویتامین دی خود را تامین کنید.
تخم کتان
تخم کتان یکی دیگر از منابع غنی اسیدهای چرب امگا ۳ و ویتامین دی می باشد. که در وعده صبحانه هم می توان آن را هم به صورت خام و هم به صورت خیس شده خورد و درصدی از ویتامین دی بدن را جبران کرد.
زیره
زیره از جمله دانه های معطر و پر خاصیتی است که سرشار از کلسیم می باشد و به همین علت تامین کننده میزان قابل توجهی از ویتامین دی بدن می باشد.
عرق یا دمنوش یونجه
از سالم ترین گیاهان دنیا می توان به یونجه اشاره کرد که ریشه آن به ۱۰ الی ۱۵ متر عمق زمین رسیده است و به همین خاطر منبعی بسیار عالی از مواد معدنی و ویتامین ها از جمله کلسیم ، ویتامین دی به شمار می رود توصیه می شود که یک قاشق از پودر یونجه را در مقداری آب گرم حل کرده و در وعده های صبحانه میل کنید.
قائوت چهل گیاه
برای دریافت درصدی از ویتامین دی بدن و تقویت استخوان ها یک لیوان شیر به همراه ۱ قاشق غذاخوری دارویی قائوت چهل گیاه توصیه می شود.
روغن زیتون یا روغن کبد ماهی
با مصرف روزانه میزان متعادلی از روغن زیتون ، روغن کبد ماهی می توانید مقدار قابل توجهی از ویتامین d بدن را تامین کنید.
ارده شیره
به جرآت می توان گفت ارده شیره به عنوان یک صبحانه کامل و مقوی و البته خون ساز که سرشار از ویتامین دی نیز می باشد، به شمار می رود اما باید بدانید که بعد از مصرف این ماده غذایی انرژی زا حتماً ورزش کنید تا از بالا رفتن وزن جلوگیری شود.
دانه آفتابگردان
دانه آفتابگردان نیز از جمله گیاهانی است که دارای چربی های غیراشباع با پروتئین و ویتامین آ می باشد و میزان قابل توجهی ویتامین دی دارد. به عنوان یک منبع خوب و مقوی برای گیاهخواران به شمار می رود البته ناگفته نماند که به خاطر بالا بودن کالری آن در حد تعادل مصرف کنید.
برگ هلو و زردآلو
برای جلوگیری پیشگیری از اختلالات تیروئید برگ هلو و زردآلو به خاطر داشتن منبع قابل توجهی از ویتامین دی گزینه مناسبی به شمار می رود. از این ماده غذایی پر خاصیت به عنوان تنقلات برای کودکان نیز استفاده می شود.
خرما
خرما حاوی بسیاری از مواد معدنی از جمله پروتئین ها، منگنز، فیبر، پتاسیم، ویتامین ها ب، منیزیم، آهن و کلسیم می باشد. برای جذب کلسیم و ویتامین دی می توانید خرما را داخل شیر خرد کنید و سپس میل کنید.
صدف های خوراکی
ارزش و اهمیت برخی از صدف ها به دلیل تولید مروارید های زیبا و طبیعی بسیار بالا است و برخی دیگر از صدف ها نیز به علت داشتن مقادیر بالایی از مواد معدنی در حوزه تغذیه بسیار تاکید به مصرف شده اند، جالب است بدانید ۶ عدد صدف متوسط معادل با ۶۷ درصد از نیاز روزانه یک فرد برای تامین ویتامین دی می باشد.
قارچ
به غیر از غذاهای غنی شده منبع خوب دیگری که گزینه مناسبی برای تامین ویتامین دی است قارچ می باشد. قارچ ها قادر به سنتز ویتامین دی در معرض نور خورشید می باشند. بنابر این قارچ ها به عنوان تولید کننده ویتامین D۲ به شمار می روند. پس با استفاده آنها در غذاهایی همچون سوپ یا تخم مرغ بخشی از نیازهای خود را از لحاظ کمبود ویتامین دی جبران کنید.
قارچ پورتوبلو
قارچ پورتوبلو از جمله منابع غذایی مفید گیاهی است که سرشار از انواع ویتامین ها و مواد معدنی می باشد. باید بدانید که یک فنجان قارچ خرد شده معادل با ۶۴ درصد ویتامین دی را از کل نیاز روزانه تامین میکند.
غلات غنی شده
خوردن غلات کم کالری غنی شده مثل دانه ها به همراه یک لیوان شیر یا آب پرتغال غنی شده در تامین ویتامین دی بدن بسیار موثر است. در هر یک فنجان و نیم غلات میزان ۹۰ واحد ویتامین دی وجود دارد.
جو دوسر
غلاتی مثل جو دوسر با ویتامین دی غنی شده است ولی نسبت به منابع طبیعی از میزان ویتامین دی کمتری برخوردار است. اما با این وجود راه خوبی برای جذب این ویتامین در بدن می باشد.
ارسال دیدگاه