ماهی را با چه چیزی بخوریم که خطرناک نباشد؟
تهران (پانا) - در خصوص خوردن مواد غذایی مختلف کنار ماهی هشدارهای متفاوتی بیان شده است. از نخوردن دسرها و مواد سرد همچون ماست و دوغ کنار ماهی گرفته تا برخی مواد غذایی که بسیار میتوانند خطرآفرین باشند.
به گزارش نمناک، برخی از مواد غذایی را نباید با یکدیگر مصرف کرد، زیرا ممکن است عوارض مختلفی را برای بدن به وجود آورد. آگاهی از تداخل برخی از مواد غذایی یکی از نکات بسیار کلیدی و مهم در حوزه تغذیه و حفظ سلامت افراد است، یعنی مصرف همزمان برخی مواد غذایی در یک وعده ممکن است بسیار مضر و خطرناک باشد. یکی از این موارد، مصرف گوشت ماهی با برخی از مواد غذایی مانند ماست است که می تواند منجر به بروز مشکلات و عوارض شدیدی برای بدن شود.
خطرات خوردن ماست و ماهی بایکدیگر
خوردن همزمان ماهی و ماست برای بدن عوارضی دارد، بنابراین تناسب مواد غذایی که به طور همزمان مصرف می شوند باید رعایت شود. اسید لاکتیک موجود در ماست با تاثیر بر روی عصب پاراسمپاتیک، حالت لختی در بدن ایجاد می کند، برخی از افراد نیز حساسیت خاص غذایی را دارند و امکان بروز بثورات پوستی در هنگام مصرف ماست با ماهی در آنها وجود دارد. انواع ماهی ها دارای پروتئین، ید و کلیسیم و ارزش غذایی بالایی هستندکه به تنهایی منابع مورد نیاز بدن را تامین می کنند.
به نظر برخی از مردم، خوردن ماهی همراه با ماست و یا دوغ موجب نفخ و ناراحتی گوارشی در آنها می شود. این مسئله ارتباط بسیاری با سیستم گوارشی آنها دارد، برخی از افراد حتی ممکن است علاوه بر نفخ و اختلالات گوارشی، دچار اسهال نیز شوند. سردی عارضه دیگری است که ممکن است به سراغ برخی از افراد رود، اما با این وجود بعضی دیگر با مصرف همزمان این دو ماده غذایی دچار هیچ عارضه ای نمی شوند. بنابراین هر شخص باید متناسب با سیستم بدنی و دستگاه گوارش خود، نوع تغذیه اش را تعیین کند.
مضرات خوردن ماهی و ماست بر روی پوست
با مصرف همزمان ماهی و ماست عوارض پوستی خطرناکی بر روی پوست برخی از افراد ایجاد می شود. همچنین احساس خارش پوست و ناخن ها احساس می شود. لک های سفید روی پوست از عوارض دیگر خوردن ماهی و ماست یا دوغ است. البته این حالت ها به صورت دائم ایجاد نمی شود. در برخی موارد دیگر برخی از قسمت های پا تا مدتی سیاه می شود و سپس به حالت عادی باز می گردد. علاوه بر این عوارض، ممکن است آلرژی را در افراد به شدت افزایش دهد و خطر مرگ را به وجود آورد.
به طور کلی ماهی و ماست، هر دو طبع سردی دارند و افرادی که به طبع سرد حساسیت دارند را دچار مشکلاتی مانند سنگینی معده، دل درد، خواب آلودگی، افزایش ادرار، افزایش ترشحات دهان هنگام خواب می کند. برای رفع این مشکلات باید از مواد غذایی با طبع گرم مانند چای نبات و خرما پس از غذا استفاده کرد. بسیاری از افراد نیز ماهی و ماست را با هم مصرف می کنند و دچار هیچ عارضه ای نمی شوند زیرا حساسیت ندارند. بنابراین برص، لک و پیس، سردی معده، ضعف شدید، افزایش احتمال ابتلا به MS، ناراحتی های عصبی، افزایش احتمال سکته، تحلیل قوای جنسی و ... تنها برخی از عوارض خوردن همزمان ماهی و ماست می باشد.
نکات مهم در مورد مصرف ماهی
مصرف ماهی بیشتر باید در فصل تابستان و فصول گرم سال باشد.
افراد با طبع سرد (افراد بلغمی و سوداوی) از خوردن زیاد ماهی به شدت پرهیز کنند.
ماهی هرگز همراه ماست یا دوغ مصرف نشود.
هرگز همراه ماهی، آب ننوشید.
ماهی در وعده غذایی ناهار مصرف شود و از مصرف آن در وعده شام پرهیز شود.
ماهی حتماً همراه مصلحات آن (خرما، عسل، گردو، زنجبیل، ادویه جات گرم، ماهی به صورت شکم پر) خورده شود.
مصرف کدام ماده غذایی با ماهی توصیه می شود؟
به نظر متخصصان تغذیه، بهتر است ماهی را همراه با لیمو ترش مصرف کرد زیرا علاوه بر طعم بهتر گوشت ماهی، ویتامین C موجود در لیموترش موجب جذب بهتر آهن ماهی در بدن می شود. البته باید توجه داشت که مصرف زیاد چاشنی هایی مانند انواع ترشی ها، لیموترش و مواد دیگر که طبع سردی دارند به همراه ماهی برای افراد سرد مزاج توصیه نمی شود؛ زیرا علاوه بر بی حالی، هضم سخت غذا و ضعف بدن، بیماری های سرد مانند روماتیسم ، آلزایمر و افسردگی و ... را تشدید می کنند. در روایات اسلامی آمده است که اگر ماهی به خصوص در وعده شام با خوارکی هایی با طبع گرم نظیر خرما، گردو، عسل، روغن بادام شیرین، کنجد، زنجبیل، آویشن یا به همراه ادویه جات با طبع گرم مصرف نشود، خطر سکته و ام اس را افزایش می دهد. بهترین و مناسب ترین چاشنی برای خوردن ماهی، استفاده از سیر و آب نارنج است که علاوه بر طبع گرم دارای فواید بسیاری هستند.
مضرات خوردن همزمان ماهی و تخم مرغ
همانطور که ذکر شد ماهی را نمی توان با هر خوراکی دلخواه دیگری مصرف کرد. تخم مرغ یکی دیگر از غذاهایی است که نباید به طور همزمان با ماهی میل کرد. در طب سنتی خوردن همزمان ماهی با تخم مرغ، شیر و هر گوشت دیگری ممنوع است زیرا منجر به تولید سودا در بدن می شود و با تاثیر منفی بر رفتار افراد موجب تشدید بیماری های مزمن، افسردگی و یبوست می شود.
ارسال دیدگاه