جزئیات برگزاری جشنواره فیلم سایه اعلام شد

تهران (پانا) - محمدحسین یاوری دبیر جشنواره فیلم سایه با اشاره به جزئیات برگزاری جشنواره فیلم سایه گفت تمام فیلم‌های حاضر در این جشنواره مجوز اکران را دریافت کردند و هیچ کدام از این فیلم‌ها ممیزی نداشتند.

کد مطلب: ۱۲۷۹۶۳۴
لینک کوتاه کپی شد
جزئیات برگزاری جشنواره فیلم سایه اعلام شد

عصر امروز نشست خبری سیزدهمین جشنواره ملی فیلم کوتاه دانشجویی «سایه» با حضور محمدحسین یاوری دبیر این رویداد، علی زارعی دبیر بخش کارگاهی و احمد معارف‌وند دبیر بخش رقابتی ظهر ۲۶ اردیبهشت‌ماه در دانشگاه سوره برگزار شد.

در بخشی از این نشست محمدحسین یاوری با اشاره به این مطلب که این رویداد هنری پس از چهار سال قرار است ادامه حیات داشته باشد؛ گفت: این جشنواره بعد از چهار سال تعطیلی، در حال برگزاری است و برگزاری این جشنواره پس از کرونا و اتفاقات پیرامون آن کار ما را سخت کرده بود.

وی ادامه داد: یک سال است که ما درگیر برگزاری این رویداد هستیم. متاسفانه هیچ اسپانسری از جشنواره‌های دانشجویی حمایت نمی‌کند و این معضل چنین جشنواره‌هایی است می‌توانم بگویم از نظر هزینه برگزاری جشنواره‌های دانشجویی با سایر جشنواره‌ها اختلاف ده تا صد برابری دارد.

وی در ادامه به بخش‌های مختلف این رویداد هنری اشاره کردو گفت: آذر ماه سال گذشته ما برای بخش کارگاهی و رقابتی فراخوان دادیم و خوشبختانه هفته گذشته آثار رقابتی را اعلام کردیم که کار جدی تر شد.

وی به مکان برگزاری این جشنواره اشاره کردو افزود: مکان برگزاری این جشنواره در سینما سپیده و سینماتک موزه هنرهای معاصر تهران است و ما در این دو مکان اکران فیلم‌ها را خواهیم داشت .

یاوری ادامه داد: همچنین ما هر روز یک ورکشاپ داریم که جزییاتش اعلام می‌شود. باید عنوان کنم ما یک پیچینگ هم داریم که منجر به دادن فاند به دانشجویان می‌شود.

وی اضافه کرد: ما هم اکران آنلاین و هم اکران حضوری داریم، درواقع پلتفرم ودیو بخش اکران آنلاین را بر عهده دارد.

یاوری در ادامه به برگزاری بزرگداشت بهرام دهقانی در جشنواره سایه اشاره کردو گفت: امسال بزرگداشت بهرام دهقانی را داریم که از تدوین‌گران خوب کشورمان هستند، مستندی هم برای ایشان ساخته‌ایم، ضمن اینکه با توجه به اینکه ایشان با «برادران لیلا» در کن هستند، پس از بازگشت مراسمی در دانشگاه برایشان می‌گیریم.

یاوری همچنین درباره شباهت ساختاری جشنواره «سایه» با جشنواره «نهال» گفت: فستیوال «نهال» هم یک جشنواره دانشجویی است که البته به صورت بین‌المللی برگزار می‌شود، ممکن است جشنواره ما شباهتی هم با جشنواره «نهال» داشته باشد اما ما برای اینکه «سایه» متفاوت باشد به سراغ بخش کارگاهی رفتیم چون معتقدیم هرچه بستر بیشتری برای فعالیت دانشجویان فراهم باشد این بسترها باعث دیده شدن بچه‌ها می‌شود.

وی درباره موضوعات طرح‌های حاضر برای ساخت فیلم در این جشنواره گفت: طرح‌های حاضر در این جشنواره شامل ۳ مستند، ۱ انیمیشن و مابقی طرح‌ها داستانی است که در این بین بیشتر فیلم‌ها اجتماعی و در ادامه فانتزی و با موضوعات جنگی است .

یاوری اضافه کرد: در بین طرح‌های موجود فیلم‌هایی با موضوعات کرونا نیز دیده می‌شود.

وی در پایان سخنان خود گفت: وقتی قرار است جشنواره‌ای برگزار شود نیازمند مجوزهایی است که ما توانستیم مجوز ارشاد را برای اکران آثار در بیرون از دانشگاه بگیریم. این را هم باید بگویم هیچی فیلمی به لحاظ دریافت مجوز، دچار مشکل نشد.

در بخش دیگری از این نشست در بخش دیگری از این نشست زارعی درباره برگزاری بخش بخش کارگاهی این جشنواره گفت: این بخش به این صورت است که بچه‌ها طرح‌های خود را جلوی سرمایه‌گذاران پرزنت می‌کنند و در صورت قبولی هزینه ساخت آن از سوی سرمایه‌گذاران تامین می‌شود.

وی ادامه داد: اسپانسر اصلی ما انجمن سینمای جوان است و این انجمن حداقل دو طرح را از دانشجویان می‌پذیرد.همچنین خانه مستند انقلاب اسلامی، مرکز گسترش سینمای مستند تجربی و پویانمایی، چند استدیوی خصوصی، پلتفرم وودیو، چند تهیه‌کننده خصوصی و… دیگر اسپانسرهای ما هستند.

زارعی همچنین درباره جلسات پیچینگ عنوان کرد: از اسفند که طرح‌ها انتخاب شد تا اردیبهشت ماه صاحبان طرح‌ها جلساتی را با منتورها داشتند که جلسه پیچینگ نهایی دو خرداد برگزار می‌شود. سه طرح مستند، یک طرح انیمیشن و بقیه طرح‌های پیچینگ داستانی هستند، طرح‌های داستانی هم موضوعات مختلف از اجتماعی گرفته تا جنگی را برخوردار هستند.

وی همچنین درباره منتورهای این رویداد گفت: همه منتورهای ما به جز آقای یابنده تحصیل‌کرده دانشگاه سوره بوده‌اند، ما این دیدگاه را داشتیم که به سراغ کسانی برویم که در این دانشگاه تحصیل کرده بودند، آقایان مکری، روستایی، مهدویان هم اسم‌های ارزشمندی برای ما هستند، با این دوستان تعامل و مشورت داشته‌ایم.

زارعی در پایان سخنان خود با گلایه‌مندی از برخی انتقادات دانشجویان توضیح داد: همه ما می‌دانیم که کار دانشجویی خیلی سخت است، حدود یک سال است بدون هیچ قرارداد و دستمزدی با این جشنواره درگیر هستیم و کار ما بالا و پایین داشته ولی کار پیش رفته است، با این حال گاهی دل آدم می‌شکند که این مسأله هم از سوی دانشجویان رخ داده به ویژه از زمانی که نتایج اعلام شده است و برخی دانشجویان قضاوت غیر منصفانه‌ای داشتند اما کاش زحمات ما را ببینند، این در حالی است که هجمه وارد می‌کنند و زحمات یک ساله را زیر سوال می‌برند، کاش با خودمان تماس بگیرند و موارد خود را بگویند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار