تبیین اصول شیعه در جهان، جهاد تبیین روحانیون است
اردبیل (پانا) - استاد حوزههای علمیه قم در کنگره ملی شهدای روحانی به لزوم جهاد تبیین در علما پرداخت و گفت شناسایی شبهات و پاسخگویی به آنها در کنار تبیین اصول شیعه از جمله مصادیق جهاد تبیین روحانیون در عصر حاضر است.
آیت الله محمدی همدانی در کنگره ملی شهدای روحانی که همزمان با سراسر کشور در اردبیل نیز برگزار شد به تبیین ویژگی های شهدا و مجاهدین فی سبیل الله پرداخت و گفت: شهدا و بندگان صالح خداوند متعال خود تربیت یافته عالمان و بزرگان دین مبین اسلام هستند.
وی با بیان اینکه روحانیون باید قدر و مرتبه خود را بدانند، گفت: ترویج ارزش های دینی و انسانی از رسالت های مهم روحانیون است.
این عالم دینی در ادامه سخنان خود به لزوم جهاد تبیین در علما پرداخت و گفت: شناسایی شبهات و پاسخگویی به آنها در کنار تبیین اصول شیعه از جمله مصادیق جهاد تبیین روحانیون در عصر حاضر است.
این استاد حوزه علمیه در ادامه سخنان خود به تبیین اهمیت و ارزش اخلاق در عام پرداخت و گفت: وقت آن رسیده است که حوزه های علمیه با ورود به مباحث مهم و اساسی همچون فلسفه و عرفان گام های بزرگی برای تعالی انسان ها بردارند.
محمدی همدانی در ادامه سخنان خود به احادیثی از امام صادق(ع) اشاره کرد و گفت: امام صادق(ع) قبل ازشهادت، شهدای بسیاری را پرورش داد.
وی با بیان اینکه شهید سلیمانی خود پرورش یافته علمای دین و روحانیون مجاهد بود، گفت: علما باید قدر خود را بدانند چراکه شهدایی چون حاج قاسم را به جامعه تحویل دادند.
این عالم دینی از آیت الله طباطبایی و آیت الله مدنی به عنوان افتخار آذربایجان نام برد و گفت: مردم آذربایجان به ویژه تبریز باید به داشتن علمایی چون شهدای محراب افتخار کنند.
این استاد حوزه از طلاب و روحانیون خواست تا با دقت در یادگیری علوم دینی و خودسازی به مراتب بالای علمی و انسانی دست یابند تا بتوانند با تدبر در اسلام و قرآن با پرورش انسان های صالح به اسلام خدمت کنند.
وی از پرورش ولی به عنوان مهمترین کار بزرگان دین نام برد و گفت: ملا حسینقلی همدانی از جمله بزرگانی است که با پرورش ولی در زمان خود بزرگترین خدمت را به دین اسلام کرد.
محمدی همدانی با بیان اینکه پرورش ولی به مراتب با اهمیت از پرورش فقیه است، گفت: ولی کسی است که به ولایت تکوینی رسیده و توانسته در راستای تبلیغ دین اسلام در جهان گام های بزرگی بردارد.
وی در پایان سخنان خود به یکی از مقام های والای اخروی اشاره کرد و گفت: در آخرت مقامی است که اغلب پیامبران و شهدا به آن غبطه می خورند و آن مقام بالاتر از مقام انبیا و شهدا است.
این استاد حوزه از مقام حضرت زینب کبری(س) به عنوان نمونه این مقام نام برد و گفت: اگر جهاد زینب کبری(س) نبود امروز خبری از اسلام هم نبود چراکه حضرت زینب(س) با روشنگری و جهاد تبیین خود مانع تحقق اهداف دشمنان اسلام شد و واقعه کربلا را تا ابد تاریخ زنده نگه داشت.
وی از مقام امام خمینی(ره) نیز به عنوان یکی دیگر از نمونه های مقام والای اخروی نام برد.
محمدی همدانی در پایان سخنان خود از علمای دین خواست تا با پرورش انسان های فرهیخته ای چون آیت الله بهشتی، افراد صالحی با هویت یک امت را به جهان اسلام تحویل دهند تا در آینده نزدیک جامعه اسلامی ما به تمدن اسلامی مدنظر تبدیل شود.
ارسال دیدگاه