واکنش فرهنگستان هنر به اتفاقات جشنواره کن
تعمیم دادن کنش شخصی به یک جامعه، کاری غیرحرفهای است
تهران (پانا) - فرهنگستان هنر در واکنش به تحسین فیلم «عنکبوت مقدس» در جشنواره کن اعلام کرد این فیلم حادثهای عبرتآمیز را به مثابه باوری حاکم بر جامعه به تصویر میکشد؛ در صورتی که تعمیم دادن کنش شخصی به یک جامعه به خصوص ملت ایران و جامعه شیعی، کاری غیرحرفهای است.
به گزارش فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران، متن یادداشت این نهاد در پی تحسین فیلم عنکبوت مقدس در جشنواره کن بدین شرح است: «فیلم عنکبوت مقدس که به گفته کارگردان فیلم، الهام گرفته از حادثهای تاریخی است، سبب رنجش خاطر مردم و هنرمندان مؤمن ایران اسلامی شده است.
این فیلم حادثهای نادر، تلخ و عبرتآمیز را به مثابه نگرش و حتی باوری کلان و حاکم بر جامعه به تصویر میکشد؛ در صورتی که تعمیم دادن کنش شخصی و فردی به یک ملت و جامعه، به خصوص ملت ایران و جامعه شیعی، کاری بس غیرحرفهای و ناجوانمردانه تلقی و موجب شکلگیری دوگانه هنر و باور میشود. ناگفته پیداست آنانی که میکوشند تا هنر را در مقابل باورها و ایمان مردم قرار دهند، بیش و پیش از هر چیزی، به هنر و هنرمند آسیب میزنند.
برخی از جشنوارههای خارجی به خانههای عنکبوتی تبدیل شدهاند که هنرمندانی چند را در تارهای ظریف و زرین خود گرفتار کردهاند. آنها خودپسندانه تنوع فرهنگی، به خصوص فرهنگهای معنوی را باور ندارند و همه چیز را با ذهنیت سیاستزده خود بازخوانی میکنند و میپذیرند و این حق را برای خود قائلاند تا به دلیل متفاوت بودن، باورها و فرهنگهای دیگر را تخطئه و حتی تحقیر کنند.»
عنکبوت مقدس محصول مشترک فرانسه، آلمان، سوئد و دانمارک است و در اردن فیلمبرداری شده و ماجرای سعید حنایی قاتل زنجیرهای زنان در مشهد را روایت میکند.
هفتاد و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم کن از ۱۷ تا ۲۸ مه (۲۷ اردیبهشت تا ۷ خرداد ۱۴۰۱) در شهر کن فرانسه برگزار شد.
ارسال دیدگاه